557f24cdf96652246c4428a4d2a300ad

Демократичната автономна администрация и Движението за демократично общество (TEV-DEM) на Рожава, продължават усилията си по сформирането на Комуни в селата около Кобане. Наскоро бе проведена среща в село Гиране, за да се организира първата такава Комуна, в арабско село.

На събранието са присъствали както местни жители, така и членовете на TEV-DEM Амед Кобане и на Обществени отбранителни сили (НРС) Джемил Хемзе. След минута мълчание в памет на убитите във войната, Джемил Хемзе е разяснил пред всички характера на комуналния начин на живот и работата, която е свършена в селото, за да се образува Комуната.

След семинара, са избрани двама съпредседатели и 17 изпълнителни делегати за членове на комуналния съвет. Образувани са комитети за образование, икономика, отбрана и мир и обществени услуги.

По правило, за съпредседатели на Комуната се избират мъж и жена. В изказванията си съпредседателите Михмед Ел-Местюр и Менал Хемюд са обещали да служат на хората и да изпълняват задълженията си съвестно.

40 семейства живеят в Гиране, като повечето от тях принадлежат към племето Ебулас. Селото е известно с това, че е последното освободено от Ислямска държава в южната част на окръг Кобане.

Източник: Kurdishquestion.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40