Българското образование е катастрофирало преди десетилетия. И от десетилетия вече, образованието в България върви надолу и е под всякаква критика. Било е свято място някога. Днес е място за изопачаване на историята, езика, ценностите и културата.

И вместо от него да излизат високо морални, одухотворени, интелигентни, знаещи, можещи, грамотни личности, излизат неграмотни, нагли, груби, прости индивиди, без какъвто и да е морал и култура. И така вече от тридесет години.

Това са фактите и грозната истина. Нека да си кажем кривиците и да се опитаме да ги поправим на дело, вместо да се заблуждаваме само с красиви думи по празници. И за това съвсем не е виновен COVID-19, от година и половина насам. Това не е адекватна образователна система, която да развива личности и да осигурява пълна свобода за това развитие. Да, в цялата страна има десетина добри държавни  училища. Абсурдно е да има повече университети, отколкото добри училища в една държава. Да не говорим и за нивото на тези десетки университети. То се вижда, какво е нивото на децата, когато дойде време за матури или приемни изпити. Също и когато вече са в някой от „университетите“.

Най-голямото задължение за възпитанието е на родителите! Тук става въпрос за образованието. Но всички знаем, че двете са неразделно свързани. Но нали разбирате, че тези деца родени в края на осемдесетте и деветдесетте, сега са родителите на следващото поколение. Следващите родители ще са тези, родени от двехилядната нагоре. А това са децата, от които съм част и аз, тези, които израстнахме в едно от най-смутните времена. Именно в споменатата образователна система и сбъркана държава като цяло.

Дело на кого?

Защото мисля, че малките деца не може да са виновни за това и сега като големи хора, трябва да се борят за да оправят тези бакии. И тъй, като казахме, че възпитание и образование са неразривно свързани, виждаме в каква негативна преспектива се е завъртяло колелото.

И това вече не са просто думи. А грозната реалност, която виждаме покрай училищата, парковете, градския транспорт и т.н., в цялата държава. Нали така???

Росен Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40