Испанското правителство национализира всички частни болници и доставчици на здравни услуги в страната в решителен ход за борба с разпространението на коронавируса.

Министерството на здравеопазването в правителството на Педро Санчес обяви в понеделник, че ще постави всички испански частни здравни доставчици и техните съоръжения под обществен контрол, тъй като разпространението на COVID-19 продължава неудържимо в страната.

Стъпката беше обявена от испанския здравен министър Салвадор Ила, предаде Гардиан.

Ила каза още, че студентите по медицина от четвърти курс в Испания ще бъдат помолени да помогнат за здравната служба на страната, съобщи Политико, а частните компании, способни да произвеждат медицинско оборудване, трябва незабавно да се свържат с правителството за инструкции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40