Демокрацията прогърмя света, а с него и нашата мила малка родина. Едно понятие, превърнало се в бутиково сред „интелектуалните“ среди и едва ли не жаргонен термин сред „простолюдието“ в днешно време. Термин загубил смисъл и с изместено значение, някаква химера, едва ли не утопия, нямаща нищо общо с реалността.

Също така, нека не забравяме, че държавите, градовете и народите, в които демокрацията е процъфтявала, са били държави, градове и народи на войната и робството. В една демократична държава от този тип, решенията винаги са били вземани от малцинството. От разполагащите с капитал, а не от обикновените граждани и мнозинството.

В този ред на мисли, нека да погледнем действителността в България. Всяка партия, спечелила избори през последните десет – петнадесет години, ги е печелила, с обща избирателна активност от всички „граждани“, не повече от петдесет – петдесет и пет процента, да не говорим за последните, при които този процент едва остърга ръбовете на четиридесетте процента.

За какъв народен суверен тогава говорят тези измамници?

Да гласуват за теб близки, познати, бизнес партньори с техните семейства и двама заблудени глупаци, не те прави водеща сила никъде другаде, освен на село. Това е всичко друго, но не и демокрация. За да има истинска демокрация, ако наистина това искате и най-важното, ако разбирате какво значи това, то вие, трябва да сте избрани, за управниците – властелините, и да сте ги избрали, за „гражданите“, най-малко с осемдесет процента активност на всички пълнолетни граждани, които имат право да упражнят правото си на глас.

Всичко останало е една измама.

Някакви измислени хора, изпадат от небето и започват да си играят на управление на държава, заедно с милионите хора, които живеят в нея. А най-страшното е, че нямат срам и още повече, че придобиват някакво небивало самочувствие и изпъчили гърди и високо вдигнати бради, крачат по паветата пропити с народна кръв и пот. Срам, срам, срам.

Лоша тенденция започна Хиподил, за да мине през Ку-ку бенд и да стигне сигурно до Азис. От глупав по-глупав сте, казвам както на „управниците“, така и на народа. Пък да се сърди който ще, сутрин като се погледне в огледалото и се припознае.

Поздрави от Росен Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40