– Създателите на Матрицата братя Уашовски станаха сестри Уашовски след операции за смяна на пола.

– Август 2019 – BlackRock, Inc. („BlackRock“), най-големият мениджър на активи в света, призова своите портфолио компании да увеличат своето полово разнообразие в бордовете на директорите.

– Юли 2020 – Уолстрийт е под натиск поради липсата на разнообразие

– August 12, 2020 – НАСА повежда борбата за инклузивност, мноогобразие и човешки права в космоса.

– Януари 2021 – ВАШИНГТОН (AP) – Стремейки се да диверсифицира по-нататък редиците си, ЦРУ стартира нов уебсайт, за да намери кандидати от най-високо ниво, които ще предоставят по-широк спектър от житейски опит на висшата разузнавателна агенция на страната.

Съществува теория, приета като истина сред широки обществени маси, която се разпространява от невежи леви и десни интелигенти и тя гласи следното: „Либералите са комунисти и културни марксисти“, които искат да унищожат Западната цивилизация (и капитализма), защото е расистка, експлоататорска и робовладелска.“

С други думи комунистите-„троцкисти“, след като унищожиха Изтока, дойдоха на Запад, за да унищожат  и Запада…

В тази „вселена“ Тръмп е десен, консервативен, защитник на работническата класа, а Байдън е ляв, либерален и защитник на глобализацията. Второто се наричало „социализъм“, a в някои още по-объркани глави „неолиберализъм“ или „културен марксизъм“.

Неолиберализъм е икономическа доктрина, известна в други времена като капитализъм. Понеже има различни школи в капитализма, наричаме капитализма на свободния пазар и Вашингтонския консенсус – неолиберализъм. Глобализацията е пряко следствие от този свободен пазар. Всички държави, които не желаят да отворят икономиката си за „свободния пазар“, обикновено докарват Западните медии, МВФ, Сорос и САЩ до емоционален срив, търкаляне по земята, горчиво хлипане за свобода и демокрация, конвулсии и остро заклеймяване на всички комунисти, терористи или диктатори, които не желаят да участват в свободнопазарните отношения.

Социализмът означава, работниците да притежават средствата за производство, а не да не притежават нищо, освен това да са затънали в дългове. Либералните цензура и пропаганда, са известни като „политическа коректност“. Упражненията на Херберт Маркузе (почитател на Хайдегер и служител на Управлението на стратегическите служби, предшественик на ЦРУ), описани в „Репресивната толерантност“, опитват да  убедят масите, че цензурата в медии, учебни заведения и в обществото като цяло, е една изключително прогресивна идея. Тези есета са прекрасен пример за „новговор“ (език в „1984“ на Дж. Оруел). Демокрацията е потисничество, свободата на словото е фашизъм, свободата на идеите е деспотизъм.

„Културен марксизъм“ е теория, която се опитва да обясни защо либералните елити мразят белите. Аз лично съм убедена, че мразят белите по една много проста причина – това е работническата класа на Запад.

Като един типичен разпространител на подобна дезинформация, за т.нар, „културен марксизъм“, се явявя Джордан Питърсън, който представя на слушатели и читатели философската нелепост, че постмодернизмът е марксизъм. Питърсън пише „селф-хелп“ книги за мъже, маргинализирани от системата на капитализма и атакувани от омразата на либералите. Но спестява критики към икономическата система.

Постмодернизъм е течение във философията, което отрича самостоятелното и универсалното значение на изкуство, наука, ценности или обективна истина. Има склонност да обяснява всичко като социална конструкция или функция на властта и конкретните властови отношения, включително езика и формите на изразяване. Отхвърля всякакви „идеологии“; историческият материализъм на Маркс също е „идеология“, отречена от постмодернистите. Критикувани са за това, че са деструктивни и тавтологични. Очевидно не са в състояние да изградят каквато и да е консистентна философска теория, защото целта им е да разкриват противоречията в подобни системи. Акцентират върху субективизма и поощряват изразяването на лична гледна точка. Представители на постмодернизма са Мишел Фуко и Джудит Бътлър, която прави много за развитието на теориите на „социалния пол“.

Валиден е въпросът защо точно всички тези философи и философски течения получават толкова голямо финансиране и се налагат агресивно в политика, образование и законодателство?

Зад философската фасада, за постмодернистите хората са политическа конструкция, продължение на политики на идентичността, които дефинират множество социални класове, основани на идентичност. Тези класове биха могли да се размножават до безкрай, за да включват безкрайно количество идентичности и житейски пътища, а за да получат всички те „власт“, се очаква да бъдат интегрирани в съществуващата (капиталистическа) система.

Ако аз бях произволен олигарх, например се казвах Ива Прокопиева, бих предпочела този вид „класова борба“, защото „борбата“ се състои в това да се бият помежду си, за да работят за мен.

Но защо е толкова важно в ЦРУ да има цветнокожи? Защо е толкова важно заместник-министър на здравеопазването на Джоузеф Байдън да е трансджендър? Отговорът е, че идеята, че нашата сексуална идентичност е социална конструкция, приляга добре на философията на трансхуманизма. „Джендърите“ проправят пътя към „постчовека“, разрушавайки „остарелите“ представи за това какво означава да бъдеш мъж или да бъдеш жена. В статия на HUFFPOST от 6 Декември 2017г, озаглавена „Бъдещето на ЛГБТ може би включва трансхуманизма“, се посочва, че:

„Не би трябвало да е изненада за никого, че ЛГБТ движението и трансхуманизмът имат много общи черти. Почти всички трансхуманисти подкрепят каузата на ЛГБТ. В крайна сметка, желанието да бъдеш свободен, да променяш, изразяваш и контролираш сексуалните си предпочитания и идентичност звучи като трансхуманистична концепция. Застъпниците на трансхуманизма имат за цел да променят, изразяват и контролират  своите тела и предпочитания, но подчертават, че го правят с наука и технологии. Ако се вгледате отблизо, двете движения – особено някои от основните им философии – са практически различните страни на една и съща монета и всяка от тях е готова да си помага с другата в бъдеще, тъй като радикалните технологии трансформират човешкия вид.

През следващите 25 години човешкото същество ще претърпи по-голяма трансформация на своето еволюционно тяло, отколкото е претърпяло през последните 100 000 години. Изкуствените сърца вероятно ще станат по-добри от истинските сърца. Телепатията чрез мозъчни импланти ще се превърне във важна форма на комуникация. Мъжете ще могат да раждат с имплантирани матки. Всяка от тези технологии вече съществува под някаква форма и скоро ще бъде по-широко достъпна.“

Ваня Милева

2 thoughts on “Неолиберализъм, постмодернизъм, трансхуманизъм”
  1. Няма как да стане защото ще се изпълни казаното във Библията ще видим идването на Господ от небето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40