Имам една добра и една лоша новина.

Първо лошата.

През последната година и половина бяхме подложени на спиращ дъха терор, поради своите мащаби и безпардонната си гавра с човека. Третираха нас и децата ни като убийци и престъпници. Безотговорни, нечистоплътни, инфантилни получовеци, които не могат сами да се грижат за себе си. Терористи и нищожества, на които трябва да им се казва кога и какво могат да правят и да не правят, кое е позволено да говорят и да мислят и кое не.

За съжаление, много от почтените граждани, извън политическата върхушка и корпоративната аристокрация, споделят същата идея за идеално общество и идеален свят: хората трябва да бъдат контролирани, държани изкъсо, глобявани, следени, превъзпитани и подчинени. Тоталитаризмът е мир. Фашизмът е ред и нормалност.

На нас най-големият ни проблем са другите, нали? Невъзпитани, хвърлят си хартийките в гората, не ги харесваме. Каква друга по-голяма заплаха може да има за нас от „другите“? Ако се справим с другите, всичко ще се нареди, нали? „О, особено тези ‘антиваксъри’! Дори не са учтиви, докато ги тероризират и уволняват. Не разбират, че това е за тяхно добро, само с тези ваксини могат да карат по-леко чумата. Дълг на всички е ‘да пазим болниците’.“

Дори Германия за 2 години така и не успя да си оправи болниците.

Ще видите този манталитет при журналисти, дефилиращи по демократичните червени килимчета, в приятел или съсед, в училището на детето си, сред познати и непознати. За съжаление, фашисткият светоглед става все по-общоприет и модерен. Свободата стана мръсна дума. Правата ви са „глезотии“.

Затваряха и фалираха, за да ги умоляваме за ваксината им. Обещаха на наивното общество, че само ваксината ще спре тормоза и локдауните. Въпреки това у нас имаше около 85%, които не бързаха да се молят за ваксина и заявиха, че не желаят „зелени“ паспорти.

Фашисткият режим на Радев въведе „зелен сертификат“ и веднага хората се наредиха да си получат дозите токсини. Не твърде голям процент, но с това поведение само окуражават престъпниците, които следващият път ще ескалират още повече тормоза и контрола. Те ще стигнат до там, до където им позволим. Българските марионетки не са свикнали на никакъв отпор от обществото. Нашите подлеци сами се предлагат да ни продават без някой да ги моли, представете си колко са отзивчиви, ако ги помолят по-настоятелно. Това според мен се дължи на злощастния факт, че никога не са подвеждани и държани отговорни за престъпленията си. И е време да поставим прецедент.

Хората са заплашвани и принуждавани да си инжектират токсините, защото според пропагандата това били „ваксини“, които помагали по-леко да се изкара специалния вирус и нямало толкова тежко болни. Нека да отворим скоба и да приемем, че официалната версия е вярна, нека да наричаме препаратите „ваксини“, нека да приемем, че „по-леко ще караме“ заболяването. Те не спират разпространението, нито Ви предпазват от заразяване. Говорим за вирус със смъртност между 0.1%, колкото е грип и 0.3% според държавата. За деца е 0.002% според сайта на Център за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html. И тук идва кулминацията. За да ви принудят „по-леко“ да боледувате, сте заплашени с глоби и сегрегация, уволнение или пълно изпадане от икономическия и социалния живот на страната.

Скоро ще задължат и децата ни да си инжектират токсините. В Коста Рика вече е задължително за деца над 12 години. Децата, за които смъртността е реално нула, ще се наложи да си бият течности, които не спират инфекция и разпространение, но „като боледуват по-леко“ щели да пазят учителите и бабите си…

Аз лично не мога да се сетя за по-голяма мерзост от тази. Ако не беше истина, не съм убедена, че имам въображението да си представя подобно престъпление. Всичко това е с любезното съдействие на учители, директори и родители.

До 12 ноември тествани 51 684 деца от 1-ви до 4-ти клас, като само 11 дават положителни проби. От 3946 учители и 2256 непедагогически специалисти без „зелен сертификат“, изследвани за същия период с бързи антигенни тестове, „положителни“ са само 9. Те са „голямата заплаха“, с която МОН се бори.

Защо няма революция? Къде са тези родители, които ще сложат край на престъплението към собствените им деца? Смелите и непримиримите са много, прекрасни хора се борят със случващото се, но няма революция.

Къде са онези 85%?

Може би е по-лесно. Нали? Какво ще ти стане за една маска? Просто си сложи маската. Може би 80% са против маските, но е по-лесно да си сложиш маска, несравнимо повече усилия и смелост се иска, обаче да не си носиш маската.

По-лесно е да си бием токсините, отколкото да рискуваме работата си, да съдим работодателите или да се борим за правата си. Просто една инжекция.

По-лесно е да пратим децата да плюят, отколкото да кажем „не“. По-удобно е „да чакаме да мине“, отколкото да сложим край.

Когато ни уверяват, че този или онзи политик, медик или директор не бил виновен, защото само изпълнявал заповеди, какво ни показва това? Как се наричат хора, които тормозят по-слабите и мълчат на по-силните от тях?

Сега добрата новина. Когато си говоря с хората или ми пишат, много споделят, че са объркани, не знаят какво да сторят или не виждат надежда. И аз съм объркана, изморена и понякога не зная в каква посока да тръгна. Ние не сме от желязо.

Искам да обърна внимание на всички добри хора, които търсят начини, но са смазани и обезкуражени от случващото се. Има безкрайно много неща, които могат да бъдат организирани. Няма нужда да виждаме цялата стълба, за да изкачим първото стъпало. (1)Имаме нужда от адвокати, лекари, учители, програмисти, земеделци, оратори, организатори, поети, всеки. И се действа. Клетки по градовете от съмишленици, кооперативи, инициативи на неподчинение, на просвета или протестна дейност. Ние излизаме по улиците само в знак на отчаяние или когато ни изкарат професионалните протестъри, за да получат предварително търсен ефект.

Няма да се предадем, няма да отстъпим и ще спечелим. Но не е по силите на пет или на петдесет души да организират, да изградят ефективна съпротива и функционираща алтернатива. Всички дейни и будни хора трябва да се включат. И вече има огромна стъпка в тази посока от самоорганизацията на учители и родители в помощ на децата, изоставени от държавата и родното училище. Трябва сами да си създадем възможности и избор, за да сме силни и да не бъдем лесно притиснати до стената.

Последната година и половина срещу нас хвърлиха цялата пропагандна машина на наши и чужди мисирки. Жестока, координирана психологическа (и не само психологическа) война. Заплахи, лъжи, ежедневен тормоз. Приятели, мислите ли, че ако нищо не зависеше от нас, че ако нямаше значение какво мислим и какво правим, щяха да използват всичките си ресурси, заедно с купените си експерти, фашистките марионетки и цялото медийно чудовище срещу нас. Че щяха да ни глобяват, трият, цензурират и да ни наричат по всевъзможни начини, ако нямаше значение…

Знаете какво готвят по-нататък. Надзорен капитализъм, 24 часа подслушване и наблюдение, сензори, интернет на нещата и интернет на телата. Ако нямаше значение какво мислим и какво правим, за какво им е да строят планетарен Биг Брадър?

Какво ще кажат онези, другите, „отговорните“ родители на децата си?

„Мило дете, такива бяха правилата, нищо не зависеше от мен, това е да си отговорен“. Или може би: „Винаги следвай правилата, нищо не зависи от теб“.

Не е срамно да загубиш, ако си се борил. Борбата не е във Фейсбук. Борбата е на площада и пред книгата, в съда и сред хората, в идеите и изпълнението им.

Правим каквото трябва, да става, каквото ще. Светът е голям и спасение дебне отвсякъде.

Ваня Милева

3 thoughts on “Време е за революция”
 1. Уважаема Ваня!
  Ето протягам ви ръка, да видим ще реагирате ли!
  Нямате e-mail – на който да пратя Отговорите на Въросите които поставяте!
  Някои неща ще обясня във Фейсбук-страницата ви – където е разположена дадената публикация, но – НЯМА КАК ВСИЧКО ДА ИЗЛОЖА ТАМ!
  Направете си електронна поща – за по-добра комуникация, щом сте се захванали с тази зверски неблагодарна работа!
  След като намеря време – ще ви обясня КАК СТОЯТ НЕЩАТА, А СЪЩО ТАКА – ЩЕ ВИ ИЗПРАТЯ ЛИНКОВЕ – КЪМ МОИТЕ КОМЕНТАРИ В ДРУГИТЕ ГРУПИ – КЪДЕТО ОБЯСНЯВАМ ТОВА – КОЕТО НЕ ВИ Е ЯСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Валерий Вълев

 2. Априлското въстание в 21 век е петиции, референдуми и т.н. конституционни права НО тъй като СУВЕРЕНА е дезинформиран ще трябва малко да го запознаем с фактите
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3205444499733762&id=100008047303426

  А дали народа за няколко дена да порасне с век(Иван Вазов)
  иска четене и по-важното молитва към Господ Иисус Христос да ни пази помага.

 3. Благодаря Ви за материала!
  Продължавам да недоумявам и аз: 1. Защо след въвеждането на т. нар. „зелен сертификат“ пред лабораториите безропотно се извиха опашки, вместо тоя народ да се изсипе по площадите? Нали бяхме против? 2. На поредните избори имаше политическа партия, която категорично заяви като първи приоритет премахване на дискриминацията – защо всички „антиваксъри“ не отидоха да гласуват? Нали бяхме против? 3. Защо след въведените ограничения улиците и площадите у нас не заприличаха на тези в Рим, Брюксел, Ротердам и др.? Нали бяхме против?
  Ако се вярва на пропагандата, в началото бяхме над 80% – това числено превъзходство можеше да премести планини! А какво се случи? Нищо, продължаваме да дращим коментари. Така и ще продължи „съпротивата“…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40