Част 1 – Украинската криза и Новият световен ред: Мисията на Русия

Част 2 – Страх и омраза

Е, добре. Ако “глобалистите” не се страхуват наистина от Путин, защо толкова много го мразят? И кой всъщност се страхува? Този въпрос в подобен на въпроса „Ако елитът не се страхува от ковид-19, защо изглежда иначе и кой всъщност се страхува?“.

Най-уплашени, разбира се, са отбор “Аз съм с Украйна, а Путин е Хитлер”, голяма част от бившия екип “Остани си вкъщи, спаси живот”. Или може би беше “Всички антиваксъри на сапун”?

Защо се страхуват и мразят Путин, а не психопатите, които ги управляват и не му отстъпват по нищо? Защото медиите на господарите така им казаха. Тревожността и недоволството трябва да бъдат насочени към някое чучело с подходящи двуминутки на омразата. Поддържането на страх, тревожност и омраза, особено във времена на инфлация и безработица, когато милиардерите си добавиха към състоянието няколко трилиона, а масите стояха заключени и ужасени от някое произведено от медиите страшилище като ковид или Путин, е изключително полезно за печалбите, класовата война, утвърждаването на навици в подчинение и поддържането на постоянна дезориентация.

В недалечното минало обществото умираше от страх от Саддам Хюсеин, който беше най-голямата заплаха за демократичния свят, световния мир и цивилизацията, заради “разработването на химически оръжия”.

Демократични ценности в затвора Абу Граиб в Ирак, практикувани от американски военнослужещи.

Затова беше много важно Ирак да получи “демократични ценности”. Тези ценности бяха доставени предимно с бомби, основно върху главите на цивилни и за съжаление, никакви опасни химически оръжия не бяха намерени в Ирак. Разбира се, както с ковид, така и с “химическите оръжия” на Саддам, впоследствие цивилизованият свят трябваше да признае, че малко са преувеличили.

Но това е от прекалена грижа, те без да искат, не е умишлено. По-добре да сме предпазливи, отколкото да рискуваме и всички да умрем.

Същите активисти умираха от страх и от Муамар Кадафи, който от злоба направи Либия най-проспериращата държава в Африка. Кадафи също е като Хитлер, даже още по-зъл. Сън не ги ловеше “Аз съм с Украйна”, докато не го ликвидират и не върнаха Либия в робовладелския строй след успешната акция на Хилъри Клинтън по демократизиране на държавата. Но не щеш ли, веднага се появи нов Хитлер или може би те едновременно се появиха всички Хитлеровци. Този път това e Башар Асад, президентът на Сирия. Непрекъснат стрес за демократичния свят. Асад е като Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин взети заедно: яде деца, “обгазява собствените си хора“, рисува по стените с кръвта на жертвите си извратени надписи и прочее. А днес демократичният свят краде петрола на Сирия и държи сирийския народ в глад и мизерия с престъпните си санкции.

 

Сръбският журналист Хоаким Флоръс в интервю за Норвежката медия THE HERLAND REPORT относно дестабилизацията на Сирия, кражбата на природните й ресурси и опита за цветна революция с финансираните от Запада „умерени бунтовници“:

 

Нормален човек би си помислил, че след толкова “демократични” ценности, НАТО, Западът, техните “умерени бунтовници” в Украйна, които до скоро всички знаехме, че са нацисти, но ни хвана изведнъж амнезията, защото медиите казаха да забравим за това малко неудобство; които освен друго, са отговорни за кланетата и преврата от 2014 година в Украйна, не могат да имат каквито и да било претенции към чуждите ценности. Но лицемерието няма край.

Въоръжаването на същите екстремисти, военнопрестъпници и провокатори, които доведоха до тази война, няма да донесе “мир”, човек би си помислил, че “Аз съм с Украйна” биха съобразили това.
Русия представи няколко разумни искания към НАТО и нацистките батальони на Украйна, които са заплаха не само за Русия, но и за цяла Европа, така че ако „Аз съм с Украйна“ искаха мир, може би трябваше да изпълнят разумните искания на Путин. Те са насочени към предотвратяване на по-сериозен конфликт и директен сблъсък между Руската федерация и НАТО, а нацистите и терористите са директна и косвена заплаха за всички европейци, както ще видим от цитираната статия по-долу на Уитни Уеб.

 

СТРАХ И СТРАШИЛИЩА

Но Путин не е просто Хитлер. Трябва да сме наясно, че Путин за демократичния свят е по-страшен от ковид-19, Хитлер и проф. Радка Аргирова, взети заедно. Ако отбор „Искаме световен мир“ отстъпят на Путин, след това той може да завладее минимум цяла Европа. Важно е да има градация на ужаса, в който живеем, за да ни е интересно и вълнуващо.

Отбор “Аз съм с Украйна” по традиция бързо деградира до “Всички руснаци на сапун”, както се получи с мотото “Да спасим поне един живот”, което неусетно се преобрази на “Всички антиваксъри на сапун” или може би в Сибир.

Защо в Сибир, се питам аз? Сибир се очертава една прилична дестинация на фона на демократичните ценности.

“Искаме световен мир” получи метаморфоза “Искаме война с Русия”, а някои бяха още по-непримирими с Путин, като заявиха директно “да кажем ДА! на ядрената война”, но Пентагонът ги смъмри, че са твърде крайни. Президентът Зеленски беше предложен за номинация за нобелова награда за мир (а трябваше да бъде Пентагонът!), забележителна идея, която се конкурира по своята блестяща оригиналност единствено с номинацията на Ал Кайда за Оскар за документален филм, илюстриращ “спасените” сирийски животи от “Белите каски”, фронт на Ал Кайда в Сирия. Също според мен батальонът “Азов” заслужава повече внимание от страна на активистите, поне една номинация за демократични ценности и най-малкото за нобелова награда. Все пак нацистите в Украйна са на първа линия в борбата с “окупацията” на Русия и воюват за зависимостта на страната от Запада. Тоест веднага се поправям, не за “зависимостта на Украйна от Запада”, а за “независимостта на Украйна”. Аз разбирам новговор, но по навик говоря истината.

 

ПРОГРАМА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ОМРАЗАТА И НАЦИЗМА

Умерени бунтовници и борци за независимост в Украйна
Умерени бунтовници и борци за независимост в Украйна.

Фейсбук насърчава омразата, а русофобията е най-новата фобия, която придава смисъл на живота в болния социум и показва някои хора в най-добрата светлина за пред “демократичния свят”. Като да носиш парцали по лицето си: знак за оптималната добродетел в едно патологично общество – конформозъм и лоялност към Партията. Убедена съм, че омразата ще им гарантира добър социален рейтинг в Западното Биг Брадър общество, което се изгражда около нас с въвеждането на системата за социален рейтинг, дигитализацията на икономиката и надзорния капитализъм.

По повод на нацистите в Украйна, които Западът въоръжава и финансира, Уитни Уеб разкрива в статия, озаглавена “Украйна и Новата Ал Кайда”, че скоро могат да бъдат проблем не само за Русия и за преследваните украински граждани, но и за всички европейци, които ще бъдат лишени от още права, заради борбата с “белите супремасисти и нацисти”, които самите те финансират. Уитни Уеб обяснява:

“Изглежда, че избухването на войната между Русия и Украйна дава на ЦРУ претекст да започне отдавна планирано въстание в страната, което е на път да се разпространи далеч отвъд границите на Украйна и има сериозни последици за “войната срещу вътрешния тероризъм” на Байдън.

Докато конфликтът между Украйна и Русия продължава да ескалира и да привлича вниманието на света,излизат все повече доказателства, че Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ работи за създаването и въоръжаването на бунтовници в страната, които получават значително по-малко внимание, като се имат предвид вероятните последици от подобни действия. Това е особено вярно, като зебележим, че бивши служители на ЦРУ и бивш държавен секретар вече открито заявяват, че ЦРУ следва “моделите” на предишни подкрепяни от ЦРУ въстания в Афганистан и Сирия относно плановете си в Украйна. Като се има предвид, че тези страни бяха опустошени от война като пряк резултат от подобни бунтове, това не предвещава нищо добро за Украйна.

И все пак планираното въстание е на път да има последици, които далеч надхвърлят границите на Украйна. Изглежда, че ЦРУ вижда в създаваните от него безредици нещо повече от възможност да приближи хибридната си война срещу Русия все повече до нейните граници. Както ще стане ясно от този доклад, ЦРУ е решено да сбъдне собственото си пророчество, разпространявано от собствените му редици през последните две години. Това предсказание на бивши и настоящи служители на разузнаването датира поне от началото на 2020 г. и гласи, че “транснационална мрежа на белите супремасисти”, за която се твърди, че е свързана с конфликта в Украйна, ще бъде следващата глобална катастрофа, която ще сполети света, след като заплахата от Ковид-19 отстъпи.

Според тези “прогнози” тази глобална мрежа от бели супремасисти – за която се твърди, че в основата ѝ стои група, свързана с конфликта в украинския регион Донбас – ще се превърне в новата заплаха от типа на “Ислямска държава” и несъмнено ще бъде използвана като претекст за стартиране на все още неработещата инфраструктура, създадена миналата година от правителството на САЩ под ръководството на президента Байдън за оруелската “война срещу вътрешния тероризъм”.

Като се има предвид, че тласъкът на ЦРУ към подбуждане на въстание в Украйна започна още през 2015 г. и че сред групите, които обучи (и продължава да обучава), има и такива с явни неонацистки връзки, изглежда, че това “предстоящо украинско въстание”, както бе наречено наскоро, вече е тук. В този контекст оставаме с тревожната възможност, че тази последна ескалация на конфликта между Украйна и Русия е послужила само като начало на най-новата итерация на привидно безкрайната “война срещу терора”.

Въстанието се надига

Скоро след като Русия започна военни операции в Украйна, Foreign Affairs – медийното подразделение на Съвета за международни отношения (CFR) – публикува статия, озаглавена “Идващото украинско въстание”. Автор на статията е Дъглас Лондон, самоопределящ се като “пенсиониран рускоговорящ офицер от ЦРУ, който е служил в Централна Азия и е ръководил операции на агенцията за борба с бунтовниците”. В статията той твърди, че “Путин ще се изправи пред дълго, кърваво въстание, което ще се разпространи през множество граници” с потенциал да предизвика “разразстващи се размирици, които могат да дестабилизират други държави в орбитата на Русия”.

Други забележителни изявления на Лондон включват твърдението му, че “Съединените щати неизменно ще бъдат основен и съществен източник на подкрепа за украинското въстание”. Той също така заявява, че “както Съединените щати научиха във Виетнам и Афганистан, едно въстание, което разполага с надеждни линии за снабдяване, големи резерви от бойци и убежище зад граница, може да се поддържа безкрайно дълго, да намали волята за борба на окупационната армия и да изчерпи политическата подкрепа за окупацията у дома.” Лондон изрично посочва като модели за това очевидно предстоящо украинско въстание подкрепяните от ЦРУ бунтовници в Афганистан през 80-те години на ХХ век и “умерените бунтовници” в Сирия от 2011 г. досега.

Лондон не е единствен, който популяризира тези подкрепяни от ЦРУ революции в миналото като модел за “скритата” помощ на САЩ за Украйна. Бившият държавен секретар Хилари Клинтън, чийто Държавен департамент помогна за създаването на “умерените бунтовници” в Сирия и контролираше унищожаването на Либия с подкрепата на САЩ и НАТО, се появи в MSNBC на 28 февруари, за да каже по същество същото. В интервюто си Клинтън цитира подкрепяното от ЦРУ въстание в Афганистан като “модел, към който хората [в правителството на САЩ] сега гледат” по отношение на ситуацията в Украйна. В същото интервю тя споменава по подобен начин и въстанието в Сирия. Заслужава да се отбележи, че бившият заместник-началник на кабинета на Клинтън, когато беше държавен секретар, Джейк Съливан, сега е съветник по националната сигурност на Байдън.

Въстанието в Афганистан, първоначално подкрепяно от САЩ и ЦРУ от края на 70-те години на миналия век под името операция “Циклон”, впоследствие ражда предполагаемите смъртни врагове на американската империя – талибаните и Ал Кайда, които ще подхранват “войната срещу терора” след 11 септември. Кампанията на САЩ срещу потомците на бунтовниците, които някога са подкрепяли, доведе до ужасяващи разрушения в Афганистан, множество убити и военни престъпления, както и до най-дългата (и следователно най-скъпата) война и окупация в американската военна история. Тя доведе и до бомбардировки и разрушения в няколко други държави, както и до ограничаване на гражданските свободи в страната. По подобен начин в Сирия подкрепата на САЩ и ЦРУ за “умерените бунтовници” беше и продължава да бъде изключително разрушителна за страната, която уж искат просто да “освободят” от управлението на Башар Асад. Американските военни продължават да окупират критични райони в тази страна.

При положение че те открито се изтъкват като “модели” за “предстоящото въстание в Украйна”, какво ще стане тогава с Украйна? Ако историята на подкрепяните от ЦРУ революции е някакъв показател, тя вещае значително повече разрушения и страдания за народа си, отколкото настоящата руска военна кампания. Украйна ще се превърне в провалена държава и в поле за убиване. Тези на Запад, които приветстват подкрепата на своите правителства за украинската страна на конфликта, е добре да осъзнаят това, особено в САЩ, тъй като то ще доведе само до ескалация на още една смъртоносна война.

В допълнение към гореизложеното обаче трябва да вземем предвид и много тревожната реалност, че това украинско въстание започна да се формира от ЦРУ поне няколко месеца, ако не и няколко години, преди текущата военна кампания на Русия в Украйна. През януари Yahoo! News съобщи, че от 2015 г. насам ЦРУ контролира тайна програма за обучение на украински разузнавачи и специални части. В доклада им изрично се цитира един бивш служител на ЦРУ, запознат с програмата, който казва, че ЦРУ е “обучавало бунтовници” и е провеждало това обучение в неразкрита американска военна база. Това обучение на украински “бунтовници” е било подкрепено от администрациите на Обама, Тръмп, а сега и на Байдън, като последните две разширяват дейността му. Макар ЦРУ да отрече пред Yahoo! да обучава въстаници, в доклад на New York Times, публикуван също през януари, се посочва, че САЩ обмислят подкрепа за въстание в Украйна, ако Русия нахлуе.

Като се има предвид, че по това време и преди тази година ЦРУ предупреждаваше за предстоящо руско нахлуване в Украйна до сегашната ескалация на военните действия, си струва да се запитаме дали правителството на САЩ и ЦРУ не са помогнали да се “натисне спусъкът”, като умишлено са пресекли “червените линии” на Русия по отношение на навлизането на НАТО в Украйна и придобиването на ядрени оръжия от Украйна след 2014 г., когато стана ясно, че многократните прогнози на ЦРУ за “предстоящо” нахлуване не се сбъдват. Червените линии на Русия по отношение на Украйна са ясно заявени – и многократно нарушавани от САЩ – от години. Забележително е, че усилията на САЩ да предоставят смъртоносна помощ на Украйна съвпаднаха с прекратяването на смъртоносната им подкрепа за сирийските “бунтовници”, което подсказва, че военният и разузнавателен апарат на САЩ отдавна разглежда Украйна като “следващата” в списъка си с прокси войни….. “

 

ПРОГРАМА 21 В УКРАЙНА

Друго любопитно развитие на ситуацията е, че президентът Зеленски успя да постигне забележителни резултати във фашизирането на страната, като забрани всички леви партии и освен това, насред смъртоносната руска инвазия, Украйна скромно се похвали, че е първата страна, която прилага “Голямото нулиране” на СИФ, като създаде приложение за социален кредит, съчетаващо универсален базов доход, цифрова самоличност и ваксинален паспорт – всичко това в рамките на приложението Diia.

TruthTalk съобщава, че:

Свързаната статия е на френски език, но може да бъде преведена на английски, извелечена от уебсайт за агрегиране на новини за приложения за мобилни телефони, който се управлява от няколко блогъри за приложения за телефони. Заглавието на статията е: “В Украйна – вятърът на социалния кредит с приложението Diia“.

В нея Украйна е описана като “дигитален шампион” в смисъл на дигитализиране и централизиране на всичко, като през 2020 г. правителството е пуснало приложение, наречено “Diia”, което обединява лични карти, паспорти, шофьорски книжки, записи за ваксинации, регистрации, застраховки, възстановяване на здравни разходи, социални помощи. “Модел, който досега познавахме само в Китай с известния социален кредит”.

Със сигурност Украйна е шампион по цифрова идентичност с впечатляващото си приложение Diia, чието развитие се ускори след кризата с Ковид: “Правителствата искат да преминат към цифровизация на ежедневието, като обединят почти всички услуги на телефона.”

Статията продължава: “Общо от приложението могат да се достигнат близо 50 услуги и 9 официални документа, които имат същата стойност като хартиените си аналози.

 

БИОЛАБОРАТОРИИ

Войната извади още един скелет от гардероба на демократичните ценности, за който българката и изключителен журналист Диляна Гайтанджиева говори от години: биолабораториите с финансиране от Пентагона, разработващи биологическо оръжие в 25 страни от Близкия Изток, Югоизточна Азия, Африка, в Грузия и Украйна, с планове за включване на България. Скандалът се разрази с разкрията на руските военни за лабораториите в Украйна и се усилва допълнително от връзката на незаконните лаборатории с Хънтър Байдън, син на президента Джо Байдън. 21 Century Wire осветлява въпроса:

Мрежата от интереси на Байдън е голяма, но нека първо разгледаме Metabiota.

Metabiota е известен преди като Global Viral (GV), който преди това е бил известен като Global Viral Forecasting Institute (GVFI), първоначално основан като организация, фокусирана върху изучаването на инфекциозните болести, предаването им между животни и хора и риска, свързан с глобалното им разпространение. Сега обаче тези области на изследване са прехвърлени към Metabiota, независима компания, която се фокусира върху анализа на данни и рискове, свързани с епидемиите от болести.

Тази фирма е ключова опорна точка в новия глобален пандемичен промишлен комплекс. На началната си страница Metabiota заявява:

„Нашата мисия: Да направим света по-устойчив на епидемии. Епидемиите застрашават живота и поминъка на хората по целия свят. Ние предоставяме данни, анализи, съвети и обучение за подготовка за глобални заплахи за здравето и смекчаване на тяхното въздействие.“

Компанията е специализирана в областта на големите масиви от данни и компютърното моделиране на исторически и съвременни епидемии и изтъква, наред с други възможности, „инструменти за картографиране и анализ на оперативни и животозастрахователни експозиции, индекси“.

Global Viral стартира като организация с нестопанска цел през 2008 г. с начално финансиране от Google и фондация Skoll, както и от 22 други инвеститори според доклад на Marlin & Associates, който разкрива също, че първоначалният кръг на инвестиционно финансиране от серия А е бил ръководен не от кого да е, а от Rosemont Seneca Partners.

Metabiota има двама членове на борда – Нийл Калахан и Джон Делош. И Калахан, и Делош са част от Росемонт Сенека.

Rosemont Seneca Partners е фирма за инвестиционни фондове. Фондът е кръстен на фермата „Роземонт“ – имението на семейство Хайнц, разположено близо до Питсбърг. Фирмата е основана през 2009 г. от Кристофър Хайнц, доведен син на бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери, Девън Арчър, бизнесмен и бивш модел на Abercrombie & Fitch, който е съученик на Хайнц в колежа, и Хънтър Байдън, син на настоящия президент на САЩ Джо Байдън.

Резултатът от многогодишното лицемерие на “Страх и омраза”/”Аз подкрепям и се страхувам от каквото ми кажат” е, че днес “демократичният свят”, чиито престъпления “Страх и омраза” не виждат, не чуват или с готовност подпомагат в далечни земи и чужди държави, дойде за тях. За съжаление те ще бъдат “занулени”, заедно с всички останали, заедно с нас – конспиролозите, путинистите и антиваксърите, ведно с псевдоглобалистката контролирана опозиция и ще живеем във все по-дистопичен свят.

Според ООН, подкрепяната от НАТО война в Йемен бележи 377 000 жертви в края на 2021 година, 70% от които са деца под 5 годишна възраст. За 7 години войната е получила по-малко медийно внимание от войната в Украйна за 14 дни.
Според ООН, подкрепяната от НАТО война в Йемен бележи 377 000 жертви в края на 2021 година, 70% от които са деца под 5 годишна възраст. За 7 години войната е получила по-малко медийно внимание от войната в Украйна за 14 дни.

Украинският народ е потърпевш, заложник на смъртоносна игра, в която руските бомби съвсем не са най-опасният враг. Фашисткото правителство на Зеленски направи от Украйна първата европейска държава с функционираща робска система за цифрова идентичност и социален рейтинг, а НАТО и ЦРУ финансират, обучават и наемат екстремисти, за да създават провалени държави и вечни конфликти, а не просто смяна на режима и стабилизация на територията. Преди бяха джихадистите в Сирия и Либия, днес са нацистките отряди в Украйна, подкрепени от дислоцирани групи екстремисти от Сирия.

Демократичният свят сами си докараха инфлацията с “мерките” срещу ковид (с локдауните, тоест спиране на икономическа дейност, разрушаване на веригите за доставки, което генерира недостиг на стоки и печатането на безкрайно количество пари), а днес и чрез “санкциите” срещу Русия, които само ще ускорят срива на нефтодолара, упадъка на Американската империя и ще дадат тласък на следващата антиутопия с 4-та Индустриална революция, без значение кой какви добродетелни значки си е закачил и дали “вярва” в конспирации. За умишленото разрушаване на продоволствените вериги и войната срещу храната, ще бъдат обвинени вируса и конфликта в Украйна, въпреки че няма нищо в ковид-19 или във военните сблъсъци, което да оправдава подобна реакция и да стане причина за Библейски кризи.

 

Част 3 – Заключителни думи

Така наречените “глобалисти” не страдат от лоялност към определена нация или икономически блок, те са наднационални и притежават достатъчно пари и власт, внедрени марионетки във всички правителства, както показа “пандемията”, и изградени наднационални структури, чрез които успешно могат да манипулират и да насочват развитието на целия свят. Ако до скоро Американската империя беше техният предпочитан инструмент за доминация, то днес може би властта повече се измества към ООН и Китай (интервюто с Джеймс Корбет „China, Wall Street and the New Global Economy with James Corbett“ на Уитни Уеб е изключително важно за изясняване на тези въпроси). Може би след години ще имаме няколко супер държави от така наречения “мултиполярен свят”, точно както в 1984 година. Дори традиционни фашистки правителства и фашистки страни, с достатъчно полицейска бруталност и с монопол върху медиите, могат успешно да изпълняват препоръките, политиките и “мерките” на надционалните структури, които са лоби организации на “глобалистите”. Може би мултиполярният свят ще е по-справедлив за страните, съсипани от Американската империя и Западната експлоатация, но от друга страна осигурява на елита стабилност и устойчивост, която империята не може да осигури. Защото империите имат жизнен цикъл, а когато надхвърлят възможностите си с неосъществими амбиции, умират.

Всичко, изписано до тук, е кратък личен прочит на Голямата игра. В тази игра според мен, единственият приоритет на българския народ към този момент трябва да бъде физическото му оцеляване и съхранение. Филството и фобството не мисля, че ще му донесат положителни резултати, а поведение на запалянковци, които викат за своя отбор във войната, не считам за достойна позиция. Нужни са решителни действия и гръбнак в отстояване на собствените интереси.

България няма какво да доказва на Западната империя, която я оглозгва повече от 30 години. Империите нямат ценности, техните ценности се основават на експлоатацията и потисничеството, всичко останало е пиар. Дали Русия печели моралната победа точно в тази война или не, според мен Русия ще се справи и ще бъде, но друг е въпросът дали България ще бъде. Например решение за спиране на руския газ към България не мисля, че е въпрос на това колко обичаме или не обичаме Русия. Това е просто лудост. Подобно поведение, подобни саморазрушителни решения поставят под съмнение физическото оцеляване на българите.

One thought on “Украинската криза и Новият световен ред: Американската империя”
  1. […] всички, запознати с историята на НАТО, има зад гърба си десетки войни на агресия и унищожени държави. Този процес е известен като „демократизиране“. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40