Статия в английското издание 21stcenturywire, маркира възможните сценарии и тендеции за 2022 година. Изложението започва с няколко акцента в бушуващите под или над повърхността обществени вълнения и с кратко резюме на програмата на фашисткия интернационал за Новата година.

Според авторите, 2021г, беше годината, в която така наречените „теоретици на конспирацията“ бяха оправдани във всички аспекти, защото (за съжаление) прогнозите им се сбъднаха, и тази тенденция ще продължи и по-нататък.

Възходът на алтернативните гледни точки и медии ще продължи, заедно с миграцията към не до там контролирани платформи като Телеграм и Odysee, а безпардонната цензурата на статуквото и технологичните компании ще се засилва.

Виждаме раждането на истинска виртуална Матрица, известна като Метавселена, ръководена от Марк Зукърбърг. „Бързо се разгръщат 5G мрежите, без да се обръща внимание на обществената безопасност, и се проправя път за „Интернет на нещата“ и „Интернет на телата“.

Ключови за облика на 2022г, са назряващата финансова криза, работата по въвеждането на купонна система за крепостното население на земята, известна като „електронни валути на централните банки“ и противопоставянето между Източния и Западния блок като гориво за въоръжаване:
„Очаквайте също така, повече заплахи от страна на САЩ и Обединеното кралство срещу Китай, което вече се използва за предизвикване на подновена надпревара във военното, космическото и кибернетичното въоръжаване. И тъй като инфлацията е много силна, а фиатните валути са умишлено обезценявани, потенциалът за масивни сътресения на финансовите пазари и каскаден глобален финансов колапс е повсеместен.“

Според мен, състезанието между големите икономически и военни сили е преди всичко претекст за разгръщането на опасни технологии и изтощаване на обществата, които ще бъдат приканвани да приемат всичко, заради външния враг. За съжаление, тези технологии могат лесно да се обърнат срещу хората.
Авторите на статията считат, че символите за означаване на „новите щамове“ в изфабрикуваната пандемия наближават края на азбуката и кукловодите ще имат проблем с кръщаването на вариантите на грип, настинки и коронавируси, с които поддържат огъня на паниката и сегрегацията, за да разболяват и доят народите в полза на фармацевтичните си партньори. Въпреки че мафията лесно няма да се откаже от „златната кокошка“ с „бустерите“, безсмислените PCR тестове и тормозът върху обществото, агресивното налагане на препаратите на Фарма индустрията, увеличаващите се смъртни случаи на инжектирани, тежки странични реакции и общественото осъзнаване на факта, че препаратите не предпазват от инфекция, ще нанесат удар върху могъщото фармацевтично лоби, какъвто преди време претърпяват Големият тютюн и глифозатните магнати като Монсанто.

Възходът на фашистката технокрация продължава. „Завръщане на нацизма и фашизма начело с Германия, Австрия и Нидерландия и Австралия, които под безпочвен претекст налагат драконовска програма за ваксинационен паспорт. Правителствата нареждат на бизнеса да се подчини на новата тоталитарна технокрация и инструктират полицейските си сили да продължат да малтретират населението.“

Според мен, най-поразителното във възхода на полицейската държава, освен почти безкритичното й приемане от широката общественост е, че получава силна подкрепа от „Света на клоуните вляво“ (активисти за социална справедливост, социалисти и леви интелигенти), които прегърнаха с прелестно усърдие сегрегацията, дискриминацията, насилието, беззаконието и пълното обезвластяване на гражданите. Аз лично предвиждам тези „леви“ съучастници в престъпленията на глобализирания корпоратизъм, да продължават да демонстрират липсите си на рефлекция и ценности, но понеже наративът за пандемията се разпада, ще се опитат да поразчупят безкомпромисната си фашистка гледна точка и да й сложат червило, малко да я понапудрят и да има спорадични „крокодилски сълзи“ за това, че „може би правителствата малко прекаляват“.

Според Крис Хеджис, пандемията няма да свърши, докато всички не бъдат ваксинирани, каквото и да означава това.

По-нататък се разглежда ускоряването на „света на клоуните“. Какво е това? Некомпетентни, хипериндоктринирани, корумпирани общественици, политици, активисти и пубертети, поставени на ключови места във всички институции, които подкрепят безпрепятственото настъпление на транснационалната корпоративна хегемония. „Очаквайте Светът на клоуните да колонизира всички останали институции, които преди това са избегнали свръхполитизацията и политиката на събудената идентичност, включително армията, здравеопазването и спорта. Тяхната цел е да създадат дисфункция, отчужденост и да превърнат в пълна подигравка и фарс демократичните системи и конституционните форми на управление, преди да ни накарат да молим за ново „глобално“ решение на кризата на доверието, която са създали“.

Несъществуващата климатична криза беше засенчена през 2021г, от паниката по несъществуващата здравна криза, но бяха заложени кълновете на друга несъществуваща заплаха – масовата кибератака. Грета Тунберг и платените от същите корпорации зелени активисти като „Бунт срещу унищожението“ ще подновят сценичните си изяви през новата година, за да поведат човечеството към света на нетната нула. Корпоративният естаблишмънт видимо се изкушава от въвеждането на „климатични локдауни“, окуражени от безкритичното приемане на „здравните локдауни“. А кибератаките ще помогнат да се „въведе нова система за цифрова идентификация за повечето основни потребители на интернет.“

„За да се запознаете с плана за тази следваща глобална криза, не е нужно да търсите нищо повече от отрочето на Клаус Шваб за съвети към крипто глобалната технокрация, Световния икономически форум, който очерта предстоящите сътресения в своето настолно упражнение „Киберполигон“ – глобален хаос от някаква неясна „кибератака“ (от кого? Изберете сами…), последван от „тъмна зима“, като всичко това ще помогне за въвеждането на програмата на Шваб за „Голямото пренастройване“. Пригответе се, то идва.“

Сценаристите работят и по още няколко блокбъстъра – идването на извънземните, пандемия от неидентифицирани летящи обекти и удар от астероид.

Най-важното и оптимистичното в близкото бъдеще е сгромолясването на лъжите на кукловодите и възходът на глобалното съпротивително движение. Видяхме масови протести, сблъсъци с органите на корпоративната власт, гражданско неподчинение, при което множество работници отказаха ваксини и унижения, дори с цената на работното си място.

В името на здравето…

Бих искала да се обърнем към нашата забравена и изтормозена Родина. Народът реагира адекватно на мошеничествата с препаратите и факс-паспортите, но още не сме спечелили войната. Обща активност се вижда дори по малките градове, в това отношение София изостава. Желание да се образоваме. Чувство на достойнство и непримиримост с новата дистопия. Възможно е отново да сме на избори.

Народът ще обеднее изключително много в следствие на инфлацията в стоки и горива и на здравните издевателства от последните две години, които ще продължават. Може би някои номера ще бъдат изоставени, но ще измислят нови престъпления. Въпреки че сме свикнали на недоимък, за много хора ситуацията ще се превърне във въпрос на оцеляване. Редно е да не се примиряваме. Не е нормално да има бедни в 21 век. Тези феномени не са естествени и не се случват поради каквито и да било естествени причини, нямат нищо общо с някакви особености в националния характер, в климата, във вируси, нито в „качествата“ на бедните хора. Няма да анализирам причините, вероятно се разбират, а може би не, по-важното е, че трябва да се борим. Предполагам, че ще има социални вълнения. Социалните вълнения бяха забранени от официалната пропаганда още от началото на „Прехода“, защото в капитализма бедността се дължи на всичко друго, но не и на системата и това е част от психологическата война на богати срещу бедни. Ще зачести предлагането на „базов доход“ и кампанията по приемането му ще става все по-агресивна.

Ще се умножават „социалните предприятия“. Това са паразити, които усвояват пари от фондации или данъци, тоест работят с държавата или се финансират от самите бедни, за да им оказват „положително социално въздействие“. Крайният резултат от дейността им е много усвоени пари по програми, съвпадащи с целите за устойчиво развитие на ООН, и още повече бедни. Социалните предприятия и инвестициите във „въздействие“ са лицето на новия „социално и екологично отговорен“ капитализъм, известен като „Капитализъм на заинтересованите страни“. Капитализъм на заинтересованите означава, че компаниите вече няма да работят само за пари, а рейтингът им ще им ще се определя и от метрики за екологично, социално и управленско въздействие. Ако е положително, компанията ще просперира, а ако не е, ще фалира. Въпросът е как знаят и как ще се отчита всичко това? Един от начините е чрез надзорен капитализъм, тоест непрекъснато шпиониране и наблюдение. Как разбираме ваксините дали „положително“ въздействие имат или не? Който плаща музиката, той пише въздействието.

Схемата за екологично, социално и управленско въздействие (наричат се ESG метрики) е приложението на целите за устойчиво развитие на ООН в икономиката, начинът за постигането на целите за устойчиво развитие на ООН, според СИФ, Световната банка и т.н, е икономически, чрез капитализъм на заинтересованите и въпросните въздействия. Тази схема е ядрото на „Големия ресет“.

Измамата за екологично, социално и управленско въздействие е вариант на психологическата война: „бедността се дължи на всичко друго, но не и на системата“. В случая: „всички проблеми се дължат на всичко друго, но не и на системата и ултрабогаташите“. Те се дължат на безотговорното човешко поведение спрямо природата или на това, че бедните не си мият ръцете, или че не работят, каквото трябва и трябва да се преквалифицират. Или защото имат твърде много дългове, ядат прекалено много чипс, раждат много деца, а нямат пари, не си бият ваксини и т.н. Стратегия за детето 2030г, срещу която родителите в България скочиха, е точко такава „стратегия за въздействие“. Разписана по целите за устойчиво развитие на ООН (до 2030 година), в която проблемите на децата у нас, са напрамер следните: не се хранят достатъчно плодове, не били възпитавани правилно, много агресирали, трябвало да им назначим социални работници за правилно отглеждане и пр. Но това заслужава съвсем отделна статия. Стратегията за детето и Истанбулската конвеция са част от Програма 21, частни случаи на новия капитализъм на заинтересованите, които подготвяха почвата.

Българските деца, с едва функционираща образователна система, бяха принудени да учат от таблети и телефони или да се унижават да доказват два пъти в седмицата, че са годни да посещават училище и не са заплаха за околните. Въпреки ядрото на съпротива, което се оформи около д-р Яна Шишкова, обществото мълчи и продължава да толерира тези престъпления. Образованието се подлага на дигитална трансформация, която ще продължи с ускорени темпове и през 2022 година. Ще се рекламира като прогрес и развитие, но е нищо повече от лъскави дрънкалки за индианци. Дигиталната трансформация цели да оформи субектите си в продукти за поведенчески анализ, с които хищнически организации като Голдман Сакс и Блек Рок, корпоративните фондации и „доставчиците на образователни услуги“ ще играят на борсите за човешки капитал (отново инвестициите в „екологично, социално и управленско въздействие“). Технологиите в образованието се стремят също да изместят човешките преподаватели, да елиминират човешкия фактор и да моделират от рано децата ни в своего рода киборги. Пълното разграждане на социалните системи предстои.

България е съсипана от неолиберализма. Ние се борихме за здравеопазването и за образованието, с огромните неравенства и кражби, с олигархията, но всичките ни социални системи се разпадат или са заплашени от допълнително унищожение. Енергетика, инфраструктура, здравеопазване, образование, български лев, прородни ресурси. Нужно ни е съпротивително движение, което да изгради алтернатива на технофеодализма от руините на неолиберализма.

Битката За или против маски, ваксини, локдауни и др, няма нищо общо с никакъв вирус! Това е класова война. Богатите, техните роби и придворни срещу нас, хората. Първата в историята Световна класова война!

Джеф Безос със състояние 195 милиарда долара е обслужван от маскирани слуги. Новото нормално:

До момента, за периода на „пандемията“, най-богатите в света добавиха към състоянието си общо около 3.5 трилиона долара. Работническата и средната класи загубиха приблизително също толкова.

Разбира се, всеки може да носи каквото си иска на лицето, да си инжектира, каквото си е решил, да се заключва вкъщи, колкото си иска. Аз мога да реша да приемам и хероин, но съвсем друго е да се опитвам да нормализирам употребата му в обществото или да го продавам в училищата. Всеки трябва да реши от коя страна на Барикадата е в тази Голяма война. Надсмивате ли се над обезправените? Гоните ли ги от магазина си? Отказвате ли им образование или право на работа? Мълчите ли, когато виждате в какво се превръща светът ни?

Апатията и бездействието са сигурен начин всяка държавна институция и всеки демократичен принцип да бъдат подменени от фиктивни такива, от празни черупки, в които се разполагат единствено наемници от „света на клоуните“ и „капитализма на заинтересованите“. Не искаме демокрация, избори, политици – добре, ще ви дадем алгоритми, самоуправляващи се системи и електронно правителство. Вече не желаем ужасната образователна система, толкова е изостанала, нека да дойде „дигиталната трансформация“ и образованието да бъде приватизирано, за да обслужва по-добре бизнеса. По същия начин и за здравната система. Реформа в здравната система за премахване на търговските дружества не е възможна, ако обществото не настоява за такава. Иначе ще бъде сменена с „телемедицина“ и въобще с „чудесата“ от Четвърта индустриална революция. Прекалено сме корумпирани, затова трябвало да наложим еврото и електронни валути на централните банки, при които всяка транзакция се следи и се записва.

Нашата прекрасна природа предлага безброй решения и за победа над Програма 21 (Четвърта индустриална революция), и за справянето с множеството (умишлени) кризи, които ни заплашват. Целите за устойчиво развитие на ООН преследват да затворят хората в умни мегаполиси и да създадат градско крепостно население, напълно зависимо от услугите на градската управа, за да съществува и от „базов доход“ (в най-добрия случай), които от своя страна зависят от социален рейтинг, който се формира от масовото наблюдение онлайн и офлайн. В менюто ще преобладават Зрънчо, пуканки от червеи и скакалци, пържоли от стволови клетки и канибализъм. Зелената икономика не е зелена и не се занимава с грижа за природата. Оформянето на паркове и защитени територии на места от Световния фонд за дивата природа (WWF) е нищо повече от присвояване на ресурси и империализъм. Всичко останало от „зелената икономика“ е Четвърта индустриална революция. Тоест война срещу живота на Земята. Евгеника. Трансхуманизъм. Опасване на цялата земя със сателити и мрежи. ГМО, изкуствени утроби, заличаването на майка и баща, виртуален секс. Малките стопанства, селските градини, достъп до вода и храна са ключови за опазване на природата и хората в идващите трудни години.

Въпреки всичко, според мен, пролетта на Възраждането на народа ни настъпва. Борихме се със Стратегията за детето и сме подготвени. Не са ни непознати тези заплахи. Не чакахме с километрични опашки, както в някои държави, за ваксини. Имаме села, които чакат да бъдат развити, реагирахме на зелените паспорти, имаме земя. Зависи от нас.

Ваня Милева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40