А как грееше слънцето през паметната 2020 година? Помните ли? Не беше като сега – дъжд, кал, глобално затопляне, дъжд, Зеленски, кал, плужеци, руснаците ни дебнат от всеки ъгъл и отново дъжд. Всеки ден. Сутрин дъжд, след това Путин иска да ни вземе демокрацията, следобяд вали, а глобалното затопляне идва с вечерните новини и буря с гръмотевици в София.
А тогава бе различно. Може да сме били наивни, но живи! Слънцето беше по-усмихнато, а небето синьо. Окрилени от мисълта, че Преходът свършва! 45 години стигат! Стига с този Преход! Искаме да сме като Германия! Така ни казаха и ние искахме. Като Швейцария. Свенливо протягахме ръка към слънцето… Замахвахме с ръчички. За да полетим! Към бъдещето! Махай бързо с ръчички! Движи ръцете, стегни лактите! Точно така!
Окрилени от каузата да протестираме, докато не станем като Германия, не разбрахме как дойде есента и пак ни заключиха, заради ковид пандемията. Помните ли? Изключително изпитание! Трябва да сме благодарни на правителството, че оживяхме. Ние с вас сме сред малкото оцелели. Отложихме превръщането на България в развита Централноевропейска държава за след грипния сезон.
Не щеш ли започна период на политическа криза, която възпрепятства стабилността в страната и нашата трансформация в Швейцария на Балканите. А след това дойде и най-лошото. Срам ме е да го кажа, всички знаете какво е. Но може би трябва.
Нека поне да имаме смелостта да го назовем. За да разрешим политическата криза, ни изпратиха от зоопарка в София голям, проскубан, качулат капуцин с големи червени задни части. Казаха, че е одобрен от посолството. Представиха новия премиер по националната телевизия. Помислихме, че се шегуват, но не беше майтап. Мисирките се въртяха около него, както никога не са се чупили на Бойко. Хвана едната за косата и я опъна, както трябва. Това и Борисов не го е правил! Личи си, че мъжкар.
След това разля чаша с вода и се изплю в камерата. Не знам маймуните дали шмъркат, изглеждаше ми нашмъркана. Предложиха на маймуната банан и я попитаха дали Путин ще отнеме демокрацията ни? Тя започна да се хили. Едната журналистка възкликна: „най-после имаме достоен премиер!“. Мои приятели много го харесаха. Искаха мисирките да го питат дали може да се оригва, колко може да задържи да виси на една ръка и дали може да се набира. Единият се обади в студиото, но мисирката му затвори телефона.
Корнелия Нинова каза, че капуцинът се е коалирал с мафията и тя се въздържа от коментар. След това коментира: „Не трябва толкова много да се съсредоточаваме върху червения му задник, това е диверсия, с която Възраждане се опитват да ви разконцентрират. По-важно е да успеем да гласуваме бюджета.“
Очаквах, че някой ще протестира, но нищо. Мислих си, че ще наизлязат троловете на Путин, обаче онези си мълчат. Правят се на много отворени, но нищо не могат да направят. Маймуната наистина ги постави на мястото им. Реших, че посолството има право и това е най-доброто за България! Преходът свърши.

 

В. Милева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40