Ето ни почти две години след навлизането в нов световен цикъл – пандемичен. Изобщо не възнамеряваме да правим анализ на самата пандемия, найният политически, икономически и социален характер, а ще търсим с неимоверни усилия, предизвиквайки въображението си, възможен лек на социалните катаклизми в атомизиращото се общество.

Всяко голяма или малка общност, семейство или индивид са подложени на изпитание. Разделението е на много нива, в зависимост от обществената роля на всеки един от нас.

Човекът, излязъл от нормалността на публичния си живот е подложен на риска да не бъде вече човек в пълния смисъл на думата. Още Аристотел твърди, че човек извън социума е или животно или Бог. Изолацията кара индивидите да се съсредоточат до най-първичните си нужди, обзети от шока на извънредната обстановка.

Това положение се очертава да продължи във времето и ни кара да дадем отговори на наболелите въпроси. Кина, театри, заведения, училища, университети, спортни зали и други обществени центрове са в полузатворено положение. Остава ни да се върнем към нашата майка – природата.

В един момент на „пандемията“, видяхме и прилагане на налудничевото решение да се „затвори“ Витоша под предлог, че планината е природен парк, следователно подлежи на „затаряне“, също както паркове и градинки в София…

Свободните природни пространства и свободното общуване на групи от хора, далеч от антисоциализиращите мерки могат да ни върнат към нормалността.

Активни граждани създадоха фейсбук-група под името СПОРТ И ПРИРОДА. Групата си поставя за цел да координира хора за открит спорт и природни излети из страната. Натрупаният ни опит в последните месеци ни показва, че това е повече от добро решение за очертаващото се поредно „затваряне“.

Надяваме се на открито споделяне на идеи свързани с целите на групата.

Присъединете се към фейсбук групата: СПОРТ И ПРИРОДА

Петър Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40