abimael2От септември 1992г, Председателят Гонзало ( Абимаел Гусман ), лидер на перуанската революция, е държан като заложник в пълна изолация от корумпирания, геноциден и анти-народен режим в Перу, който е подкрепян от империализма и най-вече от империализма на САЩ.

През всичките тези години, управляващата класа в Перу и Империализмът постоянно се опитваха да унищожат Гонзало като революционен символ и като личност, представяйки го пред обществото като капитулант, а не като революционер.

Но винаги му забраняха да говори свободно и изкаже  позицията си и сега, те подновяват и увеличават заплахите срещу неговото физическо здраве и неговият живот.

Днес, 24 септември 2013г, бележи началото на двадесет и първата годишнина от неговата гениална реч,  произнесена от килията в която режимът на Фухимори го постави.

През всичките тези години, ние никога не сме се отказали да защитаваме Председателят Гонзало и съдържанието на тази реч, да подкрепяме Комунистическата партия на Перу , въпреки, че в  момента Народната война е във фаза на отстъпление, което  Партията се стреми да превъзмогне.

Ние подкрепяме перуанските другари, които и в Перу и  по света,  представят  теорията, практиката и линията на Народната война, обоснована от Председателят Гонзало и приета на 1-вия конгрес на Партията, от който изминаха вече 25 години.

На 24 септември 1992г,  Председателят Гонзало каза високо и ясно:

Ние сме тук , децата на народа и се борим в тези окопи, които също така са и окопи на борбата и ние правим това защото сме Комунисти! Защото се борим за интересите на народа и защитаваме принципите  на партията и на Народната война. Това е което сме правили, правим и ще продължаваме да правим!… Пътят е дълъг, но ние ще го извървим. Ние ще победим!… Какво ни трябва? Трябва ни Маоизмът като теория  да бъде въплатен в практиката и създадените от това Комунистически Партии да насочват и водят, тази нова, велика вълна на Световната пролетарска революция, която се задава…“

5004e0f1788246a3a5d35f6fd1455e4b

Тези думи  продължават да бъдат цитирани и  все още имат огромно значение. Ние като комунисти  ще изпълним нашия дълг да защитаваме Народната война, Комунистическата партия на Перу и живота на Председателят Гонзало срещу опитите на империализма и на реакцията  да ги унищожат.

Комунистическа партия на Бразилия (Фракция Роха)

Комунистическа партия на Галисия (маоисти)

Комунистическа партия на Италия (маоисти)

Комунистическа партия на Франция (маоисти)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40