Ако руснак купи стока на кредит от някой германски гост и същевременно е длъжник на друг руснак, то германецът ще получи с предимство своя дълг: Ако руснак и германец пристигнат едновременно на място за разтоварване на стоките, германецът минава пред руснака, освен ако последния не е от Смоленск, в който случай се тегли жребий между двамата.Търговската форма на колонизация създава у западните хора навиците, на онзи колониализъм, донесъл им по-късно такива големи успехи, впоследствие, както е известно, и огорчения.“ Материална цивилизация, икономика и капитализъм, 15-18 век ( Фернан Бродел)

Българската индустрия и българските производители, доколкото ги има биват изтиквани отвсякъде от западните колониалисти, етикирани като мултинационални и ако разгледате който и да е търговски обект ще забележите, че родни стоки почти липсват или ако на пръв поглед изглеждат родни, то, ако направим проверка ще установим, че фирмата е придобита от някоя мултинационална компания. Както случая с минералната вода „Девин“, собственост на белгийския Барон Дю Боа, който пък я купи на свой ред от американци, изнесли от страната стотици милиони долара печалба в и без това богатата си страна.

Чуждестранните банки разграбват останалото от това, което търговския колониализъм не е могъл да придобие.

Диктатурата на мултинационалните компании над полтическата класа в Европа и медийния слугинаж поддържат статуквото отвън, а тук, срещу пипалата на финансовия капитал имаме несъпротивляващата се, но умеещата да договаря проценти колониална българска администрация. Жертвеното агне в случая е българският народ – измиращ и намаляващ по-бързо отколкото по времето на най-големите войни в историята ни.

От всичко това следва, че в България може да се развиваш само в аутсорсинга и като служител на някоя голяма фирма, стопанисвана от чуждестранни собственици.

За българските предприемачи можем да кажем, че се насочват към бизнеси много далеч от индустрия и производство на стоки с висока добавена стойност, високи технологии и други от този род, тъй като не биха могли да се конкурират с технологиите на Запада, а и на Китай. За тях остава да се договорят с местната политическа шайка и да монополизират останките, от това, към което мултинационалните компании не проявяват интерес. Занимават се с наркотици, проституция, хазарт, хотелиерство, и като цяло в сферата на тъмните и полутъмни услуги, а при късмет стопанисват някоя светла българска таксиметрова компания.

За нашенеца решение е емиграцията.

Пандемичните мерки влошиха още повече и без това тежкото положение. Ще се наложи хората да свикнат с оскъдицата като нещо нормално или да придобият воля за промяна. От тази воля на гражданите зависи бъдещето на страната. Абдикиралата от проблемите на хората политическата класа стои като тумор в държавата ни. Лечение за България не може да се очаква от чуждестранен лекар, който взима скъпо и не лекува, а колониализира. Остава българското самолечение като единствен верен път. Как ще се осъществи то не можем да предполагаме, но ако не се случи държавата ни отива в историята и по нашите земи вече освен неофициално, а съвсем официално ще управляват чуждестранните фактори, а България ще бъде парцелирана по проект подобен на този от преди Съединението. Някъде на някоя маса със сложена на нея карта на Европа, България ще бъде харизана или разделена, както се е и случвало нееднократно в историята. Така се случва с държави без армия и индустрия и с немощни политици.

Силните икономики на Германия, Италия, Испания, Швеция, Великобритания и Франция изпитват големи затруднения след засилената емиграция на хора от бедните райони на Европа, Азия и Африка към техните страни. Въпреки че България не е от желаните дестинации, все пак съществува възможност по нашите земи да заживеят бежанци и да заменят оредяващото българско население като страната отново се повиши по численост, а българският етнос стане малцинствен.

Доминираща религия съвсем възможно е също така да стане ислямът, каквато засилена ислямизация се наблюдава навсякъде из Европа и ако до сега не се е случило, то едва ли е поради слагането на мрежи по границата, а по скоро поради искането на политическата класа на Европа бежанците да попълват дупките на силните икономики, заради  застаряващото население и нуждата от работна ръка. Гърция беше изоставена в голяма степен да се справя сама с бежанската криза, но ако подобно нещо се случи с България не смятам, че има как да се справим с подобни проблеми, без да се измени коренно положението в страната.

Време е залязващата българска икономика да заработи за българите, защото в противен случай си оставаме резервна и нископлатена работна ръка на силните на деня и държава без бъдеще.

Когато Хитлер връчва Македония на България, като награда за сътрудничеството и с Райха, на неговата карта и в тези на неговите съратници, под всичките ни нови територии никъде не е отбелязано името на България, а ясно и красноречиво пише – РАЙХ. Тогавашните ни преговарящи политици, подобни на сегашните, изобщо не могат да вникнат в историческия процес и не знаят какво значи този термин „национален интерес“, защото понятийният им апарат е стигнал до обяснението само на „личен интерес“, а той за съжаление на чакащия да го оправят народ е орисан да бъде сляп и да не вижда нищо по-далеко от себе и съвсем близкото си обкръжение.

Колониалните администратори на територията в ЕС, наричана със звучното име Република България се борят кой да застане по-отпред и да се договори с Брюксел, Вашингтон и да речем Газпром, да си вземе полагаемия процент и дотам. Това не е политическа класа, защото в нея не текат политически мисли, а ако има класа, то е от сутеньорски тип.

Петър Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40