Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях.

Това заяви лидерът на управляващата коалиция Обединени Патриоти и заместник-премиер на България – Валери Симеонов, в жалка реч в собствената си телевизия, излъчена миналия четвъртък. Поводът е законопроектът, който влиза за гласуване в Народното събрание, предвиждащ по-добра интеграция и отделянето на повече средства за хората с увреждания. Той бе извоюван от майките на деца с увреждания, след години на борба, която последните месеци се интензифицира чрез серия от протести, палаткови лагери и демонстрации, които приковаха общественото внимание и в крайна сметка принудиха управляващите най-после да започнат стъпки към решаването на проблема.

Крайната безочливост в изказването на Симеонов го прави недостойно за сериозен отговор, но все пак сме длъжни да припомним, че осигуряването на достоен живот на хората с увреждания и техните семейства не е за „да се угоди на една група кресливи жени“, а е въпрос от обществено значение. Разбира се, домашната работа на „кресливите жени“ е невидима и безплатна, затова я забравяме лесно. И все пак тя създава стойност в рамките на семействата и обществото и следователно трябва да бъде ценена така, както ценим традиционните форми на труд. Това естествено е напълно непонятно за паразити като Симеонов, които вместо да вадят хляба си с честен труд са се отдали на политическа проституция и популизъм.

Гнусната реч на Симеонов срещу майките на деца с увреждания е капката, която вече очевидно ще прелее чашата, и с която лидерът на националистите вероятно най-после подписа политическото си самоубийство. Но тя е пряк резултат от чувството за пълна безнаказаност, което политически отрепки като него естествено развиват, когато не срещат съответната обществена съпротива навреме.

Влизайки във властта, Валери Симеонов и фашизоидната шайка около него не се задоволиха само с отредената им роля на придворни шутове на ГЕРБ, а се хвърлиха с невиждан ентусиазъм в обслужването на интересите на едрия бизнес, като няма месец, в който представители на Патриотите да не се срещат и да дават щедри подаръци и обещания на КРИБ, на Асоциацията на Индустриалния Капитал или друга работодателска организация. Именно работодателските организации са тези, които активизираха клоуна Симеонов срещу майките, в опит да блокират новия законопроект за хората с увреждания, предвиждащ квоти за интеграция на хора с увреждания в компаниите им и глоби за тези работодатели, които не ги спазват. Този безочлив лобизъм не би трябвало да ни учудва. За по-малко от две години във властта, като коалиционен партньор на ГЕРБ, бизнес-Патриотите подариха половината национален парк Пирин на олигархията, орязаха обезщетенията на работниците, лобираха за запазването на феодализма в транспортния сектор, не спират да лобират за орязване на майчинските, за орязване на социалните помощи, на инвалидните пенсии и още много. Но не реагирахме на всичко това…

Не реагирахме и когато Симеонов нарече „жени с инстинкт на кучки“ друга група български майки от трибуната на народното събрание преди две години. Не реагирахме когато Симеонов и съмишлениците му всяваха страх и омраза сред населението по време на бежанската криза, която Патриотите използваха не само за трупане на политически дивиденти, но и за да напълнят джобовете си, както от схемите покрай оградата по границата така и директно от трафик на бежанци. Не реагирахме и когато Патриотите наричаха българските работници мързеливи, докато в същото време, заедно с работодателските организации подготвяха вноса на чуждестранни работници по черноморието, чрез който да задържат заплатите ниски, а печалбите за шефовете – високи. Крайно време е да реагираме.

Оставка на Валери Симеонов и неговите съучастници!

Оставка на цялото правителство на ГЕРБ и Обединени Патриоти!

Докато оставаме твърди в исканията си за оставка на управляващата върхушка, начело с ГЕРБ, ние не трябва да се заблуждаваме, че БСП или някои от другите лешояди, които вече точат лиги за властта, ще решат нашите проблеми. Ние, като работнически синдикат, смятаме, че решението е само в пълната реорганизация на политическия и икономическия живот в България, на принципите на солидарността, свободата и социалната справедливост! Това можем да постигнем само, когато работниците, природозащитниците, майките, хората с увреждания, пенсионерите и студентите – хората създавали и създаващи благата и съставляващи мнозинството в тази страна, осъзнаем общия си интерес и се обединим срещу политическите и икономическите паразити обитаващи парламента и директорските кресла на големите компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40