Подобряването на стандарта на живот вече не зависи от местните власти, а от глобалните елити, с които връзката е скъсана по подразбиране. Глобализмът премахна Дълга към Родината от плещите на хората, но с цената на пълната зависимост, без шанс за отстояване на какъвто и да било личен или общностен интерес. Хегемонията на големите мултинационални корпорации и финансовия капитал, което е същината на глобализма, минава през експлоатацията на националната държава, оставяйки я без сувернитет, съответно, гражданите и биват третирани като консуматив за поддръжка на системата.

На българите им е определено да бъдат евтина работна ръка, а територията ни да е боклукчийска кофа на страните с работещи индустрии. Такава ние нямаме, а на туземната власт от колониален тип и се дава възможност да посредничи на глобалистите, чрез което се облагодетелства и властва над местното население.

Регионализацията, към която се оттласква светът размества пластовете на статуквото. Можем да предположим, че ние не сме двигателен център на този процес, но бихме могли да преосмислим своят национален интерес спрямо очертаващата се нова геополитическа реалност.

Гледайки назад в историята, интересите на българските политически и бизнес елити, е малко вероятно да съвпаднат с тези на народните маси. В задаващите се бурни времена е нужно повече от всякога народът да влезе в ролята си на Суверен, за да не гледаме след време на миналото си, както досега – на независимо от нас случило се. Влизането на България на страната на Райха, съюза ни със СССР и последвалото влошаване на отношенията с Руската Федерация, както и влизането ни в НАТО и ЕС, приватизацията и всички останали ключови за страната ни процеси и събития бяха решавани и отигравани от българските върхушки.

Ще поеме ли българският народ отговорността за собствената си историческа съдба или ще се остави в ръцете на шепа олигарси и политически немощни народни представители е въпросът на днешния ден? Всяка една политическа структура трябва да бъде принудена да отслаби своя вертикален механизъм и да даде тласък на хоризонталния уклон, за да се легитимира пред своите членове и пред обществото.

Началствата в синдикати, партии и бизнес трябва да бъдат вкарани в изпълнение на общата воля и при съпротива от тяхна страна, би следвало да бъдат изметени. В напреднал Китай, ако интересът на частния бизнес е в ущърб на народа, му се дава да разбере по един или друг начин, че така не бива. Законът за частната собственост не може да бъде над законите за добруването на нацията.

Средният българин на всяка цена и с всички сили е нужно да се политизира и от зрител да се превърне в деен участник в обществените дела, носочвайки се натам, накъдето гласът му ще се чува отчетливо и по един или друг начин ще влияе на решенията за страната си.

Най-голямата партия за последните 30 години – партията на негласувалите, идва да покаже липсата на легитимност в политическата власт. Но не активитета в гласуването, от което нищо не зависи, а гражданският активизъм като мощен фактор в граденето на страната, би отключил заспалият народен гений.

Геополитическите вълни задължително ще минат и през Балканите и ако срещнат твърдина, това ще ги накара да се тласкат спрямо нея и се надяваме тази твърдина да е България на Будните българи, а не България на договарящи се за порции олигарси.

Петър Иванов

One thought on “Будни ли сме?”
  1. Аз да и пиша
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3205444499733762&id=100008047303426
    С цел да събудя повече хора естестествено пиша и на държ.власти ,че ще бъдат съдени тъй като съм им писал многократно тоест става въпрос за предумишлени престъпления.

    На прокуратурите и МВР им писах ,че чл.288 от НК ще е най-малкияг им проблем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40