Мине, не мине ден и излиза по някоя статия или се говори в някое предаване как нашите „партньори“ (да се чете господари) от ЕС били страшно загрижени защо в България хората не искали да се ваксинират и масово бойкотирали тези тестови продукти. Много били притеснени защо не сме се отнасяли „отговорно“, защо не сме вярвали на различните здравни институции, защо сме се съмнявали в тези „ваксини“. И се върти все един и същ въпрос – Как да накараме Ганьо да се набоцка, защо той не ще? Кой е той, какво е то, как си позволява да не прави това, което му се казва?

За да се „набоцка Ганьо“ активно работеха и работят цяла клика от подлоги на настоящия „елит” и всякакви видове грантоядящи същества – коремни хирурзи, които се занимаваха с вирусни заболявания, математици, които може и да не са математици, журналисти, които срещу по-добра служба и хонорар точно след 2 минути биха защитавали тезата, че ваксините са пратени от рептилите от планетата Нибури, всякакви „леви“, десни, соросоидни,,а понякога дори и комбинирани нпо-та, за които думи като истинска работа са непознати и т.н. Основните политически партии призоваваха за ваксинации, „експертите“ ни говореха за чували с трупове, течаха всякакви медийни кампании, даже вчера пред университета ми видях бус, в който може да се ваксинираш…

Какво ли не направиха тези хора и пак резултатът си е същият. Над 80% от населението не им вярва.

Причните хората да не изпълняват нареждания от „телевизора“, както овците ходят след овчаря, са много, но се делят основно на 3 категории:

1 – За 31 години не видяхме почти нищо хубаво от демокрацията и после от ЕС. Разбира се, имаме уникалния шанс да отидем „свободно“ да мием чинии на Запад, да берем ягоди/грозде/картофи, да бачкаме заедно с поляците в строителството или да им чистим на западняците хотелите/домовете/вилите. Освен ограничени временни инвестиции в аутсорсинга (да се чете телефонисти в колцентровете в София) друго не получихме, а и това няма да е вечно – не забравяйте, че в момента украинчетата учат западни езици и са готови да работят за двойно по-ниски заплати. България продължи да се деиндустриализира, населението драстично намаля, здравеопазването е в кома, образованието с всяка изминала година се съсипва все повече и повече (с любезното съдействие на „Америка за България“), а народът живее все по-бедно.

Благодарение на нашите „партньори“ от Брюксел си затворихме блоковете на АЕЦ-а, които между другото произвеждаха най-евтиния ток на Балканите, сега се готвим да си затворим и ТЕЦ-овете в Маришкия басейн. Страната всячески се източва от западни банки и корпорации. Примери – колкото искате. Хранителните вериги- Кауфланд, Лидъл, Била, електроразпределителните дружества -ЕВН, Енергопро, ЧЕЗ, телекомуникационните компании – А1, Теленор. Да не говорим за банките, за застрахователните дружества и т.н. Почти всички са чужди и си изнасят печалбите зад граница. И всички тези неща се случиха и се случват под братския поглед на ЕС. Няма един министър-председател, които да не е бил пръв приятел с Големия Брат и всичките му далавери да са били замитани под килима. Дали ще е най-големият крадец и защитник на приватизацията – Иван Костов, или родения в Киев наследствен номенклатурчик с интересен произход, или човекът с проблемите с хазарта, който обясняваше, че няма материални претенции към собствената си страна, или недоразумението от Банкя, който под крилото на баба Меркел от охранител-мутра се превърна в министър-председател и ни управляваше 10 години.

После либералите работещи в НПО-тата се чудели защо сме били евроскептици? Защо ли?

2 – Държавата. По природа българинът няма доверие в „държавните институции“. Дали ще е правителство, съд, кмет или най-обикновенните грешки на природата, които ти слагат скоби на колата или рекетират баби и деца за билетчета. И с право народът не вярва. Излиза от телевизора някакъв политик, сменил 3-5 партии за десет години, клел се в БКП, после в СДС, после в НДСВ, после в ГЕРБ и аджеба обяснява той на хората какво да направят. И то не само да го направят, а да го направят за тяхно добро. Може би ако политическият „елит“ на страната беше призовал да се бойкотират ваксините, набоцканите щяха да са повече. След политиците излизат и говорят директорите на болниците и там разните „експерти“. Директорите на болниците – над половината от тях години наред са източвали държавните и общинските болници чрез всякакви поръчки или договори – като почнеш от ремонтите минеш през оборудването и стигнеш до храната и прането. През цялото време непрестанни далавери с така наречените пътеки, записват хора с настинка, че са болни от туберколоза, за да източат НЗОК. Оставили разбира се и персонала на болниците наполовина, с ниски заплати, лоши условия на труд и т.н. И за капак на всичко след като са развалили държавните болници, любимите ни директори имат следния навик – да си вземат най-добрите лекари и да си направят частни болници.

Да отделим и две думи за „експертите“. Някакви странни същества, с неясна ориентация, трансматематици ( определят като математици, макар и да не са завършили това) обикалят студията и ни дават акъл, че ако не се набоцкаме с тестовите препарати срещу болест със смъртност под половин процент, видите ли, всички сме щели да умрем… И не стига, че обясняват такива врели-некипели, но си позволяват и да обиждат хората, че не искали да ги слушат. Конспиратори били българите, Ганьовци, глупави били, прости…С извинение, но такъв човек сигурно и кучето му няма да го слуша.

После защо хората не им вярваме на всичките политици, директори, експерти и т.н. Чудно защо ли?

3 – Западния елит, вирусът и самата ваксина.

Целият Западен елит, реално управляващ всички икономически и социални сфери от нашия живот – банки, застрахователни институции, технологични корпорации, промишленост и индустрия, социални мрежи и платформи, медии, развлекателна индустрия. Същите тези хора, които в буквалния смисъл на думата векове наред изцеждат целия свят, дали чрез робство, кражба на ресурси, неизгодни договори, войни, търговски блокади, преврати и какво ли още не, сега, станаха изведнъж много загрижени за нас. Много, ама много загрижени. Не им пречи, че милиони хора умират от глад, липса на вода и от лечими болести. Не им пречи, че създадоха войни в почти целия Близък Изток и северна Африка, че си произведоха уахабитски терористи, които да обслужват техните геополитически цели. Но са много загрижени за нас. И искат по всякакъв начин да ни предпазят от Ковид 19.

Месеци наред ни бе обяснявано, че новият смъртоносен вирус, чиято реална смъртност е  под 0.5%, е произлязал благодарение на комбинацията от животното панголин, прилеп и лош китаец на животински пазар в град Ухан, провинция Хубей. В буквалния смисъл на думата това беше обяснението. Ако някой се противопоставеше на това твърдение – то той беше наричан конспиратор, мерзавец и убиец. Да не повярва човек, но след това китайците обвиниха САЩ, че вирусът е изтекъл от лабораторията Форт Детрих, а САЩ обвиниха Китай, че вирусът е дошъл от лабораторията в Ухан. Само че хората си припомниха едни интересни видеодокументи, в които един самозабравил се милиардер на име Бил Гейтс (който, апропо, разбира от медицина колко кучето на съседа ми от реактивни двигатели), още преди 5 години обясняваше как ще се появят нови респираторни вируси, които ще убиват на година по 30 милиона души. Какво съвпадение само. И понеже световният елит е изключително притеснен за нас, се погрижи добре да уволнява, цензурира, да се подиграва и компрометира всеки лекар, общественик или обикновен гражданин, който си позволи да подложи на съмнение официалната версия за Ковид 19. Либералите отново доказаха, че те са наследниците на нацистите и в името на свободата, демокрацията и толерантността решиха да смажат всеки с различно мнение. Каква победа за „демокрацията“.

Започнаха се и цирковете. Не Бай Гошо от съседния вход, а Световната Здравна Организация каза, че маските не помагат. После пък решиха да кажат, че маските помагат. Носете по две маски. Театърът беше и продължава да бъде пълен – ваксините ще ни предпазят от вируса, няма да го разпространяваме, няма да се заразяваме, няма да умираме. Оказа се, че ваксините не предпазват от заразяване. Нито предпазват от разпространение. В момента казват, че предпазват от смърт. И нека пак да повторим – смъртността от ковид е под 0.5%. Това е важно да се знае. Да продължим нататък. Още преди създаването на ваксините сред нормалномислещите хора се появи притеснението, че в бъдеще само ваксинираните хора ще имат право на достъп до определени обществени места, работа, пътувания и всичко това ще бъде следено чрез ваксинационен паспорт. Отново се надигна целия медиен авангард на управляващите, всякакви журналя и други видове безгръбначни, ходеха по телевизиите и обясняваха как това са теории на конспирацията и небивалици, подиграваха се на хората, които предсказаха този развой на събитията. Няколко месеца по-късно се оказа, че това е самата истина и хората в целия свят излязоха на протести. В САЩ, Австралия, цяла Европа, части на Азия, народите се борят срещу световната тирания и здравна диктатура. Какво направиха и продължават да правят управляващите по света – пращат полицията да бие гражданите и цензурират протестите чрез медиите. Както казват либералите – съгласяваме се с всяко мнение, стига да е като моето. Отново „победа“ за демокрацията и евроатлантическите ценности.

Сега и две думи за ваксините – ваксините като цяло, тези за шарките, морбили, туберколоза, тетанус и т.н. са прекрасно достижение на човечеството. Всеки един от нас е ваксиниран с всички тях и не е луд конспиратор, а нормално и трезво мислещ човек. Това са ваксини тествани и изпитани с десетилетия. Благодарение на тях световната смъртност драстично се е понижила. В буквалния смисъл на думата те са благословия.  Чрез тях са преборени наистина смъртоностни болести, които за разлика от ковид19 имат далеч по-голяма и реална смъртност.

Препарат срещу ковид или „ваксина“? Тези неща, които така активно ни агитират да си поставим, не отговарят на дефиницията за ваксина. Ваксината е медицински препарат, който осигурява имунитет срещу заразяване с дадена болест. Казано с други думи – ваксинират те с БЦЖ и не се заразяваш от туберколоза, ваксинират те срещу тетанус и не се заразяваш от тетанус. Само за сведение на читателите, бих желал да споделя, че смъртността от тетанус в Щатите за периода 1947 и 2000 година е била между 91 и 18% от разболялите се. Това е истински опасна болест. Смъртността от ковид в момента в САЩ изчислена на базата смъртни случаи/цяло население е под 0.25% , под четвърт процент.

Притесненията от ваксините са много и са обосновани. В Англия, по трудния начин разбраха, че бременни жени не трябва да се ваксинират – около 13% от тях направиха  спонтанни аборти. В Израел се появиха случаи на млади набоцкани мъже сдобили се с кардиологични проблеми благодарение на тези тестови препарати. Реално сме длъжни да кажем, че тези случаи са по скоро изключения, но сериозният проблем е това, че на „пазара“ бяха пуснати медицински препарати, които бяха произведени набързо, не минаха достатъчно тестове, никой не знае дългосрочните им ефекти и за капак на всичко потребителите на тези „ваксини“ трябва писмено да декларират, че няма да търсят никаква отговорност от производителите, ако нещо им се случи. Това звучи много мотивиращо. Да се има и предвид, че тези същите, които ни обясняваха историята с китайците, прилепите и панголините, сега ни карат всячески да се ваксинираме – да ,ама не! Всеки нормален човек би си задал логичния въпрос – този, който ме е излъгал веднъж, няма ли да ме излъже и втори път?

Последно. Смея да кажа следното и това се базира на статистики, анализи и всякакъв вид медицински извадки. За деца, юноши, млади хора и хора на средна възраст, БЕЗ сериозни заболявания, Ковид 19 не представлява реална опастност. За възрастни хора и за хора с придружаващи заболявания, Ковид 19 както ВСЯКА една друга болест, е опасна и може да причини смърт. На един стар и болен човек му стига и една по-сериозна настинка, за да почине. Въпреки възможните дългосрочни странични ефекти от тестовите ваксини, има някакъв резон стари и болни хора да се ваксинират (разбира се, само ако те самите искат). Това, поне за мен, е единствената смислена причина някой да се ваксинира. Да се ваксинират деца, младежи и здрави хора е абсолютно безумие. Има много случаи на здрави прави хора, които въпреки всичко искат да се ваксинират – нека бъдат живи и здрави, да се боцкат, рискът с тези тестови препарати си е изцяло за тяхна сметка, както се казва – всеки да си сърба каквото си е надробил.

Хората трябва да имат право на свободен избор дали да си поставят тези „ваксини“ или не. Но ако някой реши  да наложи масова задължителна ваксинация за всички, то това трябва да се счита за медицински тероризъм и тези хора заслужават да платят с главата си за това.

Михаил Близнашки

6 thoughts on “Защо българите не искат да се ваксинират?”
 1. Tup selianin…

  Kakvi gluposti poblikuvash za ovzete v BG. Kato bulgarin ziveesht overseas ot 30 godini neka da ti kaza neshto:

  1. EU e rai za murzeli kato vas – selianite i upravniztite vi zabogatiaha s krazba na euro fondove.
  2. Nai- korumpiranata durzava v EU – vie ste za smiah i se oplakvate ot EU i 31 godini demokratzia. EU e rai za BG.
  3. Statiata vi e neverna za Covid -19:
  a. Ne 0.5% a 2% e smurtnosta ot Covid 19 – tova e statistikate za UK, Italy, Spain, France, USA etc.
  b. Vie ste durzavata s nai-goliamata smurtnost v EU i oshte govorite za niakakvi konspirazii.
  c. Ziveite si nevaksinirani i skoro nikoi niama da ostane v BG.

  Raph

  1. Kato zdravo mislesh chovek mai nqkoi fakti sa ti ybegnali.Krazbata na Euro fondovete ne hrani ,nito selenite, nito grajdanite, a samo 2% ot korumpirani politici,koito se podarjat na vlast ot EU za da obslujvat interesite im.
   Mnogo ot hora koito ymrqha sa hronichno bolni hora i ne samo Covid a i edin gripen virus bi vloshil satoqnieto im.otnosno smartnosta dori i a da e 2% kakto ti i cenzurirani medii trabqt,pak nqma da e dostatchna za da ymori kakto ti se iska zdravo mislesite nevaksinirani hora.da si jiv i zdrav oste 30 godini i da doidesh v BG da se ybedih kolko si zabluden.

 2. Raph,kato zdravo mislesh chovek mai nqkoi fakti sa ti ybegnali.Krazbata na Euro fondovete ne hrani ,nito selenite, nito grajdanite, a samo 2% ot korumpirani politici,koito se podarjat na vlast ot EU za da obslujvat interesite im.
  Mnogo ot hora koito ymrqha sa hronichno bolni hora i ne samo Covid a i edin gripen virus bi vloshila satoqnieto im.otnosno smartnosta dori i a da e 2% kakto ti i cenzurirani medii trabqt,pak nqma da e dostatchna za da ymori kakto ti se iska zdravo mislesite nevaksinirani hora.da si jiv i zdrav oste 30 godini i da doidesh v BG da se ybedih kolko si zabluden.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40