Филипа Малмгрен е американски технологичен предприемач и икономист. Работила е като специален помощник на президента на САЩ Джордж Буш-младши по икономическата политика в Националния икономически съвет, бивш член на Работната група на президента на САЩ по финансовите пазари и на Работната група на президента по корпоративното управление.
Г-жа Малмгрен е „… член на Съвета за международни отношения, Чатъм Хаус, Института за международна стратегическа сигурност и Кралското географско дружество“.
„Ние сме на прага на драматична промяна; на път сме да изоставим традиционната парична система и да я заменим с нова“
Малмагрен описва новия световен ред, новата парична и финансова система (която ще постави човечеството на колене, ако не въстане) на Световна среща на върха на правителствата в Дубай, която се проведе на 29-30 март, 2022 година.

Това, което е в основата на един световен ред, винаги е финансовата система.

Аз бях много привилегирована, защото баща ми беше съветник на Никсън, когато излязохме от златния стандарт през 1971 г. и израснах с нещо като вътрешен поглед върху това колко важна е финансовата структура за абсолютно всичко останало.

И това, което виждаме в света днес:
мисля, че сме на ръба на драматична промяна, при която сме на път да…
и ще го кажа смело. На път сме да се откажем от традиционната парична система и счетоводство и да въведем нови.
Новите, новото счетоводство е онова, което наричаме блокчейн.

Означава цифров, означава наличие на почти перфектен цифров запис на всяка една транзакция, която се случва в икономиката, което ще ни даде много по-голяма яснота за това, което се случва, но също така създава предпоставки за огромна опасност по отношение на баланса на силите между държавата и гражданите. Според мен, че ще се нуждаем от цифрова конституция за правата на човека.

Но това, което аз виждам е, че големите сили въвеждат цифрови валути. Китайците бяха първите, САЩ са на ръба, мисля, че се движат в същата посока. Европейците също са се ангажирали с това.

И въпросът е дали тази нова система на цифрови пари и цифрово счетоводство ще се съобразят с конкуриращите се нужди на гражданите на всички тези места, така че всяко човешко същество има шанс да има по-добър живот. Защото това е единственият критерий за това дали един световен ред наистина служи на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40