Министър в немилост звъни късно нощем на 180 – телефона за точно време и през сълзи, с драматичен фалцет, говори несвързано колко обича и колко лоялен е към Премиера. Той чува, той ще разбере.

Водеща новина са спонтанни митинги из цялата държава. По телевизията показват късо подстригани енергични млади хора с транспаранти, на които пише „БББ – Бог, Бойко, България“. Човек с плитка и знак на Тангра излага доказателства, че Бойко Борисов е пряк потомък на рода Дуло.

Главният прокурор подава оставка. На другия ден вестниците отпечатват на първа страница неговите думи „Съзнавам своята престъпна мекост…“. В сутрешния блок номинираната за главен прокурор Искра Фидосова представя своята концепция за „обвинителната власт“, където най-често споменаваната дума е „целесъобразност“.

„За какво сме ви повикали? Ето ви лист, пишете. “ – това е единственият въпрос зададен в следствието на скоро съкратен служител в БАН, който е активен коментатор по форумите. С интелигентите не си струва усилието да се изгражда обвинителна версия. Те сами ще я измислят и поднесат на готово.

Шеф на агенция излиза от ДАНС, където сам е отишъл да се предаде, след като е чул по радиото, че се готви неговия арест. Радиото е глобено 50 000 лева за клевета и разпространение на неверни данни, а на другата сутрин барети с качулки извеждат бившия шеф от работата му. Медиите отразяват новината, предавайки буквално съобщението на МВР.

Правоохранителните органи регистрират повишен рейтинг на обществено доверие. Отчитат повишаване разкриваемостта в следствие на засиленото сътрудничество с гражданите. Основна заслуга се отдава на новата система на „сведенията“. Анонимно, лесно и удобно – 24 часа в денонощие може да подавате сигнали към полицията. Нека сведенията да идват от порядъчните хора — това е по-добре, отколкото да информират вечно критикуващите.

„Гигантски обект, поразяващ въображението с грандиозността си“ – така е описан новоосветеният  катедрален храм с хотелска част, построен до скален манастир, където са открити мощи на апостол Павел, чиято истинност е потвърдена лично от Берлускони.

Мога да продължавам, но ако ви е интересно – ще ми е любопитно да науча какви са картините от близкото бъдеще, които вие виждате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40