На вниманието на всички наши другари! Отправяме сърдечни поздрави от “Movimiento por Justicia del Barrio” и “La Otra Campaña Nueva York”.
Съвсем скоро световноизвестният писател, лингвист и интелектуалец Ноам Чомски обяви публично своята подкрепа за кампанията „Световен Отзвук в Защита на Сапатистите“. Тази нова кампания се разпространи в много градове и общности по света и има за цел да засили подкрепата и солидарността в защита на най – засегнатите сапатистки общности: „Комендант Абел“, „Съюза „Идалго““, „Сан Маркос Авилес“ и „Мойсес Ганди“, които в момента са жертви на агресия и насилие от страна на местни ударни групи, поддържани от правителството. Кампанията изразява своята солидарност и в подкрепа на сапатисткия политически затворник Франсиско Сантис Лопес, който от месец декември 2011 г. насам несправедливо е лишен от свобода с помощта на фалшиви обвинения. Цялото това насилие и агресия произлизат от актуалната репресивна вълна, предприета от правителството против сапатисткото движение, което, от своя страна, вече разчита на подкрепата на хиляди местни общности, обединени от борбата на цялата област Чиапас.

Ето какво пише и самият Ноам Чомски:
„Много е важно всички да бъдат запознати с актуалните атаки, планирани срещу автономната сапатистка общност „Сан Маркос Авилес“ и в частност срещу срещу политическия затворник Франсиско Сантис Лопес. С удоволствие бих се включил в подкрепа на кампанията „Световен Отзвук в Защита на Сапатистите“, в подкрепа на всички онези, които смело се изправят против насилието и репресиите, както и в подкрепа на всички онези, които искат справедливост и свобода за потиснатите общности и за хората, подложени на ожесточени преследвания и тежки заплахи!“.

За да подкрепите кампанията „Световен Отзвук“ и за да сте информирани за случващото се в сапатистките общности:
1. Пишете на:
laotranuevayork@yahoo.com
2. Посетете уеб – страницата на „Световен Отзвук в Защита на Сапатистите“:
http://sanmarcosaviles.wordpress.com/
3. Вижте видеосъобщението на Сапатистите от Сан Маркос Авилес:

Превод от испански език за „Без Лого“:
Ирис Ким

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40