Автор: Kit Knightly

Източник: Off Guardian

Италия официално става първата страна, която започва да разпределя енергийни кредити, след като прекъсна доставките на руски газ и петрол.

От следващия месец поне до март 2023 г. в обществените сгради в страната ще бъде забранено да се пускат климатици на температура по-ниска от 25 градуса или отопление с температура по-висока от 19 градуса.

Планът, наречен в пресата „Операция Термостат“, се продава като начин обикновените хора да покажат „солидарност“ с народа на Украйна, а италианският министър-председател Марио Драги заяви:

Искаме ли да имаме мир или искаме да имаме включен климатик?

Не съм сигурен как точно настройването на термостата ще постигне „мир“, но живеем в епохата на сантименталните манипулации и победата над разума, така че – просто вярвайте.

Например, Guardian илюстрира историята с творби в подкрепа на мира, за които се твърди, че са направени от италиански ученици (на английски език, поради някаква причина).

Все още не се говори, че това правило за енергийно разпределение ще обхване и частните предприятия или домовете, но началото е поставено. Очакваме и други държави да последват примера.

След това, разбира се, ще се появят мнения, задаващи въпроси от рода на „отказахме се от газта, за да се борим с Путин, защо да не го направим и заради изменението на климата?“, и заглавия, в които се казва, че „общоевропейското отхвърляне на газта е полезно за планетата“ или нещо подобно.

…О, чакайте, това вече се случва.

Честно казано, докато пишех горния абзац, нямах представа, че „Уолстрийт джърнъл“ е публикувал това мнение за Деня на Земята със заглавие:

„На този Ден на Земята бихме могли да помогнем на околната среда и на Украйна“

В него се твърди, че да се нормира използваната енергия, за да се сражаваме с Путин, е точно като да се извлича петрол за победа в борбата с Хитлер и – точно както прогнозирах – би било полезно и за планетата:

По време на Втората световна война победата изискваше повече петрол […] Във войните, които доминират на земното кълбо днес – присвояването на земята на Украйна от Путин и глобалната загуба на земя, причинена от покачването на морското равнище и разпространяването на пустините – победата изисква да се откажем от изкопаемите горива възможно най-бързо.

Дори се намеква за почти пълно заключване – този път в името на победата над Путин и борбата с изменението на климата:

Всеки, който може да работи от вкъщи, би могъл да продължи да го прави поне в понеделник, като по този начин се откъсне един ден от повсеместното пътуване  до работното място. Биха могли да се организират автоколони, като се възползват специално от факта, че в момента по пътищата се движат два милиона електрически автомобила. Биха могли да се направят повече велосипедни алеи, а когато започне сезонът на климатиците, американците биха могли да увеличат термостатите си с един градус.

Спомнете си, че „локдауните“ бяха рекламирани като спасителни за планетата почти от момента на въвеждането им, въпреки че в това нямаше почти никакъв смисъл. Планът беше доста очевиден още от самото начало.

Интересно е, че „операция термостат“ трябва да бъде обявена на 22 април – Деня на Земята – въпреки че няма никакво отношение към изменението на климата. Заслужава да се отбележи също така, че групите за протести срещу климатичните промени се възползваха от идеята, за да призоват за бойкот на изкопаемите горива от Русия в целия ЕС.

Вече знаем, че са планирали „завой от ковид към климата“, а подобни ходове означават, че лесно може да се случи „завой от Украйна към климата“.

Превод: Ваня Милева

/Без Лого: За повече подробности, касаещи системата за енергийни кредити, която се подготвя със стъпки, подобни на описаните в статията, вижте „Високотехнологична технократска система за въглеродни кредити„/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40