2030

юли 24, 2021

Годината е 2030.

Вървеше си небрежно психоваксър от фондация „Зелени за космическа демокрация'“ по тротоар от комунистическо време, здрав като пирамидите в Гиза, със слушалки в ушите, в които задъхан женски глас нареждаше нужните доставки на интелигентна санитария „на блокчейн“ за склада на фондацията, в който психоваксърът работеше като тестър на умни бидета и спедитор. Казваше се Киборгов.

Пред лицето му се клатеше екран, монтиран на антена, краят на която беше имплантиран в тила му, а по дисплея минаваха световните статистики за последните случаи на коронавирус от Африканския щам Папая. Всички бяха длъжни да носят екрани пред очите си или интелигентни лещи, за да не могат да се разсеят и пропуснат възпитателните картини с трупове по брега на Африканското крайбрежие пряко предавани по всички импланти, лещи и монитори от централата на ЦРУ в Асгардиа. (1) Както и чрез умната санитария, огледалата в асансьорите и билбордовете в града.

Никой не знаеше как коронавирусът беше мутирал от кокетното дърво в поредната смъртоносна напаст. Киборгов предполагаше, че това е работа на някой тръмп-съпортър или кибертерорист, който е ял от дървото НЕВАКСИНИРАН. На антиваксърите беше забранено да се хранят, защото по този начин застрашават живота на околните. Но се оказаха изключително издръжливи и десет години след началото на пандемията, още не бяха умрели. Спедиторът Киборгов искрено се възмущаваше как е възможно подобно безобразие да се толерира толкова години.

Храненето с плодове от дървета без разрешението на здравните власти и Комисията за защита на плодните дървета към ООН, беше абсолютно забранено. Органичното хранене е нехигиенично, варварско и нездравословно. Ваксинираните можеха свободно да консумират месо, създадено в домашни лаборатории със стволови клетки от себе си или близките, ГМО плодове и зеленчуци, отглеждани в покривните оранжерии на умния град и да разчитат на помощите със зърно от ООН.

Само за едно десетилетие от началото на пандемията човечеството разработи десетки ваксини и Киборгов си сложи по няколко от всички. Нямаше никакъв страх от коронавируса след толкова много предприети мерки. Нито веднъж не се разболя, изцяло благодарение на ваксините. Единствено от антиваксърите се страхуваше. Заради тях проблемите не свършваха: на екрана постоянно умираха хора, създаваха се нови щамове на вируса. Антиваксърите се бореха за свобода и права на човека, напълно пренебрегвайки науката. Заради тях властите се принудиха да предприемат драконовски мерки за контрол на дезинформацията и защита на сигурността на почтените граждани. Мислите ли, че на властите им е лесно? Да овладеят цяла пандемия от антинаучни плоскоземци?

Първата ваксинация е най-запомнящата се. Спедиторът получи три дни главоболие и повръщане, но личната лекарка го успокои, че това е нормално в случаите на експериментални ваксини и е малко неразположение в сравнение с ползите за човечеството и спасените животи. Освен това тези реакции едва ли се дължат на ваксината, вероятно са следствие на глобалното затопляне. Киборгов с готовност отиде на втора процедура след две седмици. След манипулацията му порасна малка заешка опашка. Беше повече от доволен, вече чакаше с нетърпение какво ще му донесе следващия сеанс. Тридесет инжекции по-късно психоваксърът се сдоби с трето око на челото, израстна му силиконова маска със сребърни нишки и активен въглен и чуваше самодиви по пълнолуние. Беше възхитен от чудесата на съвременната наука.

Тротоарът изведнъж свърши. Психоваксърът се спъна и изруга комунистите, които една работа не можеха да свършат като хората. Вдигна поглед, а нежна женска ръка леко отмести екрана пред челото му и се усмихна. Стаси, колежката от склада. Скоро си беше направила интелигентен бюст, който можеше да говори и да променя размера си в зависимост от предпочитанията.

– Какво са виновни комунистите? Пак се тормозиш над важните въпроси. Мислиш, разсъждаваш. Защо и другите не можеха така?

Киборгов неволно спусна поглед надолу към бюстието. Никога не беше сигурен дали колежката говори или не.

Ваня Милева

1) Асгардия, известна още като космическото царство Асгардия и „Асгардия космическата нация“, е микронация, образувана от група хора, изстреляли сателит в земната орбита. Те се наричат „асгардианци“ и дават името на сателита си „Асгардия-1“. Декларираха суверенитет върху пространството, заето от и съдържащо се в Асгардия -1. Асгардианците имат конституция и възнамеряват да получат достъп до космическото пространство без контрол на съществуващите нации и да установят постоянно селище на Луната до 2043г. https://en.wikipedia.org/wiki/Asgardia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40