oxi_stin_ekdisi_tin_5_fititon

Публикуваме този текст, изпратен ни от гръцки приятели, в който се съобщава за поредната нагла провокация на псевдолевите гьотферени от Сириза, срещу анархисткото движение в Гърция (бел.ред. Без Лого).

Прес-съобщение относно ареста на петима гръцки студенти, живеещи в Атина, квартал „Агида Параскеви“, задържани с Европейска заповед за арест:

От сутринта на 12-ти ноември 2015г, (в Гърция) започна невиждана до сега вълна от репресии. Още в ранните часове, в деня на общо-националната стачка, гръцката полиция нахлу в квартирите на петима студенти, живеещи в атинския квартал „Агида Параскеви“. И петимата са арестувани по заповед за задържане и екстрадиране, издадена от властите в Италия.

Шокиращото в случая е, че единствените обвинения срещу тях са във връзка с първомайска манифестация в Италия тази година, италианската полиция им е взела показания на следващия ден – 2-ри май, в едно кафене в Милано и ги е освободила.

Такова съдебно преследване на студенти, от друга страна членка на ЕС, прилагането на процедурата за европейска заповед за арест в рамките на ЕС, както и поводът за задържане – участие в първомайски протест, е невиждана до сега мярка. Прекратяването на тази крайно репресивна процедура, се отнася не само до петимата студенти , а до човешките права на всички хора и правото им да участват в политически събирания.

Рано тази сутрин, всички ние, политически активните граждани, в това число приятели, познати и роднини на арестуваните студенти, се събрахме пред сградата на общината на „Агида Параскеви“, с искания за незабавно прекратяване на съдебното преследване срещу тях, за незабавното им освобождаване и отмяна на заповедта за екстрадирането им в Италия.

 Общо събрание на гражданите на „Агида Параскеви“

Превод за Без Лого: П-16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40