28 -ми

Автономна Работническа Конфедерация – АРК.

София, България: Протестната палатка на медицинските специалисти е пред Министерство на здравеопазването, понеделник, 28 октомври 2019г.
Времето, дадено от здравните работници на властите за предприемане на КОНКРЕТНИ действия за изпълнение на исканията, изтича на 31 октомври.

Снимки

Сантяго, Чили: протестите продължават.

Видео

29 -ти

Хаити: трима демонстранти и един полицай са загинали по време на сблъсъци, масовите протести срещу антисоциалните неолиберални политики продължават.

Снимки

Сантяго, Чили: Протестите срещу капитализма и неолиберализма са все така яростни и многобройни.

Видео

30 -ти

Багдад, Ирак: Десетки хиляди иракчани превзеха централния площад на Багдад – Тахрир. Протестите разтърсват страната вече месец, като причините са икономическата разруха, унищожението на публичните услуги, масовата безработица, бедността и корупцията. Протестиращите настояват за радикална икономическа реформа и отстраняване на политическия елит на страната.

Протестите този вторник в столицата на Ирак избухнаха въпреки наложения полицейски час и са най-масовите от както протестите избухнаха с нова сила миналата седмица след кратко затишие.

Общо повече от 250 души са убити по време на сблъсъците с полицията и военните сили.

Снимки

Ливан: Министър – председателят Саид Харири официално връчи оставката на правителството на президента Мишел Аун.

На плаката пише:  „Да съборим управляващата класа. Конфискация на богатството!“

Снимки

31 -ти

България: Офисите и магазини на дребния и средния бизнес, накичени с предизборни плакати, къде заради зависимост, къде заряди обикновено слагачество на властта, изглеждат съвсем в реда на нещата. Обикновените хора, работниците, пенсионерите, не закичихме домовете си, нито колите си с предизборна пропаганда. Това не означава, че много от нас не гласуваха. Но работническата класа истинктивно усеща, че тя няма про-активна роля в изборния спектакъл и никой не очаква това от нея. Нито една от партиите и отделните кандидати не се обръща към работническата класа. Работещите не присъстват в техните политически програми. Таргет на кампаниите на кандидат управляващите традиционно са бизнеса, чуждестранните инвеститори и пазара. Единственото съприкосновение с работещите е налагането от партийните централи на инклузивния термин „гражданите“, целящ да набута честните работещи хора в един кюп с шефове, олигарси и политици, все едно и едните и другите имаме едни и същи интереси.

Статия

1 -ви

Южна Америка: След Еквадор и Чили, протестите тази седмица се разпространиха и в Колумбия. Десетки хиляди студенти организираха мащабни шествия в четвъртък, за да поискат достъпно образование и публични услуги и прекратяване на корупцията и полицейската бруталност. Към протестите се присъединиха и работници и индиански общности и прерастнаха в сблъсъци със силите на дясното правителство в страната.

Протестиращите искат Националната полиция да разформирова цялото звено за борба с безредиците ESMAD, което често е обвинявано, че е използвано за потискане на мирни протести с насилие.

Освен разрастващите се студентски протести, организациите на коренното индианско население също подготвят масови мобилизации в отговор на масовите убийства на техните лидери.

Студентите изразиха солидарността си с коренното население. И двете групи могат допълнително да разчитат на подкрепата на учителите и работническите синдикати, които се присъединиха към студентите в последния им протест.

Снимки

2 -ри

Багдад, Ирак: Впечатляваща снимка от обсадата на Багдад днес. Протестите в страната избухнаха още септември и оттогава не спират да се увеличават като правителството и етно-религиозните милиции не могат да овладеят положението.Десетки хиляди души образуваха постоянен платков лагер в центъра на иракската столица. Сблъсъците със силите на реда не спират. Протестиращите се бунтуват срещу краха на публичните услуги, тежката безработица, корупцията и икономическата разруха в страната, като се противопоставят на всички управляващи сили в страната и отхвърлят както американските окупатори, така и про-иранското правителство. Никоя опозиционна или религиозна група не стои зад протестите, което ги прави абсолютно непредсказуеми, особено ако продължат да се разрастват и радикализират.

Снимки

3 -ти

Хаити: според неофициални данни, 42 – ма демонстранти са били убити от силите за сигурност, само през тази седмица, като бунтовете срещу бедността и неолибералните политики, продължават.

Снимки

<< Обзор на събитията от седмицата 21-27 Октомври 2019 г.Обзор на събитията от седмицата 4-10 Ноември 2019 г. >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40