Честит Национален Празник! Честит Трети Март! Честит ден на най-голямото постижение за един народ! Честит ден на Свободата!

Честит рожден ден на България!

Това, което ще напиша е за България и българския народ.

Ще започна с изказване на една „българка“, на една жена, която се води за ерудиран, много начетен човек, за човек, който би трябвало да предава мъдростта и българщината на бъдещите поколения, за човек, който би трябвало да е от интелектуалния елит на нацията и да се бори на първа линия за България и т.н., та ето как този човек приключва дебат, или по-скоро разговор. Защото с такива хора, дебат не се води, нито спор, нито нещо подобно. Те винаги, когато им свършат аргументите завършват така. Сякаш казват нещо много голямо, но всъщност не казват абсолютно нищо.:

Цитирам – „И последно: сега виждам, че вие сте си сложил българско знаме, а аз – орнамент на ЕС и на Украйна. Повече думи са излишни. Хубави мартенски празници!“

При което на това нещо, аз отговарям. И този отговор не е само за този човек, а за всички такива хора.:

– Този коментар е безумен и излишен. Не знам, как стигнахте до него!?

За мое щастие, познавам двама от прадядовците си, които от своя страна познават техните прадядовци и съм имал възможността да слушам истории за тях. Единият от прадядовците ми имаше забележителна памет и бе продиктувал на майка ми родословното ни дърво от средата на 17 век.

Всеки един от тях бе горд с това, че е българин. Като много от предците ми са дали живота и кръвта си за България. Аз съм роден в България от майка българка и баща българин. Сестра ми и всичките ми роднини са българи. България е моята родина и аз я обичам въпреки всичко.

Другата половината от моите роднини от страна на едната баба са бесарабски българи и сред тях има католици. Те са се върнали в България след освобождението. Пак от тази страна, единият прадядо е оцеляло малко момче от кланетата в Македония по време на Илинденско-Преображенско въстание. Всички те, независимо къде са живели и ходили, са се върнали в България при своя народ. Те са били българи, преди да я има България.

Като изключим Сан Марино, което се води за най-старата република в света, този град държава се води и най-старата държава в Европа. И това, само за да сме максимално коректни.

България е най-старата държава в Европа, която никога не си е сменяла името и която е достигала размерите на империя. Много преди да съществуват Англия, Франция, Германия, Русия и т.н.

Тази държава е възкръсвала няколко пъти благодарение на народа. На хората, които винаги са носили традициите на българщината през вековете и независимо, къде са се намирали, винаги са се връщали и са знаели, че са българи дори тогава, когато България е била унищожавана като държава. И отново, след петстотин години отсъствие на политическата, географската и каквато друга карта се сетите, България възкръсва от пепелта благодарение на българите, на българския народ.

С такова титанично, огромно, необикновено, колосално, грандиозно и велико постижение могат да се похвалят много малко народи в цялата позната ни история на планетата Земя. След векове потисничество, аз дори бих го нарекъл геноцид (целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством, убийство на членовете на тази група, тежко физическо или психическо увреждане на членовете на групата, насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане, причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група).

БЪЛГАРИЯ отново я има и българите сме тук на тази земя именно като българи.

Та питам АЗ, Росен БЪЛГАРИНА – Какво знаме искате да си сложа???????

Никога не бих си сложил друго знаме на профила освен българското!

Просто безумен коментар, който не разбирам какво цели. Сякаш казва нещо много голямо, но всъщност нищо не казва.

А и не мисля, че някога някой ни е приемал за европейци, чисто исторически.

И да попитам още няколко въпроса!!!!

Кога България е била част от Европейската цивилизация?

Когато са искали да я затрият Латинската и Източната Римска империя, или по време на Османското робство, или по време на Руско-Турската освободителна война, когато англичаните, германците и французите са правили всичко по силите си, за да не се освободи България? Или по времето на Берлинския договор? Или по време на националните катастрофи, на Ньойския договор, или на Букурещкия договор?

Или след Втората световна война, когато англичаните и САЩ предават България в сферата на влияние на СССР?

Или може би през последните 32 години???

А сега малко и за датата 3 март 1878 година и Санстефанския мирен договор!

Ако не беше тази война, днес нямаше да обсъждаме нищо, защото нямаше да я има и България.

Първо да кажа, че Левски, Ботев, Раковски и т.н., са националисти в една Европа на нациите, която няма нищо общо с тази днес. И че ако бяха живи днес, щяха също така да се борят срещу това антибългарско говорене, мислене и поробване от западните империи.

Но нека поговорим за Санстефанския мирен договор. Това е договорът, в който за пръв път се споменава такова нещо като България, България като държава. А за това, че е предварителен и т.н., не е виновна Русия, а именно европейските държави, които през цялото време подкрепят Османската империя.

Ето какво казва един Достоевски по темата, в „Дневник на писателя“, за Руско-Турската освободителна война:

-“ …ние всъщност воюваме не само с турците, а и с европейските държави… множество англичани служат като офицери в турската войска… турците са въоръжени с европейски пари… европейската дипломация в много отношения препречи нашия път от самото начало на войната, като ни лиши дори от истинските ни пътища към Турция. Освен това с ненавистта си към нас Европа несъмнено поощри и фанатизма на турците.

– Сега е напълно достоверно, че турски войник в Плевен за един ден понякога изразходва по 500 патрона; нито средства, нито пари биха могли да имат турците, за да въоръжат така армията. Присъствието на англичаните и техните пари в сегашната война е несъмнено. Английски параходи доставят оръжие и всичко необходимо.

– Който владее земята, той е стопанин на страната във всяко отношение.

Какъвто характер има земевладението, такъв е характерът и на нацията.“

Офицерите на турската армия са обучавани от французи, оръжията им са били германски и английски, а в редиците им, е имало не малък брой англичани и други европейци, които са воювали срещу руската армия и българското опълчение.

Последвалият Берлински договор, също е иницииран от същата тази Европа, като всички страни са били против Руската империя и България. България е разчленена от англичани, германци и французи!!! Националният идеал не се е състоял именно заради огромното влияние и роля на Европа в целия този процес.

Така че, моля спрете с пропагандата.

Тази сутрин по националната телевизия, един друг професор обясняваше, че са ни освободили украинците, защото в руската армия на служба имало много от тях. Това ако не е пропаганда и олигофрения, не знам какво е!?!? Нищо, че тогава не е съществувало такова нещо като Украйна, или когато и да било преди това, през последните четири милиарда години…

Що за безродие се е развилняло, щом хора, които би трябвало да ни учат на българщина, на мъдрост, на плурализъм, на критично мислене, на демокрация ако щете, говорят такива нелепици!?!?!?!

И от кога се превърна в престъпление да си родолюбец, да обичаш България и да искаш детето ти един ден гордо да заяви – Аз съм българче! – с трибагреника в ръка?

Какво се случи???

Народе????

Росен Георгиев

Росен Георгиев фейсбук профил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40