24 февруари

България

Протест срещу произвола на Частните съдебни изпълнители организира Сдружение „Солидарност“ пред сградата на Министерството на правосъдието в София.

* * *

Прилагаме и едно стихотворение на Красимир Симеонов, описващо днешна Майка България:

БЪЛГАРИЯ В ЧЕТИРИ РЕДА

Пружините на паметта ни днес са
просто капка разтопен метал;

едно размазано петно във фейса
и върху болничния напикан юрган.

Красимир Симеонов

Препратка към публикацията

25 февруари

18+) Живеем в жесток и лицемерен свят, но някои неща са покъртителни и брутални. Ще спестя допълнителен коментар, защото рискувам наказание за страницата от демократичната социална мрежа.
На границата между Израел и Газа, палестинец е застрелян, прегазен и разнасян с греблото на булдозер…Мъжът е бил на 27 години, името му е Мохамед Наим.

Видео

 

В България предстои да бъде либерализиран пазарът на електроенергия. Ето какво се случва с цените на тока след либерализацията на този пазар в Италия: Видео

26 февруари

България

АРК излязоха с изявление:

На 1 март 2020г, АРК ще подкрепи протеста на Синдиката на българските медицински специалисти (СБМС), в София, 12 часа, пред „Пирогов“.

Уважаеми граждани, една година, медицинските специалисти водят борба срещу абсурдите и безобразията в българското здравеопазване, борба за достойни условия на труд, борба, която засяга абсолютно всеки един член на обществото.

Срещу протестиращите медицински работници застана мощна коалиция от политици, чиновници, заинтересовани бизнесмени, директори на болници, казионни синдикати и фекални медии. Ако искаме да имаме здравеопазване, ако искаме здравните специалисти да останат в страната, ако искаме да спрем корупцията и търговията с човешки живот, трябва да престанем да се държим като хибриди между мълчалива риба и търпелив вол и да застанем до протестиращите.

Гърция

Хаос из гръцките острови Хиос и Лесбос. Дясното правителство изпрати хиляди полицаи, които да наложат със сила плановете на управляващите да изземат земя и да построят затворени мигрантски центрове за да спрат движението на мигрантите към континенталната част на Гърция. Местните хора оказват яростна съпротива като днес са нахлули в хотела където са настанени специалните полицейски части МАТ и са пребили униформените. Напрежението ескалира след като вчера, полицаи от МАТ раниха тежко две жени, едната от които момиче на 16г. Протестите са организирани от работническите синдикати, които обявиха обща стачка „срещу превръщането на островите в затвор за човешки души“.

28 февруари

 

1 март

България

Обявление на АРК:

Започваме безсрочен палатков лагер пред Министерски съвет с искания за незабавно увеличение на заплатите, подобряване на условията на труд на медицинските специалисти и слагане на край на търговията с човешкото здраве!

Преглед на публикацията

Близкия изток

След ескалацията на напрежението в Сирия, Ердоган побърза да извади един от своите жокери, а именно мигрантите.

След мръсната сделка между ЕС и турското правителство преди 4 години , милиони мигранти от Сирия, Афганистан и Африка останаха затворени в Турция. Милиони мъже, жени и деца без право на нормална работа или училище и без средства за препитание препълват южната ни съседка. Турските бизнесмени надушиха изгодата от тази безправна маса и започнаха да пълнят стотици цехове с работници мигранти, сред които много деца, експлоатирани срещу мизерно заплащане, а в някои случаи и директно поробени.
Станали заложници на мръсните договори между Ердоган и Европейския съюз, днес съдбите на тези хора отново се разиграват като карти на масата на геополитиката. След сблъсъците между правителствените сирийски части и турската армия, Ердоган засили мигрантите към границата с Гърция и България.

Но вместо възмущение от сатрапа Ердоган и лицемерите в Брюксел, по-голямата част от драгите зрители с готовност се включват в мръсните игри на гореспоменатите и от няколко дни насам цялата антимигрантска истерия отпреди няколко години се рестартира успешно. И докато „разтревожени граждани“ обясняват как трябва да се стреля по хората на границите и какви нови огради да се строят, никой не се сеща, че трябва да се стреля по сатрапите, играещи си с човешките съдби като с играчки, а не по десетките хиляди техни жертви. Но така е по-лесно, макар че в дългосрочен план ще платим скъпо за овчедушието си…

<< Обзор на събитията 17 – 24 февруариОбзор на събитята от 2 до 8 март >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40