„Арестът на другаря Мурали (Аджит) е една от най-големите загуби, понесени от нашата партия и Централния комитет.“

Това написа Централният комитет на Комунистическата партия на Индия (маоисти) в декларация през май 2015г, само седем дни след ареста на другаря Аджит на 9 май 2015г. Тази оценка на ЦК на ИКП (маоисти) се основава на голямата роля на другаря Аджит в услуга на новата демократична революция в Индия, както и на приноса му в служба на световната пролетарска революция.

23 юли 2019г, денят на освобождаването на другаря Аджит от затвора Пуна, е ден на победата и празник за всички антиимпериалисти и революционери по света! Искаме да изразим своето удоволствие и нашите червени поздрави, нашият „Лал Салам“, на другаря Аджит в дух на международна солидарност.

Освобождаването на другаря Аджит е преди всичко победа на прогресивната народна война в Индия. Въпреки контрареволюционното настъпление срещу революцията, индийската реакция и нейните империалистически господари не успяха да унищожат Народната война. Напротив, трудностите биха могли да бъдат преодолени и могат да се постигнат нови постижения. Освобождаване на другаря Аджит победи репресивните органи на старата индийска държава, това отстъпление от тяхна страна, ясно показва силата на Народната война под ръководството на ИКП (маоисти). Освен това показва, че прилагането на фашистките закони като закона за „Предотвратяване на незаконни дейности“ (UAPA), който се използва като претекст за арести на дейците на революцията и народното движение, подобно на Аджит, са само въпрос на съотношение на силите между революцията и контрареволюцията.

Освобождаването на другаря Аджит също е победа на Солидарността. След ареста на другаря Аджит през 2015г, бяха организирани силни кампании за освобождаването му, най-вече в Индия, но и на международно ниво.

В общ международен призив през 2019г, Мрежата за солидарност с политическите затворници и народната война в Индия получиха силна подкрепа в различни страни, по целия свят. „Ние защитаваме другаря Аджит, който постави целия си живот в услуга на ИКП (маоисти) и Народната война, Новата демократична революция. Борбата срещу империализма е необходимост и изисква международна солидарност и солидна подкрепа.“ Въз основа на този ангажимент бяха организирани различни дейности за натиск за другаря Аджит и всички политически затворници в Индия.

Въпреки, че индийската реакция упорито работи за повторното арестуване на другаря Аджит (както направиха и след последното му кратко освобождаване), трябва да се съсредоточим върху победата от неговото освобождаване. Тази победа трябва да бъде основа за достигане на по-високо ниво в международната  солидарност с народната война в Индия и за постигане на нови победи. Освобождаването на другарите Аджит ясно доказва, че организираната международна солидарност е важен инструмент на борбата срещу империализма в служба на световната пролетарска революция!

Свобода за всички политически затворници в Индия!

Подкрепете народната война в Индия!

Да живее международна солидарност! Лал Салам!

 

Още по темата:

https://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/india-noam-chomsky-demands-proper-medical-care-for-comrade-ajith/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40