Карл Шмит определя понятието за политическото като процес, в който група от хора (от даден етнос или събрани на друг принцип), отстояват своят било класов, културен или социален интерес, с общи действия (политики). Те могат да се консолидират и осъзнато да преследват своите интереси. Дори да не успеят да изразят своите политики осезаемо, те могат да бъдат ефективни и в контра-политики, когато дадат отпор на враждебни и ощетяващи ги действия от други обществени прослойки.

Всеки човек би следвало да си зададе въпроса: „Къде и как може да вземе участие в политическия процес?„ Очевидно е че гласуването веднъж на четири години не работи в полза на болшинството от хора, каквато обща полза е и самото понятие за „политика“ изведено още от Аристотел.

Народното събрание е място, където автентичната политика липсва. Това е една куха откъм реална политика сграда и по-скоро е място за взаимни нападки на дребно и една говорилня на предварително начертаните политики. Заповедите, спуснати от Брюксел и Вашингтон се четат на глас в Парламента. Нашите политикани имат за задача да прокарат интересите на българските олигарси, които са ги е изпратили в Народното събрание, без да се засяга геополитическата рамка.

Изтипосаните отпред „кукли на конци“ изказват това, което е решено отзад при тесния олигархат на задкулисието. Задачата на кухият политик е да говори в определено му време празни приказки, които да звучат смислено, за което ще получи дял от парите на данъкоплатците. Олигархичните кръгове боравят отлично със своята политико-икономическа власт и защитават много добре класовите си интереси, по думите на видния технолог на властта на българска почва Ахмед Доган.

В кухите фрази от празните речи в Народното събрание, обаче лъсва политическата немощ на Парламента.

Българският народ в голямата си част е от обикновени работници и хора от дребно-частния бизнес. Техният съсловен интерес не би следвало да се пази от горепосочената олигархия, която е и негов естествен враг. Това абсурдно положение съпътства целия „Преход“ в България. Нека едрият бизнес и задкулисната власт да отстояват интересите си, но би следвало, за да стъпим и ние някога на демократични основи, да бъдат политически представени и милионите българи.

Група от синдикати се нарекоха Автономни, защото не зависят от бизнес и партии и отстояват класов интерес с преки действия (политики). Самите синдикални организации не са йерархични и са единствените в България изградени на демократичен принцип. Решенията се взимат след обсъждане и при липса на единомислие се гласува на база присъствие или дистанционно.

Подобна практика липсва в политическите партии и казионните синдикати, които се управляват авторитарно, било от лидера или от висш съвет. Редовият член е само притурка към партийния живот и дори народните представители нямат думата в реалните политики.

Срещите са отворени и всеки би могъл да види нагледно как действа автономният синдикализъм и да прецени сам дали би се включил под някаква форма.

Включете се в събрание на Автономната работническа конфедерация !

Влезте в политиката!

Контакти на АРК:

Контакти

Секции на синдиката има из цялата страна!

Присъединете се !

Петър Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40