« Когато правителството нарушава правата на народа, тогава въстанието е най-свещеното право и най-необходимото задължение на народа и на всяка част от народа. »

Член 35 – Декларация за правата на човека и гражданина (от 1793)

Макронското правителство си е наумило да скърши настоящето социално негодувание чрез силата, достигащо невиждано до момента ниво на репресия : забрани за манифестиране, разполагане на военните, използване на танкове, използване на химически бележители и на военни оръжия срещу манифестиращите, огромно количество наказания със затвор, изстръгнати ръце, избити очи…

По време на манифестациите на 1ви май 2018, полицейската префектура преброи 14 500 манифестиращи « на страна от синдикалното шествие » (което се равнява почти на толкова, колкото в синдикалното шествие), сред които 1200 « радикални индивиди ». Миналият 16ти март, по време на 23тия акт, те говореха за 1500 « свръх бесни », които присъстваха сред 7000 манифестиращи според цифрите на същата тази полиция.

Днес това, което плаши държавата, това не са вече самите бунтовници, ами народната подкрепа и разбирането, на които те се радват, от страна на останалото население. При това въпреки ежеседмичните призиви за дисоцииране от « трошачите ».

Ако обаче съществува група, която в настоящия момент да удря Франция със своето насилие, то това не са Черните Блокове, нито пък са Жълтите жилетки, ами това е самото правителство.

Ние лансираме призив към всички революционери от Франция и от другаде, към всички желаещи това да се промени, да заповядат за сформирането неотстъпно и борбено шествие. Защото, при положение, че репресията се стоварва върху всички, то нашият отговор е длъжен да бъде общ и солидарен. Срещу Макрон и неговия свят, да завземем улицата всички заедно, за да събудим обединението на яростите и на надеждите. Нека се педготвим, да се екипираме, да се организираме, така че да го съборим и да му дадем да изживее един адски ден.

Войната е обявена !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40