Цар Самуил и ослепените му войници

Император Василий Втори (Българоубиеца) е работил в три направления, за да затвърди победата си над България. Първото от тях е имало етнодемографски характер и се изразява, от една страна, в приобщаването на българските велможи към византийската аристокрация (чрез раздаване на почетни дворцови титли, служби в администрацията и земи), а от друга, в преселване на големи групи българи в най-отдалечените източни провинции на Византийската империя.

Втората мярка на византийския василевс засегнала териториалната цялост на българските земи, които били включени в системата на византийската провинциална административна структура.

Третата била унищожаването на българската църква (никоя държава не е създадена без религията като нейна основа – Жан-Жак Русо).

Това четем в българската история.

Сега да съпоставим приобщаването ни към НАТО и ЕС с приобщаването ни към Византийската империя.

Най-напред би следвало да си зададем следния въпрос: Добоволно ли е присъединяването ни към Византия, а сега към НАТО и ЕС? Отговорът, както тогова, така и сега, е: да, доброволно е, за шепата печеливши родоотсъпници, но за болшинството от българския народ е абсолютно насилствено. По време на обсъжданията в парламента дали да се присъединим към НАТО, на които се приема нашето бъдещо членство, депутатът проф. Андрейн Пантев заедно с други, които са гласували против, искат среща с президента Първанов, която той им отказва категорично. На тази среща, както разкрива проф. Пантев впоследствие, е щяло да бъде отправено искане до държвавния глава за провеждането на Референдум. На всеки е ясно, че българите, както тогава, така и сега, най-вероятно щяха да гласуват с НЕ. Същата порочна практика се повтаря и при присъединяването ни към ЕС. По всичко изглежда, че на депутатите са обещавани порциони, защото години след присъединяването българската държава е в демографска, социална, икономическа и политическа катастрафи, докото шепа милиардери и милионери си тъпчат парите по чужди банки. Тези последните са собственици на медии, големи бизнеси и говорят за евроатлантически ценности чрез поставени лица и политици, като за най-голямото благо в историческия път на България.

Американците и евробюрократите повтарят като по сценарий действията на Василий Втори, но много по-перфидно, цивилизовано, ще кажат самите те – демократично.

Приобщаването на българските велможи към византийската аристокрация се повтаря исторически с приобщаването към евроаталантическата такава, чрез раздаване на служби, пари, земи, къщи за гости и др. Изчезването на 3 милиона българи за последните 30 години, вследствие на вътрешен геноцид и емиграция сливат представите ни за робство и за демокрация.

След като България е включена към административните системи на НАТО и ЕС въпросите за мира и войната се решават във Вашингтон, а икономическите и политически такива – в Брюксел.

Последната мярка на Василий Втори, унищожението на българската църква, има свой много по-страшен аналог сега. По перфиден начин се сменя вярата и ценностите на българското общество чрез медийна пропаганда. Същевременно се бенефицират само хората, които спазват утвърдения в западния свят либерален правилник. Големите социолози са забелязали, че либералната диктатура е най-гибелната за човешкия род, заменила свободата със свободиите на свободния пазар, свободното самоопределение на половете и пр. Истанбулската конвенция цели окончателно изтласкване на класическите семейни ценности и на християнските такива. Моделирането на човешкия геном и модерната евгеника, както и навлизането във вътрешния свят на хората чрез имитация на антипандемични мерки и мерки за опазване на околната среда в скоро време ще лишат хората от собствената им човечност.

Та, питаме се ние, кое, физическото ослепяване, или духовното, което наричаме демократичен ред, е в крайна сметка по-гибелно за човека?!

За тези наши думи интернационалистите ще ни обвинят в национализъм, а мултикултуралистите – във варварство. Светът е родина само на Сократ,  а на съвременните космополити можем да кажем: интернационализъм е политиката на Василий Втори, на НАТО и ЕС, която винаги е била и ще бъде: разединение с цел отслабване на обществата и по-лесното им подчинение. Разликата е, че преди са се кичели с титли като василевс, а сега, разбрали, че титлите дразнят народите и ги поттикават към революции, управляват по възможност скрито и в анонимност. Историята отхвърли и общосветовната класова борба като начин за постигане на така търсената от човечеството свобода, защото срещу нея винаги застават крайно организирани групи. Китайските, американските и руските пролетарии никога няма да се обединят в едно единно цяло и да запалят факела на революцията, а и все още националната държава не е изпяла песента си по тези земи. Това отлично са разбирали по различен начин Хитлер, Сталин и Рузвелт, а първият е бил изпратен да коригира теориите си на оня свят. Историята сетне оставила на комунизма и демокрациите да оспорят правото за доминитет в конструирането на дневния ред на обществата. Победител –  няма.  И двете теории, виждаме, са неуспешни и никой не можа да постигне свобода, равенство и братство със силна ръка или с либерални тънкости.

Щом става въпрос за война, която и сега ни е в дневния ред, не можем да не дадем думата на един от най-големите познавачи на войната и мира – на Макиавели:  „Малко вълнение вдъхва енергия в душите и не толкова мирът, колкото свободата кара човешкия род да процъфтява“. Сега ще ни набедят ведно с Макиавели за милитаристи, но ще си позволим да не отговаряме на всички възможни нападки.

И твърде слепи трябва да сме да не забележим, че най-щастливо живеят хората и обществата, които изповядват свободно своите традиции, без да отнемат правото на останалите да правят същото, като например индианците, предпочели смъртта, но не приели натрапената им култура.

„Да се отнасяш като към други човешки същества, които в момента се е случило да бъдат зависими от твоето благоразположение, е несъзнателно потвърждение на истината, която си възнамерявал да заобиколиш. Истината е, че всички души са равни пред създателя си и единствения резултат, постиган от човешките същества, опитващи се да ограбят други хора от тяхната човечност, е, че лишават и себе си от  човечност. „

Това четем в дванадестте тома изследване на историята на големия историк Арнълд Тойнби. А ние ще кажем смело: Не се опитвайте да ни владеете – няма да ви дадем! Ние сме хора най-напред, но когато ни натрапвате вашите порядки по демократичен или силов път (демократичния осъдихме като по-тежък), ние се обединяваме, забравяме за миг световното си гражданство, ставаме буйни българи, въставаме срещу империята и печелим може би малко повече, но при свободата малко няма, защото и от преди и след Ботев знаем едно: СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ ЮНАШКА !

Сега се опитват да прокарат новата модерна многополова култура, при положение, че 99 процента от хората не я искат. Тези, които целят да я наложат са предимно хетеросексуални мъже –  настървени да разделят и владеят цезари. Няма да сполучат, защото човеците ще отстоят правото си да бъдат мъже и жени, а не други. Няма как един процент да диктува правилата на всички останали, пък бил той и най-богатият и окичен с власт един процент.

Когато хората усетят, че живеят лошо или несвободно, инстинктивно търсят начини да променят това и може би, както смята Бердяев, докато не изчерпим всичките си потенции, няма да добием отговора на тази свръхсложна задача – благоденствието на човешкия род.

Петър Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40