Този четвъртък, 10 октомври 2019г, от 17:00 пред главния вход на химическия завод Неохим в Димитровград, ще се проведе протест на работниците от завода с настояване да бъдат спасени техните работни места.

Заради високите цени на газа (най-високите в Европа) и завишените емисионни квоти, от ръководството на завода обявиха, че предстоят масови съкращения и преустановяване на дейността. Регионалните федерации (Варна,Видин,Пловдив,София) и всички членове и симпатизанти на Автономната работническа конфедерация (АРК), изразяваме нашата солидарност с борбата на нашите приятели от независимия синдикат „Асоциация на Химическите Апаратчици“ (АХА) в Неохим, както и с всички работници, застрашени от съкращение.

Ние смятаме, че е недопустимо за неуспеха в договарянето на приемливи цени на газта да плащат работниците. Недопустимо е и да се води “зелена политика” чрез високи цени на въглеродните емисии отново на гърба на работещите и на цената на унищожение на поминъка им. Неохим дава работа на близо 1000 души – цели семейства работят в предприятието и преустановяването на неговата дейност би довела до опустошителен ефект върху целия регион.

Затова, ние заставаме зад призивите на работниците от Неохим към ръководството, да не се извършват съкращения, докато не се изясни положението с цената на природния газ и съдбата на предприятието.

Искрено им пожелаваме успех в тази не лека борба и твърдо декларираме, че ще предприемем преки действия на солидарност, според ситуацията !

Ето и призива на синдикалните организации в предприятието, които съвместно организират протестните действия днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40