Нулирането на глобалната финансова система е в ход, след като „репо-пазарът“ се срина през септември 2019г. (Споразумение за обратно изкупуване (репо) е форма на краткосрочни заеми за дилъри с държавни ценни книжа). Съвременната система на долари, дълг и кредитни пари, ще бъде сменена с електронни валути под контрола на Централните банки.

Как ще се случи и как е планирана да бъде извършена промяната на световната монетарна и финансова система, можем само да гадаем. Дали надуването на истерията с „Делта вариантът“ може да предизвика срив на фондовите борси? Дали ще бъде скрита зад серия от „кибератаки“ или мащабно „климатично бедствие“? Едва ли трансформацията ще се случи за един ден, така, че е възможно да има „по малко от всичко“.

Генерирането на инфлация от Централните банки с „помощите за коронавируса“ е важна част от Голямото нулиране. В момента сме в положение на инфлация, която изяжда както  реалните доходи на хората така и безпрецедентния частен, държавен и корпоративен дълг.

Инфлацията не е временно явление, както признават някои финансови институции като Дойче Банк (1). Ако се задържи, търговските банки по-трудно ще отпускат кредити, защото парите, които ще им бъдат върнати, в условията на засилваща се инфлация, се обезценяват. Централните банки могат да спрат инфлацията, ако увеличат лихвите по кредитите. Но тогава ще предизвикат огромна дългова криза.

Елитът изглежда, че предвижда финансова криза, последвана от въвеждане на електронни валути на централните банки. За да се случи това, банките, Световният икономически форум, корпорациите имат нужда от функционираща и валидна онлайн идентификация на всеки човек на планетата.

Електронна идентичност, свързана с електронен портфейл за превод на средства в електронни пари (Безусловен базов доход, който няма да е безусловен).

Цифровите валути на Централните банки ще са виртуални средства, софтуер, с който целят да заместят парите кеш.

„Умни пари“, които ще бъдат обвързани с  нашият електронен идентификационен номер (2), с  интернет и ще позволяват всички транзакции да бъдат проследявани. Зад този персонален публичен адрес ще са нашите лични данни, сертификати и QR кодове, в последствие цял цифров аватар, симулация на физическата ни същност. С коронавирусната пандемия ни поставиха в онлайн среда, с което целят сливане на нашата физическа, биологична и цифрова идентичност в преход към общество на  трансхуманизъм. Трансхуманизъм означава „след човека“, нов вид хуманоид.

Умните пари премахват всяка анонимност, присъща за банкнотите и монетите и могат да разгърнат цифровата икономика. Тези пари позволяват да бъдат програмирани и пряко да контролират потреблението и личната свобода на хората. Един експеримент с дигитален Юан, например, има срок на годност. (3) Така могат лесно да бъдат забранени покупките на недостатъчно „зелени продукти“. Или да бъдат спрени „безусловните“ средства на „теоритици на конспирацията“. Или каквото си поискат. Бизнесът ще се контролира с отпускане на средства, които ще бъдат достъпни само за компании, отговарящи на произволните критерии на новата финансова система за социални, зелени и управленски рейтинги и чрез кредитиране посредством въглеродни/зелени облигации (ESG рейтинг).

В нашият, български случай, след приемане на дигиталното евро, накъдето ни водят всичките ни политици, ако няма съпротива от хората, Европейската Централна Банка ще ни програмира „умните пари“.

Ако елитът позволи финансов колапс, вероятно е тази криза да бъде оставена да изчисти финансово проблемните банки и компании, които се поддържат от 2008г, с количествено облекчаване (печатане на пари) и нулеви лихви по кредитите. Вероятно е множество търговски банки да фалират, което би решило проблема за хора и структури, които имат заеми от тях. Но за други би означавало безработица и невъзможност за изплащане на ипотеки.

Едно възможно развитие на нещата е държавата да предложи изкупуване на жилища и активи срещу някакво обезщетение или гарантиран доход.

Икономиката след Голямото нулиране за повечето хора ще е икономика без лична собственост, икономика на услуги и рентиерство, както е обяснено в рекламното видео на Световния икономически форум, където ни представят амбициозните си планове за 2030 година. „Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“.

SWIFT системата (Световна система за междубанкови разплащания), един от лостовете за доминация на долара, ще бъде сменена с технологични решения. Вероятно, постепенно доларът ще бъде изместен и обезценен като резервна валута, което би обяснило участието и съучастието на Русия и Китай в най-голямата дистопия.

Ваня Милева

Източници:

1) https://www.cnbc.com/2021/06/07/deutsche-bank-warns-of-global-time-bomb-coming-due-to-rising-inflation.html

2) https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-digital-identity_en

3) https://www.zerohedge.com/crypto/chinas-digital-yuan-comes-expiration-date

6 thoughts on “Голямото нулиране”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40