„Пушки, автомати, Ел Алто няма да падне!“ Двувластие в Боливия?

Докато лидерите на преврата се опитват да консолидират властта в Боливия, градът с 1 000 000 жители предимно от коренното население – Ел Алто, съседен на столицата Ла Пас, показва признаци на съпротива. Мартин Кунео, новинарски репортер от Ел Алто, съобщава следното:

„Общото събрание на кварталните събрания в Ел Алто обяви война на преврата в Боливия. Мощните организации в Ел Алто, разположени на 5 километра от Ла Пас, призоваха хората да „формират комитети за самозащита, блокади и решителна и постоянна мобилизация“ срещу преврата. Организацията, издала призива за мобилизация изигра централна роля при падането на неолибералния президент Гонсало Санчес де Лозада през 2003 г.

Докладът от Ел Алто включва видео на жители, блокиращи улиците на града, скандиращи: „Пушки, автомати, Ел Алто няма да падне!“

Тук лидерът на Федерацията на съседните асоциации на Ел Алто призовава за съпротива срещу преврата:

 

Във видеото лидерите на федерацията издават следните инструкции:

    – Поддържайте постоянна мобилизация в защита на демокрацията, мира и уважението за мнозинството.

    – Лидерите на преврата имат 48 часа да напуснат позициите си.

    – Гражданите са инструктирани да формират комитети за самозащита, да организират блокади и да поддържат постоянна мобилизация.

    – Изискваме боливийската полиция да спазва конституцията.

Ако боливийската полиция не се съобрази с конституцията, Федерацията на кварталните асоциации на Боливия призовава за създаване на народни синдикални милиции, които да поемат защитата на нашите хора и институции.

    – Призоваваме държавните институции да се подчиняват на закона.

Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

Trackback / Pingback

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40