Искам да обясня нещо много важно. Това е първото условие, за да бъдат разбрани съвременните събития. Капитализмът се срина. Срина се през 2008 година. Болшинството от хората не разбраха, както и днес не разбират, че им сменят финансовата, социалната и икономическата система чрез „ковид мерките“. Ковид мерките нямат нищо общо с ковид вируса.
От 2008г, до днес, имаме капитализъм на командно дишане, който се поддържа с „количествено облекчаване“ на финансовите и корпоративни играчи (печатане на пари, които не отиват в продуктивна дейност, а само съхраняват големите акули, за да не фалират и да не се срине системата) и остеритет за масите (приватизация, свиване на социалната държава и на социалните придобивки).
Чрез контрола върху паричния поток насочват къде и за кого отиват парите. Ако лихвите по ипотеките са ниски, правят „балон“ в имотите. Ако лихвите са ниски за корпорации, корпорациите не инвестират в „иновации“ и нови работни места, а просто теглят заеми и купуват по-малки фирми. Ако отпускат пари за „зелени проекти“, ще правите „зелена икономика“. Това не са само „фондове“ от ЕС. С механизмите на финансовата система могат да контролират икономиката.
Най-важното – трябва да бъде съхранен дългът, дълговото робство трябва да бъде запазено, но така, че световната икономика да не се срине като къща от карти (от огромния корпоративен, частен и държавен дълг, заради който тя реално не може да работи). Това, от една страна, а от друга, да няма революция. Дълг най-лесно се изплаща с обезценяване на валута. Нали? При ускорено печатане на пари, каквото имаме сега с „подпомагането на бизнеса и обществото“ заради „ковид“ и замразената икономическа дейност, валутите се обезценяват. И това в един момент може да приключи с хиперинфлация. Тогава „вие няма да имате нищо, но ще сте щастливи“. Ако случайно имате спестявания, няма да имате. Понеже и работа няма да имате заради „ковид мерките“, ако имате ипотека –  и дом няма да имате. Ако имате дълг, ще зависи в коя валута и съответно дали тя ще се обезцени спрямо вашата? И зависи дали ще имате работа все пак, за да изплащате дълга, което условие за много хора няма да е изпълнено. Тогава банките ще предложат опрощаване на дълговете, но ще искат в замяна да притежават всичко.
„Голямото зануляване“ (ресет, рестарт) е опит да се пусне ток на капитализма, да му бият стероиди и от „зомби“ да се превърне в турбо-фашизъм и турбо-капитализъм. Животът да бъде приватизиран напълно. Защото хората вече няма да имат пари да потребяват, но могат да бъдат полезни като стока и ресурс за системата. Като биологична маса, като данни за Изкуствения Интелект, като експериментални мишки и обекти (стоки или потребители) за компании за социално въздействие. Това вече се случва с проектите за „инвестициите в социално въздействие“ (проект на ООН, Световния икономически форум от Давос, Ватикана) и „новите технологии“. Виждате, че капитализъм, който приватизира живота и печели от това да играе с вас, с вашето развитие като човек, с това какъв сте, да ви ъпгрейдва, много прилича на евгеника и изглежда е един добър начин да се стигне до трансхуманизма.
Отделно, всички ресурси – въздух, вода, океани, гори, всичко това искат да мине под контрола на наднационалните организации (със Зелената сделка),  и ще трябва да им плащате наем, за да дишате…
Има два пътя след крахът на капитализма – да продължим напред, с друга система, в която средствата за производство са в ръцете на обществото или да продължим към неофеодална система, в която хората няма да имат нищо. Изглежда, че човечеството избира второто. За съжаление. Засега.
Много хора по света се държат като невменяеми. Едни ходят с две маски и противогаз, други си мислят, че комунистите ги нападат, трети смятат, че психопатите от елита са рептили?
Как мислите, че елитът работи? Как  успяха да се сдобият с толкова власт и пари? С магия? Може би направиха магия на света и хоп – всички ги последваха. Или „комунистите“ превзеха университетите, защото капиталистите са едни добри и наивни хора и не успяха да ги спрат? Комунистите превзели университетите (99% от либералите са финансирани от ЦРУ, едни много известни и последователни комунисти) и горкият капитализъм взе, че умря?
Системата и капитализмът не работят за нас, работят за тях, технократите и те работят за тях. Така покориха света.
Засега.
Ваня Милева
6 thoughts on “Пускат ток и печелят? Засега?”
  1. Ваня Милева прочетох анализите ви точни са но не видях анализ,предложение за изход от това положение как да стане.
    И съм нахвърлил основното тук –
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2990968161181398&id=100008047303426

    Накратко : СУВЕРЕНА казва с референдуми „кой и как ще кара влака“ сред като му се обясни тотално за какво става въпрос.

    Стратегията е проста и 2016г. на стената на проф.Боян Дуранкиев е нахвърлих.

  2. Те и досега нямаха нужда никой да потребява – просто трябваше да се взема това което илюзорно се дава за да продължават робите да въртят колелото на хамстера. Е, завесата е на път окончателно да падне и няма да е безкръвно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40