- Без Лого - https://bezlogo.com -

Открито писмо на СБМС до „Пирогов“ за наказанието на Бойка Анастасова

[1]

До Изпълнителния Директор

На УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов“

Копие до:

Г-н Бойко Борисов

Министър-председател на

Република България

Г-н Кирил Ананиев

Министър на здравеопазването

Комисия за защита от дискриминация

Синдикат на българските медицински специалисти СБМС

sindikatbms@gmail.com

ПОЗИЦИЯ на СБМС относно писмено искане на обяснение от Бойка Анастасова- рехабилитатор работещ в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД и налагане на дисциплинарно наказание „Забележка“ от изпълнителния директор професор Балтов във връзка с протеста на медицинските специалисти на 15.12.2019г пред МС, поради поставен плакат на една от палатките „Пирогов е тук“.

Заявяваме най-отговорно, че НЕ приемаме тенденциозното отношение на професор Балтов граничещо със злоупотреба с власт по отношение на Бойка Анастасова, която е член на Синдиката на българските медицински специалисти. Заявяваме, че НЕ приемаме многократното и привикване за даване на обяснения за участието и в протестите и плакат с надпис „Пирогов е тук“ тя НЕ е извършила никакво дисциплинарно нарушение, НЕ е уронила престижа и доброто име на болницата и от това не са произтекли каквито и да са негативи за лечебното заведение.

Считаме, че с участието си в законни форми на граждански протести против незавидното състояние на здравеопазването в България, тя е упражнила конституционното си право на свободно изразяване на мнение, позиция и пр. организирани от законно регистрирани неправителствени организации на места, време и форма разрешени от закона. Считаме, че с действията си и натиска, който оказвате върху Бойка Анастасова Вие сте човека, който уронва престижа и доброто име на лечебното заведение, което ръководите.

[2]

Приканваме Ви да прекратите тези „практики“ към членове на Синдиката на българските медицински специалисти и да отмените вашата заповед в противен случай освен, че ще сезираме съответните институции, които имат отношение към тези неправомерни действия и оказване на натиск Ви обещаваме, че следващият протест на медицинските специалисти ще бъде пред болница „Пирогов“!

И тогава….не знаем дали „Пирогов ще е тук“, но ние със сигурност ще сме ТАМ в знак на солидарност и защита на правата и интересите на нашите членове. Ако Заповед N РД – 36 – 1/ 16.01.2020г не бъде отменена – ще се видим в Съда!

Председател СБМС: Мая Илиева

 

[3]

Още за случая с Бойка Анастасова: Бойка Анастасова е боец [4]

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Открито писмо на СБМС до „Пирогов“ за наказанието на Бойка Анастасова"

#1 Pingback By Обзор на събитията 20-26 януари | Без Лого On 28 януари 2020 @ 13:25

[…] […]