Публично-частното партньорство (ПЧП, 3P или P3) е дългосрочно споразумение между два или повече публични и частни сектора.Обикновено то включва частен капитал, който предварително финансира правителствени проекти и услуги, а след това извлича печалби от данъкоплатците и/или потребителите в хода на договора за ПЧП.

„Канадският съюз на държавните служители описва P3 като „скрита приватизация“. “

„Сътрудничеството между частни субекти, корпорации и правителства съществува още от създаването на суверенните държави, по-специално за целите на събирането на данъци и колонизацията. съвременните „публично-частни партньорства“ обаче се появяват около края на XX век. Те се свързват с неолибералните политики за увеличаване на участието на частния сектор в публичната администрация. Първоначално правителствата по света ги разглеждат като метод за финансиране на нови или реконструирани активи на публичния сектор извън техния баланс. В началото на хилядолетието тази визия за ПЧП беше подложена на сериозни критики, тъй като данъкоплатците или потребителите все още трябваше да плащат за тези проекти на ПЧП с високи лихви. ПЧП, започнати след 2010 г., обикновено се включват в баланса на публичния сектор.“

У нас тази практика нашумя със  „Стратегия за детето – 2030“, която е приватизация в социалната сфера по схемата за ПЧП: плащаме със своите данъци на частни корпорации, за които лобират пред държавата платените от тях неправителствени организации, където работят хора, наричащи се „експерти“, на които никой не може да противоречи, особено родителите.

Публично-частните партньорства са градивните блокове на капитализъм на заинтересованите страни. Един от известните идеолози на капитализъм на заинтересованите, е създателят на Световния икономически форум, Клаус Шваб, който доби популярност, като описа подробно как пандемията ще помогне светът да бъде реконструиран в посока капитализъм на заинтересованите, Четвърта индустриална революция и трансхуманизъм.

Ковид пандемията демонстрира глобална съгласуваност между политиките на отделните държави, основните медии, нестопански организации и интелигенция, които действаха в синхрон и повтаряха един и същи сценарий за смъртността от ковид, за статистики, заключвания, маски и прочее. Как е възможно това? Може би чрез Глобалното публично-частно партньорство?

Английският автор Иан Дейвис описва съществуването на глобална пирамида от публично-частни партньорства по следния начин:

Глобалното публично-частно партньорство (ГПЧП) е световна мрежа от заинтересовани капиталисти и техните партньори. Този колектив от заинтересовани страни (капиталистите и техните партньори) се състои от глобални корпорации (включително централни банки), благотворителни фондации (мултимилиардери филантропи), политически мозъчни тръстове, правителства (и техните агенции), неправителствени организации, избрани академични и научни институции, глобални благотворителни организации, профсъюзи и други избрани „лидери на мисълта“.

Глобалното публично-частно партньорство контролира глобалните финанси и световната икономика. То определя световната, националната и местната политика (чрез глобалното управление) и след това популяризира тези политики с помощта на корпорациите на основните медии, които също са „партньори“ на ГПЧП.“

Капитализъм на заинтересованите е корпоратизъм. Както лобизмът е законна корупция, така и капитализъм на заинтересованите е фашизъм с добър маркетинг, сливане на държавата с частни интереси, точно както си го представят Мусолини или Ахмед Доган, с неговите обръчи от фирми. Капитализъм на заинтересованите обаче има социално-отговорна, екологично-отговорна, „човешка“ фасада, той е изключително лицемерен. За тази цел той широко си служи с неправителствени организации. Без фалшивото ляво, капитализмът и то в особено бруталната форма на неолиберализъм, си е съвършено същият. Абсолютно незаинтересован от работници, не се интересува въобще нито от планетата и живота на планетата, от мъже, жени, уязвими малцинства или човешкия живот. Преди фалшивата пандемия, дори бих казала след кризата от 2008г, хората си казаха, че не искат повече капитализъм. Искат друга система. Имаше множество протести – Жълтите жилетки бяха по площадите, в Чили имаше недоволство, общественото мнение дори в САЩ беше срещу капитализма. И хората, които са на върха на пирамидата, които управляват системите, вече подготвяха „социално-отговорния и зелен“ капитализъм. Новата система на „социално-отговорния и зелен“ капитализъм е още по-брутална от старата, бих казала дори, че не е капитализъм, а фашизъм плюс тотален дигитален контрол върху средствата за производство и хората и безскрупулна атака срещу живота на земята чрез технологии. Но изглежда „социално-отговорно“, „зелено“, „прогресивно“ и за тази цел, за да си придава подобни качества, които няма, то има нужда от НПО-тата и фалшивите леви.
Тези фалшиви леви, които са изцяло на издръжка на капитала, на големия капитал, който им плаща не да работят, а да са „леви“, имат ролята на рекламни лица на продуктите на капитализъм на заинтересованите. Те например продават препаратите на Модерна и Пфайзер или лобират за „Стратегия за детето“. Те са бухалка срещу работническата класа, която те като цяло презират, особено онези работници, които се изправят срещу големия капитал. Узурпират автентични леви движения, насочват ги в посока трансхуманизъм, цензура, кансъл култура, зелена сделка и прочее.
Те не се борят с капитала, занимават се с това да възпитават обществото в маниери и послушание, тоест са част от системата за социален рейтинг в примитивен вариант, но изпълняват подобна функция. Носете си маските, пресичай правилно, не си бийте децата, бийте си ваксините, не използвайте реч на омразата и най-вече не трябва да противоречите на официалната пропаганда за пандемията. Най-вече никога не се изправяй, бъди послушен и ОТГОВОРЕН гражданин, никога не използвай критично мислене, иначе си гаден антиваксър и нацист. В последствие те, разбира се, ще бъдат сменени с големи данни, изкуствен интелект, камери и дронове, които ще следят за нашите маниери и автоматично ще ни точкуват, според целите за устойчиво развитие на ООН, за има системата не тоталитарно лице, а зелено, инклузивно, хуманно и социално-отговорно.
Така че днес никой не е на страната на работещите, на самонаетите, на подкласата и средната класа. И затова хората трябва да вземат и взимат нещата в свои ръце.
Системата на социален рейтинг не допуска дисидентство, никакво другомислие и свободна воля. Френският президент Макрон каза на политическите си опоненти, че няма да допусне те да имат достъп до обществения живот, защото са „безотговорни“. Добрите граждани, каза Макрон, трябва да са отговорни, да се жертват за общото благо и да се ваксинират. Това не е общо благо, а за благото на корпорациите и интересите, за които Макрон работи, както и нашите марионетки. Макрон нарича политическите си опоненти „антиваксъри“, както нашите фашисти ни клеветят и етикират. Ние не сме антиваксъри, ние сме самобитно антифашистко съпротивително движение. Ние сме политически опоненти, автентична съпротива

Ваня Милева

2 thoughts on “Публично-частните партньорства и фалшивите леви”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40