По всичко изглежда, че от следващата година, щом си позволим да се разболеем, ще ни струва още по-скъпо. Най-често се разболяваме от вируси, които пипваме или на работа, или по опашки в държавни учреждения, или от децата, сред които държавата доста успешно ги размножава чрез „образователната“ система, или, недай си боже, по опашките пред лекаря, при когото чакаме, за да ни лекува от нещо друго. Плащаме за какво ли не – за прегледи, за лечение, дори „за избор на екип“ и други „дарения“. А ето че на нас няма да ни плащат. Поне първият болничен ден. Засега.

За работодателя и за политика няма значение къде се разболяваме и колко ни струва. Те просто не искат да плащат за „фалшиви болнични“ и решават проблема си, като го прехвърлят на наш гръб. Възпитават нас, работещите, сякаш сме малки деца, дръзнали да проявим непослушание, а не зрели хора, на които дължат богатството и властта си.

Лошото е, че са прави. Ако бяхме самостоятелни зрели хора, нямаше да търпим да се подиграват с нас, като ни представят като мошеници и тарикати. Мошеници сте вие, политици, които оправдавате властта си с всички нас, а се грижите само за богаташите! Тарикати сте вие, милиардери, които грабите от 111000 квадратни километра и 7 000 000 българи, а ви се свиди да платите няколко жалки болнични дни. Хората, които били „откраднали“ няколко допълнителни дни болничен, са просто ваши последователи. За тях е по-трудно да излъжат своя началник, отколкото за вас – да лъжете пред очите стотици хиляди хора.

Но не сте виновни вие. Всъщност и за това сте прави. „Виновни са комунистите“!

Днес можеше да срещнете съпротива. Можеше да има синдикати, които да вдигнат хората на стачка, като във Франция. Можеше анонимен гняв да залее улиците като в Чили или Гърция. Можеше някой от вас да пострада, както в Италия или САЩ.

Но това не се случи, защото още с идването си на власт БКП успя да смаже всяка автентична солидарност и самоорганизация в България. Оттогава нашият народ така и не успя да възстанови обикновените човешки взаимовръзки, елементарното съзнание за класов интерес, които могат да го превърнат от стадо в Народ. Има и обективни причини, но без заветното дело на „комунистите“ от БКП, които с личен пример убедиха хората, че трябва да се грижат единствено за частния си интерес, тоталното поглъщане на обществото от държавата не би било възможно.

Без вашите предтечи от БКП днес, когато брутално премахнахте още една малка пречка пред унищожението на работещите хора, не би ви се разминало толкова лесно. Честито, господа мръсници, и шапки долу пред БКП!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40