Покана

Здравейте,

Предложение

Бихме искали да Ви поканим да станете част от доброволен информационен колектив. Поднасяната информация ще бъде с политическа насоченост, като основно публикациите ще представляват критика на капитализма и политическата система в България и по света. Колективът ще поддържа информационни източници (уеб-сайт, печатно издание и др.) без претенции за печалба. Въпреки това, може да се реализират приходи, например от разпространение по РЕП-овете на стандартния печат. Идеята е приходите да се използват единствено и само за подпомагане на издаването на нови броеве.

Целта на колектива е да направи достъпна за обикновените граждани критика, която останалите (платени и корумпирани) медии не предоставят. Да предостави на хората една наистина независима медия, където да прочетат нещата неподправени и неопорочени от ламтящите за пари масови медии. Ако успеем да наберем популярност една от следващите стъпки е да направим самите читатели автори на интересни статии, като за целта се работи по подходящ уеб сайт с възможност за публикуване на статии от потребителите регистрирани в него, след което най-добрите публикации ще излизат в печатното издание.

Мотив

Изграждането на алтернативни медии, в които гражданите пряко да участват, е добър подход за събуждането на позаспалото у нас гражданско общество. Ние се опитваме (въпреки ограниченията, липсата на време и финанси) всячески да подпомагаме и създаваме такива независими медии – радио, вестници, списания… а защо не някой ден и телевизия :)

Начин на функциониране

Управление

Цялото управление (подбиране и редактиране на информацията, разпределяне на финансите) ще се реализира от няколко души, наречени редакционен колектив. Тези хора ще помагат напълно доброволно изданието и ще имат равен глас при вземане на всякакви решения. Те ще поемат предварителен ангажимент да подпомагат изданието по определен начин (с пари, труд или нещо друго). Този текст е именно предложение за включване в колектива.

Финансиране

Първоначалните разходи ще се поемат единствено и само от доброволни дарения на хора, които иска да помагат епизодично, както и от хората в колектива. В последствие приходите, получени от продажбата на списанието, ще бъдат използвани за покриване на възможно най-голяма част от разходите по издаването му.

Съдържание

На уеб-сайта

Материалите за статии ще се взимат от различни алтернативни медии, като авторски статии и обикновени преводи на чуждестранни статии също ще са добре дошли. Всички материали ще бъдат одобрени от поне един редактор, като редакторите са отговорни да реализират обща редакционна политика за целият сайт.

На печатното издание

Събирането на материалите ще започва в началото на всяко тримесечие. След това, при обсъждане и гласуване на редколегията ще бъдат избирани най-добрите материали, които да излязат в броя. Поради ограниченото време, с което всеки от нас разполага, както вероятността много от нас да живеят в различни градове, тези обсъждания и гласувания ще се провеждат най-вече в Интернет.Всеки човек в редколегията ще има право на вето върху материалите. Тоест, в изданието ще влизат само материали, които са одобрени от всички редактори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40