През 2020 година започна Световна класова война. Масови фалити, милиони безработни, домашен арест на милиарди хора по света, деца, които не ходят на училище, възрастни, които умират в изолация, карантинни центрове, шпиониране, проследяване, цензура и монопол върху информацията, демонизация на отказвашите маски, на гласувалите за Тръмп, на отказващите ваксини, милиони деца потъващи в крайна бедност, фалирали здравни системи, въпреки здравната криза.

Това е войната на най-богатия 0.0001 процент и техните корумпирани марионетки в глобалните институции заедно с техните корумпирани марионетни правителства по света срещу собствените им народи.

Глобализация, финансов либерализъм, отворени граници, отворени пазари, финансови балони докараха кризата от 2008 година, от която светът не се възстанови. Финансовата либерализация, започнала 70-те години на 20 век развърза ръцете на банковия сектор и позволи на финансовия капитал да превземе реалната икономическа дейност. Евтините пари се стичат към най-богатите от десетилетия, а ниските лихви изяждат спестяванията на хората и увеличават цената на живота. Държавите бяха приватизирани, активите по света изкупени.

Елитите решиха контролирано да взривят собствените си икономики и да обвинят вируса. Тези икономики ще бъдат изградени наново във феодален стил. „Големият ресет“ е план за изграждането на технократска система, в нея няма пазарни отношения, потреблението и производството се изчисляват от лоялни експерти спрямо даден ресурс или ресурси, цената на човека зависи от неговата стойност за системата като ресурс.

Третата световна война се води с атаки под фалшив флаг. С асимeтрични битки, защото елитите са малко, а ние сме много. Атаките под фалшив флаг са опасни, защото хората тръгват като стадо, жертвите са истински, емоциите са нагнетени, хората искат „решения“ и възмездие. И тогава им посочваш предварително приготвените решения и предварително набелязаните виновни. Милитаризирана полиция пази елитите от вътрешна съпротива, корпоративните медии водят психологическата война срещу масите.

Създават алтернативна реалност, в която бедността е добродетел, безработицата е геройство, работниците са расисти, терористи и насилници, банките са спасители, корпорациите са обединители, нашите приятели са потенциални убийци на старци и заплаха за здравето ни, децата са ходещи биологични оръжия, ние трябва да пазим здравните системи, а не те нас, истината е реч на омразата и теория на конспирацията.

Ваня Милева

4 thoughts on “Война като никоя друга”
  1. […] От падането на Берлинската стена насам разгръщането на пълния потенциал на капитала, известно още като глобализация, постепенно подкопава собствените условия за възможност за експанзия на капитала. В крайна сметка отговорът на тази имплозивна траектория беше отприщването на глобални извънредни ситуации, които трябва да бъдат все по-трайни и допълвани от все по-големи инжекции от страх, хаос и пропаганда. Спомняме си как започна всичко в началото на хилядолетието – с Ал Кайда, „глобалната война срещу терора“ и малкия флакон с бял прах на Колин Пауъл (което се предполагаше, че е антракс на Саддам Хюсеин-бел.ред.). Това освободи талибаните, „Ислямска държава“, Сирия, севернокорейската ракетна криза, търговската война с Китай, „Русия-Гейт“ и накрая ковид-19 в кресчендо от емоции. Сега изглежда, че се задава нова Студена война, може би майката на всички извънредни ситуации (и фалшиви диалектики-бел.ред.). Елементарната причина за този ход на събитията е, че колкото по-близо е системата до колапс, толкова повече се нуждае от екзогенни кризи, за да отвлича вниманието и да манипулира населението, като същевременно отлага падането си и подготвя почвата за авторитарната си смяна. (виж „Война като никоя друга„) […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40