Скъпи хора, засегнати от кризата,

скъпи солидарни хора,

здравейте на всички, които са притеснени от политическите и социални тенденции пред лицето на пандемията Covid-19!

Неотдавна, Coview: социална и политическа covid-19 наблюдателна група бе създадена като инициатива в отговор на политическия и социален удар на COVID-19 – на терен и дигитално. Засега над 200 души са свързани чрез Coview през децентрализирана, нейерархична хоризонтална организационна структура. За повече информация относно основните ни принципи можете да видите https://coview.info/statement-grundsaetzlich/

Нашата работа цели да бъде пресечност и транснационалност. Ние документираме, анализираме, свързваме, тематизираме и предизвикваме статуквото.

Наясно сме, че много неща се случват едновременно в много страни: репресии, авторитарно управление (например правото на протест и сдружаване на публични места), влошаване на ситуацията за вече маргинализираните. Също така, забелязваме появата на инициативи като Coview, наблюдаваме взаимопомощ и солидарност, както и хора, които отказват да замълчат и изразяват политическото си мнение.

Затова и изпращаме този интернационален призив за свързване, коопериране и начало на изграждане на колективен, международен отговор на влошаващата се ситуация.

Виждаме нужда за международен отговор и нужда за международна работа на всички Covid-19 наблюдаващи групи и подобни на тях структури. Ако вече работите по подобен проект, бихме искали да си съдействаме. Ако около вас няма наблюдаваща група или друга подобна структура, моля почувствайте се в правото си да се присъедините към Coview или да започнете нещо подобно във вашата страна/регион/град/общност!

Нашият принцип гласи, че индивиди също могат да станат част от мрежата ни. Има и възможност за структуриран обмен между/с инициативи и организации (чрез работната група на мрежата) – за това можете да се свържете с нас чрез имейл (coview@riseup.net).

Отворени сме за коопериране, обща работа и общи действия.

Подобни групи, неформални групи или такива, които се организират на антийерархичен принцип, както и общностни групи, хора споделящи общи жилища, са добре дошли да се присъединят и да бъдат част от Coview (като запазят съществуващата си структура). Отворени сме да споделяме технически ресурси, платформи и инструменти.

Моля, свържете се с нас, за да можем да засилим прогресивното движение в кризите, срещу които се изправяме.

Пишете ни на coview@riseup.net

Можете да намерите и PGP ключа ни на: https://pgp.circl.lu/pks/lookup?search=0xC3BD88AE5724B164&fingerprint=on&op=index

За повече информация, посетете https://coview.info/

И между другото – много групи и инициативи правят събитията си онлайн. Така въпросът с локацията ни не е толкова важен. Заради това, ние подкрепяме https://quarantimes.global/ ​​​​​​​- проект за международен календар. Присъединете се със събитията си.

One thought on “Призив за интернационално, координирано действие за реакция срещу репресията на корона-кризата”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40