Защо ли политическите коментатори, социалните учени и прочие интелектуалстващи мълчат по въпроса с престъпността? Тя е оставена да бъде интерпретирана от специалистите, а в съвременната социална подредба „специалисти“ са властовата прислуга от лъжци и манипулатори и по този начин се налага монопол на говоренето по фундаменталната тема престъпност.

Какъв е генезисът на престъпността? Как се води борба против нея?  Престъпна ли е самата власт (Изпълнителна, Законодателна, Съдебна и Медии)? Престъпници ли са борците с престъпността? Какво изобщо е понятието престъпност? Кой генерира печалба от бандитизма? Нужна ли е на властта престъпността? Ще има ли властващ елит и обслужваща администрация без престъпност?

Престъпността (говорим за организираната) я произвежда самата власт, имитирайки борба с нея и по този начин се представя като „борец“, без който обществото би се разпаднало, което определено има аналогия с митовете и легендите. Властта я назовава, посочва, съди, тълкува и държавното управление се легитимира пред „електората“ чрез нея.

Ще дадем пример с наркоразпространението и имитационната борба с него. Всеки, който следи световния тренд в тази политико-икономическа схема, знае, че САЩ са лидери в наркопазарите. Тяхната властваща олигархия залива собственото си население с дрога през 60-те години, за да размътят класовото самосъзнание на хората, разложат и обезкървят протестните движения тогава и подменят класовата борба с такава за свобода на половете и прочие, за което наркотиците им идват в помощ. Кой би се отнесъл сериозно и би се включил към протест срещу олигархията, ако хората в протестните движения са дрогирани (властта услужливо разтваря кутиите на Пандора)? След като жънат успех създават, посредством ЦРУ, мрежа от наркоканали в Европа и света под техен контрол. Какво печели елитът от дрогата?

На пръв поглед това е бизнес с особено висока добавена стойност. ЦРУ плаща центове на грам кокаин, а с мрежата си от подчинени дилъри генерира огромни печалби с повече от 50 пъти над изкупната цена. Но ЦРУ не се интересува от долари, които така и така се печатат в САЩ. Наркотиците разлагат социалната тъкан и елитът по-лесно осъществява властови контрол! Посредством мрежата си от медии, те представят пред населението постановка, че разбирате ли, води се „борба с наркотиците“.

Навремето наркотици са давани на войниците, но ето, че кокаинотерапията на Зигмунд Фройд дава поводи за размисъл на властващите. Естествено, след като умира от свръхдоза колега на Фройд, тя бива забранена, както и ЛСД терапиите, но използването от властта на забранените субстанции е не за премахването на наркотиците, а за контрол над тях и използването им за практични цели.

По американски модел и с американска помощ бе залято с дрога и българското общество след като преминахме под техен геополитически контрол през 1989г. Наркотиците се продават като хляб, а държавата покровителства наркоразпространението чрез силовите си групировки, подчинение пряко на политиците, но с гръб от ЦРУ. Така реално никакво МВР не може да пипне с пръст Галевци, Такевци, Домусчиевци, Маджовци и др, защото имат едни и същи покровители и заповедите са на американските шефове, а те са колониална администрация и бандити работещи за ЦРУ.

Да се държи в страх населението е друга печалба за властта. Хората треперят от страшните дилъри, а полицаи и политици могат да ги насъскват срещу неудобните и си затварят очите, докато продавачите на смърт си трупат пари. Но всички забогатяващи дилъри са следени зорко от полицията и когато се вземе решение, може някой по-висш наркоиграч или политик да усвои натрупаното за себе си.

Агенцията за наркотици ДЕА има офиси в България като се твърди, че учи българските полицаи как да залавят дилъри и т,н, приказки за наивници. Те просто следят бизнеса си! Истинската силова наркобригада са базите на НАТО, а не чуковете или пироните на Таки, София Запад, Изток, Север или Юг.

За Съдебната ни система дрогата е като райски плод, защото могат да се хранят от съдебни такси, да усвояват европари за затвори, арести и така до безкрай. Самите затвори нямат за цел да превъзпитават, а просто стоят като рекламни сгради на властта и плашат гаргите. Всъщност се цели да се покаже на данъкоплатците, колко много се „труди“ държавата за доброто на обществото и „бди“ над сигурността, но и да задържа непослушни самосиндикализирали се бандити (дори да не са, тя може да ги произведе в такива) и да преразпределя към себе си пари и имущества. Най-голямата администрация на глава от населението в Европа е българската и съответно излиза най-скъпо на обществото. Ако няма хероин, кокаин, амфетамин, метамфетамин, екстъзи и марихуаната не беше забранена не би имало нужда от такава администрация да измерва количествата, да прави тестове на пътя и да раздава присъди на провинилите се, да запълва арести и затвори, не според броя на престъпленията, а според това колко хора може да си позволи да изхранва в затворите за сметка на отрудените данъкоплатци. Данъкоплатците с трепет следят телевизионни новини, на които им се прожектира поредния наркосценарий от нарковойните и залавянето на някой зъл дилър, а бабите са готови да нацелуват главните секретари на МВР за тяхната жертвоготовност.

ЦРУ следи общите процеси, а дребните ги следи МВР. Докато има такива трибуквия ще има и дрога.

Наркотиците са като вирусите – щом съществуват значи гъвкавите властимащи ще печелят от тях по много начини. Масата от хора ще са консуматори или такива, които псуват консуматорите, но не и властовата система, защото кой ще се осмели, нали системата може да го захапе?

За разлика от социалните учени, които само назовават проблемите, но не ни дават решения, ние може да излезем с готово такова:

ВЪН НАТО! ВЪН НАРКОТИЦИ!

 Петър Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40