Анархисти биха началника на KAT в Атина

OB-LI996_greece_G_20101215094218

Малка група анархисти, протестиращи срещу атака със запалителна бомба над имигрантски скуот в центъра на Атина, извършена миналата седмица, са нападнали шефа на KAT в града.

Няколко десетки протестиращи се събраха пред Атинския университет в понеделник следобед, носейки знамена и скандирайки лозунги, заклеймяващи атаката срещу изоставена сграда в квартал Екзархия. Тя бе използвана от анти-авторитарни активисти за настаняване на семейства на имигранти и бежанците.

Докато протестът пред кметството на площад Коция беше предимно мирен, някои от участниците хвърляха червена боя срещу полицията и по сградата на кметството. Малко след края на шествието малка група от анархисти нападна полицейския шеф на KAT Гиоргос Диамантопулос, който след атаката бе настанен  в атинска болница. Характерът на нараняванията му не бяха оповестени.

Миналата сряда, група лица изливат бензин през счупен прозорец на партера на сградата (скуота изоплзван за настаняване на бежанци от антиавторитарните колективи) и подпалват няколко газови бутилки, за да предизвикат експлозия. Никой не е пострадал, а пожарната е успяла да загаси пламъците бързо.

Организатори от скуота смятат, че нападението е извършено от неонацисти.

 

Адрес на статията
Етикети: ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*