Автор: Edward Slavsquat

Източник: Lavrov to Tedros: Russia still likes you

Във вторник заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой обяви, че руските законодатели преразглеждат отношенията на Москва със СЗО – глобален клуб на масовите убийци, спонсориран от десетки държави, които мечтаят да унищожат Русия. Това беше много добра новина.

Въпреки това, както вашият скромен кореспондент в Москва отбеляза преди два дни, а също и преди един месец, във висшето ръководство на Русия има много страстни любители на СЗО. Всъщност твърде много. Не се опитвахме да се правим на интересни, като посочихме това; просто смятаме, че е важно да се признае реалността.

Подгответе се за най-предсказуемия студен душ в света.

Министерството на здравеопазването на Русия: „Сътрудничеството със СЗО е ефективно и взаимноизгодно“

Малко след изявлението на Толстой журналистката и телевизионна водеща Анна Шафран (тя има предаване по СПАС телеканал и е популярен радиоводещ във Вести FM и Комсомолская правда) публикува отвратително писмо, в което руското министерство на здравеопазването заявява непоклатимата си близост със Световната здравна организация.

С дата 17 май в документа се настоява, че „сътрудничеството между Руската федерация и СЗО е ефективно и взаимноизгодно. Смятаме за целесъобразно да го продължим в неговата цялост.“

Сътрудничеството между Руската федерация и СЗО е ефективно и взаимноизгодно. Смятаме за целесъобразно да го продължим в неговата цялост.
Сътрудничеството между Руската федерация и СЗО е ефективно и взаимноизгодно. Смятаме за целесъобразно да го продължим в неговата цялост.

„Служителите от Министерството на здравеопазването очевидно съществуват в паралелна реалност“, заключава Шафран и добавя:

Между другото, не се съмнявам, че за някои служители на Министерството на здравеопазването това сътрудничество е много полезно за двете страни.

И ми е много интересно докога ще продължи тази шизофренна ситуация, когато цялата страна радикално преразглежда принципите на отношенията си с чуждестранни и международни организации, а само в Министерството на здравеопазването всичко си е както преди, всичко е взаимноизгодно?

За съжаление Шафран е твърде голям оптимист: не едно руско министерство се е вкопчило в СЗО.

Министерството на външните работи на Русия: Ние харесваме СЗО

Часове след като тя публикува писмото, руското външно министерство разкри, че Сергей Лавров е провел приятелски разговор с очарователния Тедрос:

На 18 май по инициатива на руската страна Сергей Лавров е провел телефонен разговор с генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом.

Беше потвърдена подкрепата на Русия за централната роля на СЗО, готовността ни да продължим да участваме активно в дейността на Организацията, да даваме важен принос за решаването на глобалните здравни проблеми, включително в контекста на продължаващото доуточняване на международната система за готовност и реакция при извънредни ситуации в здравеопазването.

По време на разговора бяха разгледани въпроси, свързани с подготовката на 75-ата сесия на Световната здравна асамблея. Сергей Лавров подчерта необходимостта от избягване на политизирани решения, които биха могли да представляват заплаха за международното сътрудничество в областта на здравеопазването и да бъдат съпроводени със сериозни смущения в ефективното взаимодействие на страните членки със СЗО.

В общи линии: ден след като Толстой заяви, че Думата може да развали партньорството на Русия със СЗО, Лавров се обади на д-р Т и го увери, че Москва все още го харесва, много, и се радва да участва в „продължаващото усъвършенстване на международната система за готовност и реакция при извънредни ситуации в здравеопазването“ по време на предстоящата Световна асамблея на масовите убийци в Женева.

Хубаво.

Може би сега също е подходящ момент да напомним на всички, че Путин изглежда е напълно съгласен със СЗО. Може би многобройните му изявления в подкрепа на тази организация са били подмолна игра в сенчест 5D шах? Може би. Но знаете ли… вероятно не.

Единственият проблем на Путин със СЗО е, че тя не е одобрила недоказаната руска генетична течност „Спутник V“ (виж също „Спутник V“ е моделът на „Великия ресет“ с най-очевидните преки връзки със Световния икономически форум“ – бел.ред.).

12 ноември 2021 г:

Ролята на Световната здравна организация става все по-значима и, разбира се, дейността ѝ заслужава всякаква подкрепа. Стъпки, които биха накърнили прерогативите на СЗО, работеща под егидата на ООН, са неприемливи“, заяви [Путин], говорейки в петък по време на срещата на върха на АПЕК чрез видеоконферентна връзка.

Руският лидер отбеляза, че с общото съдействие на участниците в АПЕК (Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество) „СЗО би могла да се включи още по-активно в масовите имунизации на населението, тъй като много страни, които се нуждаят от тях, все още не могат да получат достъп до ваксини“.

 

18 ноември 2021 г:

„[Дейността на СЗО] заслужава всякаква подкрепа и тя би могла да се включи още по-активно в масовата имунизация“, заяви президентът.

Освен това руският лидер призова СЗО да ускори процедурите за преквалификация и оценка на качеството, ефикасността и безопасността на новите ваксини и лекарства срещу коронавирус.

По-рано Владимир Путин заяви, че взаимното признаване на ваксините и националните сертификати ще позволи по-бързото възобновяване на глобалната дейност.

 

17 декември 2021 г:

Руският президент Владимир Путин призова руснаците да се вслушат в препоръките на Световната здравна организация (СЗО). Това съобщава РИА Новости.

„Трябва да работим по-активно и по-смислено, разбира се, със Световната здравна организация, да се вслушваме в техните препоръки“, заяви държавният глава на конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите (RSPP).

 

Ако Русия все пак успее да се раздели със СЗО, това чудо почти сигурно ще бъде резултат от активността на обикновените хора.

Това е трудна битка, но не е невъзможна: решението на федералното правителство да се откаже (временно?) от извратената си фантазия за национална система за маркиране на добитъка (QR кодовете, които опитаха да въведат в Русия-бел.ред.) беше резултат от гласовитата съпротива на обикновените руснаци. Ако Толстой и екипът му успеят да впрегнат същото възмущение, което спря QR кодовете, може би Държавната дума ще успее да спаси Русия от Тедрос. Заслужава си да се опита.

Междувременно в Кремъл:

Превод за Без Лого: Ваня Милева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40