Четвъртото Събрание на Събранията на Жълтите Жилетки ще остане в историята, защото този дълъг процес, започнал близо преди година, достигна до нов етап в своята зрялост.

СНС 4 беше успех: повече от 500 делегати, дошли от 200 местни групи и кръгови кръстовища, се събраха от 1ви до 3ти ноември в Монпелие, за да обсъждат продълженията на движението и основните му тематики. След близо вече година, подобно стълпотворение доказва все още наличната сила в посока вкореняването на движението и решимостта му да устои и да се подновява.

Ентусиазмът, сериозността и ангажиментът на участниците дадоха възможност за широк панел от приноси, улеснени от нови методи на работа. Тези приноси и предложения за призиви, ще бъдат изпратени в идните дни до кръговите кръстовища, местните групи и събрания, които са единствените, които имат властта да гласуват и които ще могат да се произнесат по различните предложения.

Сред тези предложения, три бяха всеобщо одобрени по време на консултациите, които се проведоха на заключителното събрание:

  • касае се за призива към цялото население, да се присъедини към нас и да чества с нас годишнината на движението на 17ти ноември;
  • също за призива всички да се въвлечем директно, с работниците от всички сектори, в процеса по изграждането на общата стачка на 5ти декември;
  • както и затвърждаването на нашата подкрепа към борбата на всички надигнали се народи в различни краища на света.

Нужно е да се отбележи, че текстът, касаещ 5ти декември, беше разпространен до медиите още през ранния следобед в неделя, по инициативата на една местна група, при положение, че СНС 4 все още не беше напълно приключило. Следователно тази преждевременна комуникация не е плод на организаторите на СНС 4, което доведе до едно свръх-представяне на текста за 5ти декември в медиите, от части засенчващо, за нещастие, другите приноси и инициативи. С цел да бъде избегнато всякакво недоразумение, ние призоваваме медиите да считат това комюнике като единственото официално.
Всичките ни медийни комуникации ще се осъществят през идните дни на тази фейсбук страница https://www.facebook.com/assembleedesassemblees/, чрез мейл адреса ada4media@protonmail.com или на сайта http://assembleedesassemblees.org/.

По време на заключителната пленарна сесия, кандидатурата на Тулуза, която беше предложена за приютяване на 5тото събрание на събранията, беше освободена и местните групи ще трябва да се произнесат по въпроса през идните дни. Беше решено, че се оставя срок от 10 дни, започвайки от 3ти ноември, за да могат да се представят и други кандидатури при желание. Точната дата на следващото СНС остава да бъде определена и списването на нейната програма ще стане по колективен начин, посредством новите установени инструменти.

Скоро ще бъде осъществена кореспонденция с местните ви групи и събрания посредством протонмейл адресите на групите. Сещайте се да ги проверявате редовно, защото по този начин ще бъдат определени заедно следващите етапи.

Всички ние изхождаме по-обединени от всякога от това незабравимо събитие и каним тези, които са заинтересовани от нашата инициатива, да се присъединят към нас.

Най-накрая, благодарности на всички, от Монпелие и другаде, които позволиха на този прекрасен момент на среща да съществува. СНС има облика на хората, които го съставят, а то се оказа особено красиво.

Екипът на СНС 4

https://www.facebook.com/assembleedesassemblees/

<< Франция: Среща на гражданските листи и на свободните общини
One thought on “Официално комюнике от 4тото Събрание на Събранията на Жълтите жилетки в Монпелие”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40