Билдерберг е поредица от годишни срещи, които започват през 1954 г. (1) На 70-те срещи са присъствали най-малко 2867 участници (и още 116 „наблюдаващи“). Често се споменават във връзка с две други, по-малко секретни организации: Тристранната комисия (*) и Съвета за външни отношения (**). Съобщава се, че Билдербергът през 2020 г. не се провежда поради ковид-19. Много редовни посетители на Билдерберг са заети с различни аспекти на „пандемията“ ковид-19.
Около 120 финансисти, военни лидери, ръководители на корпорации, глави на национални държави и политици се срещат, за да обсъдят проекти от взаимен интерес (включително, според бивш председател, и създаването на еврото).
22 Билдербергери са посочени в Черната книга на Джефри Епщайн. Групата е обвинявана в участие в атаки с фалшиво знаме, но подобни обвинения може да са по-подходящи за организации като Le Cercle (***), които са основните архитекти на Гладио и „Войната срещу тероризма“ (2).

Бившите американски президенти Джордж Буш и Бил Клинтън са присъствали на конференциите на Билдерберг в годините преди да бъдат избрани в Овалния кабинет. Тони Блеър е бил на срещата на Билдерберг през 1993 г., преди да стане министър-председател на Англия през 1997 г., а Еманюел Макрон, президентът на Франция, е присъствал през 2014 г., непосредствено преди да бъде избран.

Маргарет Тачър е избрана за министър-председател 4 години след като е поканена на срещата на Билдърбърг през 1975 г. (3).

Билдърбърг и еврото

Етиен Давиньон, бивш председател на Билдърбърг, заявява в интервю през 2009 г., че групата е „помогнала за създаването на еврото през 90-те години на ХХ век“, което се потвърждава от изтекли документи и от очевидния избор на Билдербергите за президент на Европейската централна банка; от тримата президенти на Европейската централна банка първите двама – Вим Дойсенберг и Жан-Клод Трише – са били членове на Управителния комитет на Билдербергите, а следващият – Марио Драги (настоящият министър-председател на Италия) – е присъствал на среща на Билдерберг непосредствено преди назначаването си за президент. Организацията предшественик на ЕЦБ – Европейският паричен институт – също се ръководи изключително от участници в Билдерберг.

Обществото на Билдърбърг е тясно свързано с Нидерландия, поради ролята на холандското кралско семейство в нея. Въпреки факта, че Билдърбърг на няколко години попада в новините, преди ерата на интернет малцина холандци наистина са чували за нея, макар че групата се събира ежегодно от 1952 г. насам.

Билдърбърг има тесни връзки с клуб 1001 и Световния фонд за природата (WWF)

През 1948 г. е създаден Международният съюз за опазване на природата и природните ресурси (IUCN), основно от сър Джулиан Хъксли (****), известен биолог и евгенист. По-късно, през септември 1961 г., Джулиан Хъксли официално създава Световен фонд за дивата природа WWF, заедно с лица като принц Бернхард и принц Филип. Десет години по-късно, около 1971 г., служителите на WWF Антон Рупърт, принц Филип и принц Бернхард се събират и решават да създадат клуб, който да покрива административните аспекти и набирането на средства на WWF, като направи съществуването на организацията независимо от даренията на широката общественост. Твърди се, че Антон Рупърт е този, който е предложил идеята. Бернхард се превръща във „фигурант“ на организацията – роля, подобна на ролята му в срещите на Билдерберг.

Клуб 1001 и WWF са сред основните организации, които стоят зад „устойчивото развитие“ и „зелената сделка“. Освен в опазването на природата обаче, и двете участват в заграбване на природни ресурси, „зелен“ колониализъм и лишаване на местните хора от препитание. Лицата, които посещават приемите на Клуб 1001, често представляват някои от най-големите – и най-противоречивите – икономически интереси на планетата. (4)

Най-странният клуб в света? – Банкерът-беглец и контрабандист на наркотици Робърт Веско, който според съобщенията работи за ЦРУ; Ага Абеди, основател и ръководител на Международната кредитна и търговска банка; Акционерът на BCCI (Международна кредитна и търговска банка) Салем бин Ладен, по-големият брат на Осама, чийто малък самолет се разби, когато излезе скандалът с BCCI; Основателят на Permindex Мортимър Блумфийлд, който беше пети отдел на SOE-CIA-FBI и агент на Хагана/ционист, тук разговаря с Дейвид Бен Гурион; и членът на клуба 1001 Мобуту Сесе Секо, антикомунистическият диктатор на Заир, който се смее с принц Бернхард, главата на 1001.

Членовете Клуб 1001 Club включват Сидни Спиро, Хари Опенхаймер, Сър Вал Дънкан, Морис Стронг (който заедно с Михаил Горбачов – и двамата членове на Римския клуб*****, който наблюдава работата и формира политиките на ООН – рестартират Хартата на Земята като инициатива на гражданското общество с помощта на правителството на Нидерландия) и сър Ерик Дрейк.

Изброените са представители на корпорации и банки като Anglo-American, De Beers, Charter, Rio Tinto, Англо-иранската петролна компания и „Би Пи“ (Бритиш Петролиум), британската Newfoundland Corporation, Сосиете Женерал за енергия и ресурси, Международната корпорация за развитие на енергията, P& О корабоплаване, Банк оф Ингланд, Barclays и Hambro.

Билдърбърг 2022

На тазгодишната среща присъстват военнопрестъпници като Хенри Кисинджър, Алберт Бурла, главен изпълнителен директор на фармацевтична компания Pfizer, ръководителят на ЦРУ Уилям Джей Бърнс, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, главният изпълнителен директор на GlaxoSmithKline Ема Уолмсли, Ерик Шмидт, бивш главен изпълнителен директор на Google, и други ръководители на корпоративни медии, чуждестранни държавни глави и военни. (5)

Дневният ред на срещата е описан на уебсайта на групата (6):

„ВАШИНГТОН, окръг Колумбия, 2 юни 2022 г. – 68-ата среща на Билдерберг ще се проведе от 2 до 5 юни 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ. Около 120 участници от 21 държави са потвърдили присъствието си. Както винаги, поканена е разнообразна група от политически лидери и експерти от промишлеността, финансите, академичните среди, труда и медиите. Списъкът на участниците е достъпен на bilderbergmeetings.org.

Основните дискусионни теми тази година са:

1. Геополитическо прекрояване
2. Предизвикателствата пред НАТО
3. Китай
4. Преориентиране в Индо-Тихоокеанския регион
5. Китайско-американска технологична конкуренция
6. Русия
7. Непрекъснатост на правителството и икономиката
8. Смущения в световната финансова система
9. Дезинформация
10. Енергийна сигурност и устойчивост
11. Здравеопазване след пандемия
12. Фрагментация на демократичните общества
13. Търговия и деглобализация
14. Украйна

Ваня Милева

Бележки:

* Тристранната комисия е основана от Збигнев Бжежински и Дейвид Рокфелер през 1973 г. след дискусии на Билдерберг през 1972 г. Дейвид Гайът съобщава, че за нея може да се каже, че „е Билдербергската група, облечена в друга рокля“. Често се споменава заедно с Билдербергската група и Съвета за международни отношения.

** Съветът за международни отношения, както и Кралският институт по международни отношения в Лондон, се появяват в резултат на среща, проведена на 30 май 1919 г. в хотел „Маджестик“ в Париж. Сред участниците са Едуард М. Хаус, Харолд Темпърли, Лайънъл Къртис, лорд Юстас Пърси, Хърбърт Хувър, Кристиан Хертер, Пол Варбург и американските историци Джеймс Томсън Шотуел от Колумбийския университет, Арчибалд Кулидж от Харвард и Чарлз Сиймур от Йейл.Официално създадена през 1921 г., тя е една от най-могъщите частни организации с влияние върху външната политика на САЩ. В нея членуват около 4000 души, сред които бивши служители по националната сигурност, професори, бивши членове на ЦРУ, избрани политици и медийни фигури

*** Le Cercle/„Кръгът на Пине“ е създаден през 50-те години на ХХ век от Антоан Пине, Жан Виолет и Ото фон Хабсбург, заедно с германския канцлер Конрад Аденауер за изграждане на обединена Европа, съюзена със Съединените щати. Свързан с Билдербергската група, Рицарите на Малта (Орденът на Малта), Опус Деи и всички водещи световни разузнавателни организации, Le Cercle (Кръгът на Пинe) служи като чадърна организация на Фашисткия интернационал, съставен от множество неонацистки организации по света

**** Сър Джулиан Сорел Хъксли (22 юни 1887 – 14 февруари 1975) е английски еволюционен биолог, евгенист и интернационалист. Той беше привърженик на естествения подбор и водеща фигура в съвременния синтез от средата на ХХ век. Бил е секретар на Лондонското зоологическо дружество (1935–1942), първият директор на ЮНЕСКО, член-основател на Световния фонд за дивата природа, президент на Британското евгеническо дружество (1959-1962) и първият президент на британското Хуманистична асоциация. Брат на Алдъс Хъксли, авторът на „Прекрасния нов свят“, внук на Томас Хенри Хъксли, английски биолог и антрополог, известен като „Булдогът на Дарвин“ заради застъпничеството си на теорията на Чарлз Дарвин за еволюцията.

Джулиан Хъксли въвежда термина „трансхуманизъм“: „Вярвам в трансхуманизма: след като има достатъчно хора, които наистина могат да кажат това, човешкият вид ще бъде на прага на нов вид съществуване, толкова различен от нашето, колкото е нашето от това на пекинския човек. Най-накрая ще бъде съзнателно изпълнява истинската си съдба.“

***** Римският клуб е основан от (предполагаемия) член на Клуб 1001 Александър Кинг през 1968 г. заедно с втория човек на Фиат Аурелио Печеи и Дейвид Рокфелер. Кинг и Печеи са висши служители на НАТО.
Аурелио Печеи е и председател на Икономическия комитет на Атлантическия институт, а Александър Кинг е генерален директор по научните въпроси на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
Римският клуб израства от международна конференция през 1965 г., наречена „Условията на световния ред“, във вила „Сербелони“ в Беладжио, Италия, която е собственост на фондация „Рокфелер“ и която е спонсорирана от фронта на ЦРУ – Конгрес за културна свобода (ККС), с безвъзмездна помощ от фондация „Форд“ и Американската академия за изкуства и науки. Римският клуб формулира посоката и политиката на ООН. През 1972 г. Римският клуб представя първия си доклад – „Границите на растежа“. Въз основа на този доклад формулира програма 21, която днес е представена като „Големия ресет“/4-та индустриална революция/зелената сделка. Във всички случаи означава едно и също нещо.
Конгресът за културна свобода е антикомунистическа група, основана през 1950 г. и финансирана от фондация Форд и ЦРУ. В разцвета на силите си ККС развива дейност в тридесет и пет държави. Европейският фонд за интелектуална взаимопомощ (Fondation pour une Entraide Intellectuelle Européenne), създаден за подпомагане на интелектуалците в Централна Европа, започва да функционира като филиал на Конгреса за културна свобода. През 1991 г. той се слива с фондация „Отворено общество“, създадена и подкрепяна Джордж Сорос.

Източници:

  1. Wiki Spooks: Bilderberg
  2. Без Лого: „Операциите „Гладио“ – конспирациите съществуват“
  3. Без Лого: Маргарет Тачър
  4. ISGP: The 1001 Club: Bankers and raw materials executives striving for a sustainable future
  5. bilderbergmeetings.org
  6. bilderbergmeetings.org

<< Джоузеф СтиглицТъмната история на кралските особи >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40