До честните, съвестни гласоподаватели:
Ако в предизборната платформа на избраната от вас партия отсъства някое от следните обещания:
1. Болниците престават да са търговски дружества, спират да мечтаят за повече клиенти (болни пациенти). Частните болници престават да получават нашите здравни вноски. Преустановява се прякото и косвено финансиране от организации, захранвани от чужбина.
Здравните работници стават едни от най-високоплатените. Не им се налага да приемат рушвети, за да оцелеят. Превръщат се в пазители на здравето.
Дългосрочен резултат: здравето се връща във всеки български дом и всяко българско тяло.
2. Училищата престават да зависят финансово от броя ученици (делегирани бюджети). Частните училища престават да получават нашите данъчни вноски. Отсечен е достъпът до българските деца на НПО-та, косвено или пряко финансирани от чужди организации. Не бизнесът диктува какво ще се учи, а нуждите на обществото.
Учителите стават едни от най-високоплатените. Не им се налага да дават частни уроци, за да оцелеят. Превръщат се в разпространители на същинско знание.
Дългосрочен резултат: българското образование става едно от най-качествените в света, произвежда мислещи хора, прекрасно разбиращи света, в който живеят.
3. Начало на възвръщане независимостта на България чрез допитване до гражданите за или против ЕС и НАТО, придружено от повсеместни разяснителни действия за последствията от членството ни в тези две организации.
Та, ако липсва дори само една от горните точки, замислете се дали и този път доверието ви няма да бъде просто употребено.
Ясен разсъдък и остра мисъл са необходими. Без отстъпки.
П.П. Нарочно не споменавам народовластието, за което много кандидати говорят и пишат, а в същото време ревностно поддържат посредничеството между народа и властта в лицето на депутатите, че дори съкращават броя им – тоест концентрират властта вместо да я разпределят между повече хора.
Разчита се на вашата наивност и убеденост, че съкращаването на депутатските места ще доведе до невероятни икономии – пари, които се предполага, че ще останат за народа.
Глупости, седнете и сметнете колко излиза един депутат годишно.
А после сметнете колко трудно му е на елита да си купи 100 депутати вместо 240.
Кое струва по-скъпо на българите?
Ако все пак сте решени да гласувате, отворете и прочетете внимателно предизборните обещания, запишете си ги някъде. След 4 години направете равносметка колко е изпълненото, като не взимате предвид оправданията.
Сърнела Воденичарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40