Горещо благодарим на Европейската комисия и ФактЧек България за почетното първо място и безплатната реклама, която направиха на нашата скромна медия, популяризирайки, без да го искат, каузата за свобода на словото и разнообразие от гледни точки в свое видео и публикация посветени на „дезинформацията“ по отношение на Европейския Зелен пакт (Сделка) и Плана за възстановяване и устойчивост:

 

Сега по същество. От наша страна, ние като „фактчекъри“ регистрирахме 23 фалшиви новини и неистини само в това кратко видео на ЕК и в посланията от публикацията им във фейсбук. Виждаме своеобразен рекорд за „фейк нюз“ в българското пространство и нашата награда за фалшиви новини за месец януари получава … Европейската комисия! Наградата се състои в това да върнем жеста на приятелите от ЕК, затова ние от своя страна ще направим безплатна реклама на кампанията на ЕК срещу „деинформацията“.
Номинациите бяха на изключително високо ниво – всеки ден по десетина нови фейкове от БТВ, НОВА и БНТ. Приятели, разбирате, че конкуренцията е убийствена, дано не сме пропуснали някой, но първото място според нас е напълно заслужено.
Нека да видим как ЕК заслужи наградата на Без Лого.
Публикацията започва с посланието „дезинформацията не е друга гледна точка“. Обръщаме внимание на използването на етикиране, за да откаже евентуален читател от това да разчита на собственото си критично мислене и преценка, като асоциира информацията с негативно натоварена дума като „дезинформация“. По този начин волно или неволно, чрез самоцензура или отбягване на „дезинформацията“, се поощрява капсулацията в източници и мнения, които са унифицирани и правоверни. ЕК използва манипулативен похват, при който цели да се асоциира критиката, различната гледна точка и всяка информация извън одобрената от ЕК, за „дезинформация“. Наш дълг е да посъветваме приятелите от ЕК и българските „фактчекъри“ освен „дезинформация“, да използват и словосъчетания като „крайнодесни терористи“, „антисоциални психопати“ и „хетеросексуални плоскоземци“ за по-голям ефект. Според нас изразът „хетеросексуални плоскоземци“ е извънредно успешен и асоциира хетеросексуалната ориентация с плоскоземството, така че позволява и човешката естествена репродукция да бъде омаскарена като „плоскоземство“.

Публикацията продължава с твърдения за отрицателното въздействие на „войната на Русия срещу Украйна“ „върху енергийния сектор“, при които ЕК извършва градация на кратките и манипулативни послания, които видяхме още в първото изречение. Браво! БНТ, БТВ и НОВА да си водят записки как се прави и следващият месец да участват с още по-добри фалшиви новини, за да имат шанс да грабнат нашия приз!
Обръщаме внимание на читателите, че този подход е изключително сполучлив, защото не изисква исторически, геополитически, политически, икономически познания, памет или нюансирано мислене в читателя, слушателя или зрителя! Използват се единствено кратки и ясни езикови формули, трептящи в звукови и визуални вълни, които синхронизирано се излъчват от няколко източника, например БТВ, НОВА, БНТ и Европейската комисия, така че се получава суперпозиция на вълните от краен брой отделни кохерентни източници, което изшкурква мозъчните гънки и оставя мозъка идеално гладък, а „една лъжа, повторена сто пъти, става истина“.

Този метод, разбира се, не работи с хора, които имат познания, памет, критично и нюансирано мислене, каквито са читателите на Без Лого. Такива хора знаят например, че Русия се самоидентифицира като „неводеща война“ и Русия не е обявила война на украинците, които от своя страна са руснаци, които се самоидентифицират като украинци. Напълно в свободния и модерен прогресивен дух, НАТО се самоидентифицира като „отбранителен съюз“, „неводещ“ война с Русия, въпреки че на практика води война срещу Русия като въоръжава и тренира украинската страна и, както е известно на всички, запознати с историята на НАТО, има зад гърба си десетки войни на агресия и унищожени държави. Този процес е известен като „демократизиране“. Надяваме се, че до тук всичко е ясно.

„Войната“ няма отрицателно въздействие върху енергийния сектор, защото Русия продължава да изнася газ през Украйна в същите количества, както преди ескалацията на конфликта. „Енергийната криза“ е изкуствено създадена от спекуланти и мошеници, а като пример може да се посочи кабинета на Кирил Петков, който се самоидентифицира като „българин“ и „български премиер“.

Газпром продължава да доставя газ през Украйна в обема, потвърден от Киев
Газпром продължава да доставя газ през Украйна в обема, потвърден от Киев

„Енергийната криза“ също така е следствие от Западните санкции срещу Русия, голяма част от които не са срещу Русия, а срещу хората, най-вече европейците, както обяснихме в статията „Русия ли е истинската цел на западните санкции?“.

„Санкциите“ срещу Русия „случайно“ съвпадат с целите на „зеления преход“, като руският газ беше обявен за „лош“, руският газ от Азербайджан за „добър“, а междувременно обществени и политически фигури призоваха да се използва „лошия руски газ“ (не от Азербайджан, той е „добър“) като повод за осъществяването на „зелен преход“. Зеленият преход, разбира се, не е „зелен“, но се самоидентифицира като „зелен“. Случайно съвпада с „Плана за възстановяване“ от „пандемията“, която беше пандемия от нищонезначещи резултати от невалиден PCR тест, поведенческа психология и неграмотни журналисти.

 

„Зеленият преход“ в същността си представлява разгръщането на цифровата икономика, цифровата финансова система и 4-та Индустриална революция, изградена върху продължаващата експлоатация на хора и природни ресурси за изграждането на „умни“ градове и „интелигентна“ инфраструктура, „умни“ автомобили, транспорт, сгради и устройства, върху шпионаж, наблюдение и контрол над хората и природата. Когато Клаус Шваб, основателя на Световния икономически форум, протеже на Кисинджър и участник в срещите на Билдърбърг издаде книгата си „Ковид-19: Големия ресет“ през юли, 2020г, фактчекърите казаха, че никакъв зелен преход, цифрова икономика и Четвърта индустриална революция няма да правим, но всички виждаме, че е точно това. ЕК умишлено смесва разрушаването и унищожаването на околната среда от капитализма, корпоратизма и индустриализацията, който е реален проблем и продължава да се влошава без забавяне с „глобалното затопляне“, за което твърди, че е от отделянето на CO2 от човешка дейност. Във видеото ЕК ни уверява, че „зеленият преход“ няма да е за наша сметка, за сметка на обикновените хора. Вероятно също както „пандемията“ „не беше“ за наша сметка?

Повече за лъжата, че CO2 играе ролята на „ключ“, с който можем да „регулираме“ климата на земята, вижте тук:

Във видеото на нашите приятели от ЕК и българските фактчекъри на обществото се разясняват тайните на нАуката. нАуката е тогава, когато имаш „консенсус“. Нито едно научно откритие не е било в резултат на „консенсус“, но тук говорим не за наука, а за нАуката.
Много важен похват в постигането и налагането на нАуката, който видяхме и по време на „пандемията“, е да изолираш и цензурираш всички свои опоненти. Така успешно създаваш „консенсус“. За тази своя идея ЕК получи отлична оценка от нашия екип!

Повече за сектата на нАуката вижте тук:

Европейската комисия рекламира нашата статия за „дезинформация“, озаглавена „Следващата вълна – климатичен локдаун„. Вероятно от ЕК не са разбрали, че в Индия вече имаше „климатично заключване“.

Властите в Индия планират ново заключване, не за борба с ковид-19, а със замърсяването на въздуха
Властите в Индия планират ново заключване, не за борба с ковид-19, а със замърсяването на въздуха

 

Растящото замърсяване накара Делхи да обмисли пълно заключване през уикенда
Растящото замърсяване накара Делхи да обмисли пълно заключване през уикенда

Както информирахме в публикация за град Оксфорд, Англия, Оксфорд вече налага климатични ограничения на движението, а може би точно, защото знаят, не харесват нашата публикация.

По този повод искаме да поздравим ЕК със следния клип:

 

Екипът на Без Лого

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40