Какво се случва в момента в световната икономика? Това естествени процеси ли са? Има ли скрити сили, които дирижират събитията, за да постигнат конкретни цели?

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви вчера, че увеличаването на основния лихвен процент ще продължи „за да се овладее инфлацията“.

Защо има инфлация? Тя от небето ли падна? На първо място, причина за инфлацията е бясното печатане на пари след началото на т.нар, „пандемия“. Печатане на пари + умишлено блокирана икономика = инфлация. На второ място са „санкциите срещу Русия“, които на практика са санкции срещу Европа.

Какъв ще е резултата от всичко това? Увеличаването на лихвените проценти ще предизвика дългова криза и масови фалити. След което идват симпатяги като „Блек Рок“ и изкупуват ВСИЧКО на безценица.

Случайност? Едва ли.

Защо „Елитите“ правят всичко това, защо изкуствено създават поредица от кризи?

Ето един възможен отговор. За да продължат своята класова борба – „нулирането“ на средната класа в Първия свят, което започнаха с фалшивата пандемия. Кризата ще удари тежко и страни без средна класа в Периферията, като България например, а в Третия свят ще доведе до истинско социално опустошение.

След което, като „спасение“ от хаоса и катастрофата, които умишлено са предизвикали, ще започнат (процесът вече е в ход, включително в Русия, Китай и Индия), преминаване към Цифрови валути на Централните банки – програмируема валута, софтуер.

Смяната на финансовата система ще даде в ръцете на всички политически режими по света, без значение от етикета, който са си сложили, възможност да ни правят на маймуни както си искат, пандемичните унижения и гаври ще ни се сторят детска игра.

Историческият процес не е детерминиран. Този тоталитарен кошмар може и да не се сбъдне. Всичко зависи от нас.

Веселин Николов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40