Да защитим живота на Абимаел Гусман

abimael2От септември 1992г, Председателят Гонзало ( Абимаел Гусман ), лидер на перуанската революция, е държан като заложник в пълна изолация от корумпирания, геноциден и анти-народен режим в Перу, който е подкрепян от империализма и най-вече от империализма на САЩ.

През всичките тези години, управляващата класа в Перу и Империализмът постоянно се опитваха да унищожат Гонзало като революционен символ и като личност, представяйки го пред обществото като капитулант, а не като революционер.

Но винаги му забраняха да говори свободно и изкаже  позицията си и сега, те подновяват и увеличават заплахите срещу неговото физическо здраве и неговият живот.

Днес, 24 септември 2013г, бележи началото на двадесет и първата годишнина от неговата гениална реч,  произнесена от килията в която режимът на Фухимори го постави.

През всичките тези години, ние никога не сме се отказали да защитаваме Председателят Гонзало и съдържанието на тази реч, да подкрепяме Комунистическата партия на Перу , въпреки, че в  момента Народната война е във фаза на отстъпление, което  Партията се стреми да превъзмогне.

Ние подкрепяме перуанските другари, които и в Перу и  по света,  представят  теорията, практиката и линията на Народната война, обоснована от Председателят Гонзало и приета на 1-вия конгрес на Партията, от който изминаха вече 25 години.

На 24 септември 1992г,  Председателят Гонзало каза високо и ясно:

Ние сме тук , децата на народа и се борим в тези окопи, които също така са и окопи на борбата и ние правим това защото сме Комунисти! Защото се борим за интересите на народа и защитаваме принципите  на партията и на Народната война. Това е което сме правили, правим и ще продължаваме да правим!… Пътят е дълъг, но ние ще го извървим. Ние ще победим!… Какво ни трябва? Трябва ни Маоизмът като теория  да бъде въплатен в практиката и създадените от това Комунистически Партии да насочват и водят, тази нова, велика вълна на Световната пролетарска революция, която се задава…“

5004e0f1788246a3a5d35f6fd1455e4b

Тези думи  продължават да бъдат цитирани и  все още имат огромно значение. Ние като комунисти  ще изпълним нашия дълг да защитаваме Народната война, Комунистическата партия на Перу и живота на Председателят Гонзало срещу опитите на империализма и на реакцията  да ги унищожат.

Комунистическа партия на Бразилия (Фракция Роха)

Комунистическа партия на Галисия (маоисти)

Комунистическа партия на Италия (маоисти)

Комунистическа партия на Франция (маоисти)

Адрес на статията
Етикети: , ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40