Професор Ричард Улф разглежда историята на СССР през призмата на теорията на Маркс.
От революцията през 1917 г. до срива на Съветския съюз, в страната биват наложени множество макроикономически промени. Но в крайна сметка, твърди проф. Улф, по същество не се налагат никакви промени на микрониво – тоест, не се засяга начина на производство в предприятията, земеделието и домакинството.
От гледна точка на Теорията на Маркс, в СССР така и никога не се установява комунистически начин на производство. Относно този факт през цялата история на СССР остават валидни думите на Ленин, че болшевиките са установили държавен капитализъм. Дали точно поради тази причина в крайна сметка икономиката отново се завърна в ръцете на капиталистите?
За всички критици и поддръжници на системата, установена в СССР и в България след 1944 г., този нов поглед върху историята ще бъде особено интересен.

http://www.dokumentalni.com/?p=2714

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40