Свикано от 5ти до 7ми април в Сен-Назер, второто Събрание на събранията на Жълтите жилетки прие в неделя, 7ми, един заключителен призив. Предлагаме ви неговия текст. Публикуваме също и допълнителните приети текстове, касаещи екологията, репресията, евро-изборите и гражданските събрания.

Ние, Жълти жилетки, организирани в местни събрания, обединени в Сен-Назер на 5, 6 и 7 април 2019 г., ние се обръщаме към народа в неговата цялост. Като следствие от първото събрание, проведено в Комерси, приблизително 200 присъстващи делегации продължават своята битка срещу либералния екстремизъм, за свободата, равенството и братството.

Въпреки бруталното покачване на репресията от страна на правителството, натрупването на закони, които утежняват условията за живот на всички и унищожават свободите и правата, мобилизацията установява своите солидни основи, така че да промени системата, въплащавана от Макрон. Като единствен отговор на движението на Жълтите жилетки и другите борещи се движения, правителството изпада в паника и противопоставя едно прекомерна авторитарност. Вече пет месеца навсякъде във Франция, по кръговите кръстовища, паркингите, площадите, магистралните бариери, по манифестациите и насред нашите събрания, ние продължаваме да обсъждаме и да се борим срещу всички форми на неравенство и неправда и за солидарността и достойнството.

Ние изискваме общото повишаване на заплатите, пенсиите и социалните минимуми, както и на обществените услуги за всички. Нашите солидарности са отправени особено специално към 9те милиона души, живеещи под прага на бедността. Осъзнавайки спешната необходимост за опазване на природата, ние заявяваме: края на света и края на месеца – една и съща логика, една и съща борба.

Изправени пред маскарада на „големия дебат“ (официалното име на консултативния дебат, който Макрон предложи като изход от управленческата криза – бел.пр.) , пред едно непредставително правителство в услуга на едно привилегировано малцинство, ние установяваме новите форми на една пряка демокрация.

Конкретно, ние признаваме, че събранието на събранията може да получава предложения от местните събрания и да изготвя ориентации, както направи и първото събрание на събранията на Комерси. Тези ориентации в последствие систематично се подлагат на обсъждане и приемане от страна на местните групи. Събранието на събранията отново подчертава своята независимост спрямо политическите партии, както и синдикалните корпорации и не признава никакви самозвани лидери.

Три дни ние всички обсъждахме на обща сесия и в тематични групи и изработвахме предложения за нашите искания, действия, комуникационни и координационни средства. Ние се вписваме трайно във времето и решаваме следващото събрание на събранията да се състои през юни.

С цел да подсилим съотношението на силите, да мобилизираме гражданите в битката срещу тази система, Събранието на събранията призовава към действия, чийто график ще бъде оповестен чрез дигитална платформа в най-скоро време.

Събранието на събранията призовава към разширяване и подсилване на гражданските суверенни събрания, както и към сформиране на нови такива. Ние призоваваме всички Жълти жилетки да разпространяват този призив и заключенията, изработени на нашето събрание. Резултатите от работата, осъществена по време на общата сесия, биха подпомогнали действията и решенията на местните събрания.

Ние лансираме няколко призива: относно евро-изборите, местните народни граждански събрания, срещу репресията и за анулиране наказанията на затворниците и осъдените от движението. Струва ни се полезно да си дадем нужното време от три седмици, за да мобилизираме всички Жълти жилетки и да убедим тези, които още се колебаят. Ние призоваваме към седмица на действия стартираща от 1ви май.

Ние призоваваме всички хора, желаещи да сложат край на присвояването на природните ресурси, да разберат необходимостта от влизането в конфликт с настоящата система, с което да се създаде едно ново народно, екологично, обществено движение. Разрастването на настоящите борби ни подканва да търсим единство в действието.

Ние призоваваме, на всички териториални нива, към колективна битка за задоволяването на нашите социални, данъчни, екологични и демократични искания. Осъзнали необходимостта за борба с една глобална система, считаме, че ще бъде необходимо излизане от капитализма. По този начин ще изградим колективно прословутото „всички заедно“, което скандираме и което прави всичко възможно. Всички заедно ние градим на всички нива на територията.

Властта на народа, от народа, за народа. Не ни гледайте, присъединете се към нас.

<< Спираме всичкоЧетирите призива от Сен-Назер >>
2 thoughts on “Общ призив от Сен-Назер от Събранието на събранията на Жълтите жилетки”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40