Автор:

Източник: Humanity for sale

Джендър индустрията е корпоративен трамплин към трансхуманизма

„Ако разберем механизма и мотивите на груповото съзнание, вече е възможно да контролираме и управляваме масите според нашата воля, без те да знаят това.“ – Едуард Л. Бернейс

Трансджендърът не е вид човек. Това е конгломератното наименование на редица корпоративни методи за натиск, които подготвят децата и възрастните за индустриално отчуждаване на тялото, като по този начин отварят човечеството за по-нататъшни корпоративни посегателства върху телата ни. Това е колонизация на хората, насочена директно към следващото поколение. Това е, както твърди известната трансхуманистка Мартина Ротблат, „трамплинът към трансхуманизма“.

Думата трансджендъризъм не е подходяща за комуникация. Тя не дефинира нищо ясно, а по-скоро замъглява индустрията, проявена в името ѝ. Това е термин-чадър без граници, под който седят твърде много противоречиви идеи, позволяващи дефиниционните му граници да се отместват всеки път, когато някой критикува неговата идеология и формираните около нея пазари. Установяването на половата идентичност като правно понятие деконструира това, което означава да бъдеш човек, тъй като ние сме биологично и полово диморфен вид. Това, което се случва, е, че корпоративната държава деконструира пола като стъпка към отчуждаването ни от нашата човешка същност. Безкрайните дискусии за „половата идентичност“ замъгляват този факт.

В продължение на десетилетие език, кодиран в прогресивни термини, за разединението на същността и тялото се оформя едновременно върху пейзажа на няколко от западните култури. Термини като „полова идентичност“, „преход“, „дисфория на тялото“, „бременни мъже“, „шийката на матката“, „двоичен пол“ и различни видове сексуални „спектри“ неуморно се повтарят в масовите медии. Тези термини, използвани многократно, откъсват хората от тяхната полова реалност. Сега те са вградени в нашите правни структури под знака на правата на човека.

Когато разглеждаме човечеството и нашите сексуални реалности като още една граница, която трябва да се отвори за пазарите за корпоративно печалбарство, това, което минава за „движение за човешки права“ на хора, които се отричат от своя пол, започва да придобива друга форма.

Игра на трансове

„Приобщаването е нещо повече от социална кауза. Тя е бизнес възможност. Време е да увеличите максимално растежа на бизнеса си.“ – DMI Consulting

Дисоциацията на тялото като прогресивна и освобождаваща идентичност се продава на децата от активистки организации, корпорации, Холивуд, музикалната, модната и козметичната индустрия, от медицинските институции, в социалните медии и в училищата. Силата на посланието, че откъсването от половото тяло е прогресивно, идва от непрестанното му натрапване в мейнстрийм медиите – олигопол, който изгражда хегемонистичен наратив и много от чиито издания са подкрепяни от BlackRock и Vanguard – две американски мултинационални инвестиционни компании с активи за трилиони долари и съгласуван интерес към този наратив.

През 2019 г. Authentic Brands Group получи инвестиция в размер на 875 млн. долара от BlackRock. Authentic Brands Group притежава 50 марки, включително Sports Illustrated, на чиито корици вече са се появили двама мъже, позиращи като жени. Нейната марка Aeropostale дарява пари за ЛГБТ каузи от своята „полово неутрална“ колекция.

Vanguard е най-големият акционер в Marqeta Inc., глобална платформа за издаване на кредитни карти. Заедно с Marqeta Inc. Visa подкрепя Daylight – новата „куиър кредитна карта“ и платформа за цифрово банкиране. Daylight продава своята карта, за да продава асистирани медицински технологични процедури за плодовитост на лесбийската и гей общността и на тези деца, на които сега се предлага покана да закупят синтетични полове (Т и Q в LGBTQ+) за сметка на доброволна стерилизация. Това е първата банкова платформа за финансови технологии, или fintech, на ЛГБТК+.

Global Market Insights прогнозира съставен годишен темп на растеж от 11,5% между 2023 и 2032 г. за операциите за създаване на синтетични полови характеристики. Този темп на растеж не отчита нарастващите тенденции при операциите за скъсяване на ключиците, операциите на краката на мъжете, за да изглеждат по-малки, или усложненията, създадени от тези ненужни операции за атакуване и пренареждане на половите и други характеристики на здрави млади тела, за да се помогне на мъжете да изглеждат като противоположния пол, като евнуси или като двата пола. Този анализ на пазара не включва опасните лекарства, използвани при младите хора, като блокиращи пубертета и полови хормони на другия пол. Увеличените продажби на анестезия, антибиотици и лекарства против отхвърляне за създаване на синтетични полови части на тялото, използвани за социално прикриване на пола, също не са отчетени в прогнозирания растеж на пазара. Медицинските консумативи, научните изследвания, клиниките и специалното обучение за нови и сложни операции не са включени в прогнозираните печалби.

Голямото ребрандиране

Думата „трансджендъризъм“ е нова марка на думата „транссексуализъм“, която се корени в транссексуалния фетишизъм. Транссексуализмът е разговорният термин за парафилията автогинефилия, при която мъжете, възбудени от фантазията за себе си като жени, носят стереотипни женски дрехи, по-специално бельо, за да задоволят сексуална нужда. Досега това се случваше насаме. Когато фармакологията и технологиите дават възможност на малкия брой мъже с този фетиш да разширят фетиша си като използват хирургически изградени дупликати на женската биология в тялото си или синтетични полови белези, транссексуализмът пуска корени в медицинската индустрия.

С напредването на технологиите и фармацевтичните препарати за извършване на по-реалистични синтетични полови операции, обществото е принудено от растежа на пазара да приеме публично тази парафилия и развитата около нея идеология – която отрича биологичната ни реалност, издигайки ни над нея и изкоренявайки ни от реалния свят. Парафилията на възрастните мъже е трудна за продаване, но обвита в правата на човека и използваща естествения бунт на младежите, тя попада в сладкото място на маркетинга.

Global Market Insights съобщава, че „нарастващите случаи на полова дисфория и сериозният напредък в процедурите за смяна на пола ще стимулират пазарните перспективи“. Освен това те заявяват, че „въвеждането на нови правителствени политики, които подкрепят операциите за смяна на пола, би трябвало да мотивира голяма част от населението да избере тези процедури“. „Подобряването“ на човечеството по този начин е във възход, защото е възможно. Положителното популяризиране на тези операции, за които нашите общества се преустройват, стимулира търсенето. Напредъкът в областта на изкуствения интелект, генетиката, събирането на данни, биотехнологиите, репродуктивните технологии и неврологичните импланти, който се случва в тандем с маркетинга на разединяването на тялото сред младите хора, ще доведе до по-големи печалби за техномедицинския комплекс и по-интимни намеси в нашата биология в бъдеще.

Когато преди десетилетие се поставя началото на ребрандирането на транссексуализма, предлаган на пазара на деца, той е представен като лечение на телесна дисфория – здравен проблем, който преди това засягаше незначителна част от населението. Колкото повече се популяризираше в масовите медии, толкова по-бързо нарастваше броят на децата, които заявяваха, че имат друга полова идентичност. Бързо беше представен като прогресивен, желан и провокативен начин на живот за младежите. Младите жени, претърпели мастектомия на здравите си гърди, позират за корпоративни реклами на бельо, крем за бръснене, маратонки и линии женски продукти, както и се разхождат по модните подиуми и се появяват на корицата на Vogue. Създадена е враждебна среда за всеки, който не приема пропагандата, че това е човешко право.

Защо правителствата бързо преустройват обществата, основани на признаването на реалността на сексуалния диморфизъм на нашия вид, за да приемат това, което някога е било малка част от мъжете с парафилия? Автогинефилията – или по-популярно транссексуализмът – свежда изцяло половата същност на жените до части, които могат да бъдат закупени, за да се успокоят мъжките фантазии. Тя е прекръстена на „трансджендъризъм“, за да възпитава младежите в телесна дисоциация, като ги отваря за комерсиализация и експериментиране с цел инженерна еволюция на нашия вид.

Никога досега не е имало движение за предполагаеми човешки права, което да е получило подкрепата на корпоративния свят, правителствата и финансовата индустрия така, както това, което сега се формулира като „нови полове“. В продължение на десетилетие филантропските, политическите, правните и правозащитните структури, технологичната индустрия и най-големите финансови къщи в света подкрепят специални права за хората, които претендират за синтетична полова идентичност – идентичност, станала възможна благодарение на техномедицинския комплекс, който едновременно печели от тях и използва рамката на човешките права на лесбийките, гейовете и бисексуалните, за да води наратив за прогресивност.

Краят на човечеството

Когато полът бъде премахнат като значима категория, ще бъде премахнато и човечеството, каквото го познаваме. Това е смисълът на процъфтяващата джендър индустрия. Освен печалбата – която е голяма, тъй като новоизградените идентичности изискват доживотно медицинско внимание и технологично подпомагано, а не естествено възпроизводство, след като пациентите с деца бъдат стерилизирани – индустрията подготвя обществото за нещо друго. Тя оценява приемането от наша страна на биомедицински намеси, които променят начина, по който виждаме себе си. Ще приемат ли хората злоупотребата с детския пол, ако вярват, че е добронамерена? Докъде можем да стигнем с нашите техномедицински намеси в човека и с посегателството върху човешката същност на жените като изцяло полови същества, различни от мъжете?

В един пейзаж, в който властва технологичното възпроизводство, правенето на секс за развлечение ще бъде единствената цел на половия акт – докато все още сме хора. Този пейзаж се култивира от мъже с фетиши, насърчавани от най-високите етажи на властта, чиято цел е да променят законите за това какво представлява мъжествеността и женствеността. Мъже като Рейчъл Ливайн, Сам Бринтън, Даника Рум и Петра де Сътър са фигуранти, които помагат да ни подготвят като граждани за премахване на границата на половете между мъже и жени.

Да вярваме, че всички наши институции и закони се променят бързо, защото мощни корпоративни структури се грижат за хората, които имат телесна дисморфия, е толкова голям абсурд, че вярвайки в него означава, че може би живеем в глобална секта. Дотолкова сме се вкопчили в една корпоративно изградена виртуална реалност, в която някои хора живеят извън параметрите на нашия сексуално диморфен вид, че не можем да видим, че сме индоктринирани.

Мартин Ротблат, американски предприемач и самопровъзгласил се транссексуален трансхуманист, който вярва, че трансджендъризмът е трамплинът към трансхуманизма, е човек с план за деконструкция на сексуалния диморфизъм към крайната цел да изведе хората от тяхната биология и да създаде Бог с помощта на технологиите. Той се сближава с хора от най-високите етажи на политиката, технологиите, биофармацевтиката, Холивуд и бизнес мрежата на ЛГБТ. През 2016 г. изнася лекция в Канада за необходимостта „технологичните трансхуманисти“ да „създадат политически апарат, сравним с WPATH“ (Световна професионална асоциация за трансджендър здраве). Той предположи, че това ще предостави социална валидация за „техническите трансхуманисти“ по начина, по който WPATH го е направила за „техническите трансджендъри“. Също така като юрист, Ротблат създава първата правна рамка за приемане на законопроекти за джендър в света. Работил е за НАСА и е помагал за проекта за човешкия геном на ниво ООН. Притежава биофармацевтична корпорация, ферма за ксенотрансплантация и корпорация за 3D принтиране на органи, а заедно с ментора си Уилям Симс Бейнбридж е създател на религия на разчленяването. Създава робот, копие на съпругата си, и изнася широки лекции за сливането на човечеството с изкуствения интелект и неговата чувствителност.

От 1995 г. Ротблат пише за промените в човечеството, които ще разрушат сексуалния диморфизъм. Той сравнява сексуалния диморфизъм с южноафриканския апартейд (pdf стр. 8). Пише за технологичното бъдеще на възпроизводството, в което хората, слети с технологиите, няма да имат нужда да се съвкупляват.

Д-р Хедър Брунскел-Еванс, академичен философ в Обединеното кралство, съобщи през 2021 г. за цитат от Gendered Intelligence (GI), глобална „трансджендър“ лобистка група, която се застъпва за това, че децата трябва да бъдат освободени да манипулират своите полови характеристики. GI твърди, че свободата на децата и младите хора се състои в „премахване на културно приписваната власт на биологичното“. Това е завладяващо твърдение. Посланието на GI изглежда ясно: биологичната реалност на пола е социална конструкция, която се възприема като притежаваща твърде голяма власт.

В наскоро публикуван доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство подробно се описва напредъкът в областта на човешката аугментация, не само що се отнася до Министерството на отбраната, но и до живота ни като човешки същества. „Подобрението на човека има потенциала да повлияе на всеки аспект от живота ни и дори да промени смисъла на това какво означава да бъдеш човек. То може да постави под въпрос философските концепции, нашите системи от вярвания, както и етичните и правните рамки по начин, който не сме предвидили“, се посочва в доклада.

Дали не сме свидетели на тези промени сега, в новата индустрия на джендъра, оформена като движение за човешки права? Когато обсъжда блокиращите пубертета лекарства – лекарства, за които е доказано, че причиняват необратими вреди – „Джендър Интелигентност“ (Gendered Intelligence) заявява: „Важно е децата и младите хора… да могат да експериментират, да променят мнението си, да изпробват нови стилове, да изразяват себе си.“ Те се застъпват за това децата да имат свободна воля в избора си да увеличат половите си характеристики и да използват опасни лекарства за това. В много страни едновременно, подпомагани от ЛГБТ НПО, милиардери и „трансджендър“ организации, бързо се коригират законите, за да се направят правни корекции, позволяващи депатологизирането на дисоциацията с тялото.

Следвайте следата

Президентът Байдън наскоро прие законопроект, в който „половата идентичност“ ще има предимство пред правата на жените, основани на пола. Езикът се манипулира, за да се прикрие половата реалност на мъжете и жените. Възможно ли е да се смята, че Байдън не разбира какво прави? Байдън беше вицепрезидент по времето на Обама, финансово подпомогнат на поста от Прицкерови, едно от най-богатите семейства в света. Дженифър Прицкер, една от елитните Прицкер, е мъж, представящ се за жена.

Заедно със семейството си той е похарчил милиони долари, за да преустрои нашите институции и социални структури, за да предефинира пола като усещане. Обама беше първият президент, който използва думата транссексуален в речта си за State of the Union. През 2015 г. той свика и специална среща на „транссексуалните“ студенти в Белия дом, което му спечели титлата „транссексуален президент“.

Корпоративното премахване на половата ни реалност проправя пътя на човечеството, откъснато от физическите закони на Вселената. То ни проектира във виртуална реалност, днес стоим на ръба на тази пропаст, в която вече не сме полово диморфен вид. Золтан Ищван, бивш кандидат за президент и трансхуманист, заявява, че „ще настъпи голяма трансхуманистична война между тези, които приемат радикалните технологии в телата си, и тези, които не ги приемат. Тези, които застанат на страната на технологиите и изкуствения интелект, ще спечелят“. През 2015 г. той философства и фалшиво обединява сексуалната ориентация с трансхуманистичното отхвърляне на тялото.

Той заявява: „В момента, в който се появят тези хора, те ще се превърнат в част от човечеството:

Честно казано, бих могъл да видя много хора в бъдеще, които напълно ще спрат физическия секс, тъй като технологията на мозъчните импланти ще намери точното средство за стимулиране на ерогенните зони в мозъка – нещо, върху което изследователите вече работят. Истинският секс вероятно няма да може да се сравни с прякото и научно насочено стимулиране на съзнанието ни. Подобни действия могат да доведат до общество, в което мъжките и женските черти изчезват, тъй като удоволствието става „по поръчка“, а генната терапия е в състояние да съчетае най-функционалните части на двата пола в едно цяло. Не е изненадващо, че някои институции като брака може да се окажат по пътя на динозаврите.“

Бейнбридж, Ротблат, Де Сътър, Прицкер и Ищван са част от нарастващата тенденция на високопоставени транссексуали и технофили, които ни подготвят за виртуална реалност отвъд настоящата ни еволюция в биосферата. Марк Зукърбърг, Рей Курцвейл, Ювал Харари, Джо Роган и Питър Тийл са само шепа високопоставени лица, които предричат – някои с тревога, други със задоволство – че ще бъдем тласнати да се развиваме към безтелесно състояние в синтез с изкуствения интелект. При положение че обществата и законите бързо се променят, за да заличат пола, а децата се използват като медицинска храна, за да се заличи границата между половете, е време да ги вземем насериозно.

Дженифър Билек е художник, активист и разследващ журналист. Освен че е получила много награди за портретите си, нейната журналистика е публикувана в Tablet Magazine, First Things, The Post Millennial и други издания. Тя пише за пресечните точки на неограничения корпоративизъм, технологиите и джендър индустрията в блога си The 11th hour.

 

Превод: Ваня Милева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40