Част 1 – Мисията на Русия

Военната операция на Русия в Украйна беше приветствана от голяма част от опозицията на Западната хегемония като вид героизъм, свещен кръстоносен поход срещу цялото зло на света, което се олицетворява от Западът. Капитализъм, феминизъм, трансхуманизъм, сатанизъм, Големия ресет, Световния икономически форум, хамбургерите, неолиберализма, който част от тях мислят, че е някакво джендърство или защита на малцинствата, войните в Сирия, Ирак и Либия, педофилията,  нацизма, Азов, Хитлер, Холивуд, Сорос, задължителните ваксини, Световната здравна организация, Ротшилд и Рокфелер, дънките, хипитата и масоните.

Други видяха всъщност акт на агресия от страна на НАТО, в който Русия е жертвата, жертвата, притисната в ъгъла, чиито единствен изход към спасението и самосъхранението е агресията, акт на самозащита, за да остане на картата на света. За да не бъде разкъсана, оглозгана и заличена от Запада. Онзи миг, в който жертвата казва “стига” и се изправя срещу колонизаторите и душманите си, след като са били попарени всички добронамерени инициативи за разбирателство и всички пътища за мирно решаване на проблемите са били затворени от истинските агресори – НАТО и Западът. Толкова трепети и възбуда. Путин начерта на джендърите червените линии и им каза, че ако ги престъпят, ще си носят последствия. И видяхте ли сега какво стана?

Окултистът, антилибералният и избирателно постмодерен Александър Дугин, според който цялото зло в съвременния свят е плод на “либерализма”,  като тук “либерализъм” не означава капитализъм или империализъм, означава “културна война” и “културна хегемония” на “либералните” ценности на Запада, които са част от ужаса на модернизма (изцяло Западна ретроградна идеология, според Дугин), се постара да ни зададе рамката на случващото се, за да не се объркаме нещо: Русия се бие със Сатанизма. Русия ще нанесе смъртоносен удар на глобализма, на Новия световен ред, технокрацията и трансхуманизма. Тя води свещена война за доброто на цялото човечество. Тук Дугин малко преиграва, той е емоционален и лесно се увлича, бих казала, че често си противоречи дори в епичните си трудове, вероятно от възбуда или метафизични преживявания, кой знае.

 Путин се бори с “чумата”
Президентът Владимир Путин се бори с “чумата”

Подобни твърдения са в разрез с всички факти за Русия от пандемичните години, с нейния принос в големия скок в технокрацията и трансхуманизма, известен като “ковид” пандемията. Могат да бъдат приведени множество примери за ролята и усилията й в тази посока. Например разработката на цифрова рубла, която е почти готова и с която Русия ще се справя със санкциите и нефтодолара, като обърнем внимание, че смяната на финансовата система и демонтирането на нефтодолара са ключова трансформация в Големия ресет; базата данни на Путин с генетична информация, дигитализацията на образованието, ваксините Спутник, пряко свързани със Световния икономически форум, разработени от Сбербанк, същата банка, която разигра Киберполигон със СИФ, безкешовото общество и безконтактно плащане по идентифицикация на вените на дланта. Нека да видим какво още можем да научим за това плащане от статията от 10 октомври, 2020 г.

Най-голямата руска банка използва училищните столове, за да събира биометрични данни на децата

Русия все още е далеч от достигането на нивото на онлайн контрол над гражданите си, което има Китай. Но ако иска да навакса, изглежда, че Сбербанк ще играе водеща роля. Контролираният от държавата кредитор постепенно трансформира своя съветски банков монопол в модерна цифрова империя. Тази седмица The Bell научи как банката събира биометрични данни от стотици хиляди руски ученици – използвайки методи, които дори държавни служители смятат за съмнителни.

Проектът “Ладошки” на Сбербанк е система, която позволява на децата да плащат за храна в училище без пари в брой. Но вместо да използват стандартна банкова карта или смартфон, децата се идентифицират по рисунъка на вените по дланите на ръцете им. За да плати за храна, детето просто поставя ръката си върху скенер в столовата и избира храната си. След това парите се вземат автоматично от сметка, свързана с отпечатъка на ръката му.
Повече от 600 руски училища вече са се включили в системата, която Сбербанк започна да разработва през 2015 г., и в нея участват стотици хиляди деца. Схемата се финансира от доставчиците на хранителни продукти, които плащат комисиона от 3-3,6% върху трансакциите.
Няколко родители се оплакаха, че са били принудени да се регистрират за услугата, въпреки че по закон училищата в Русия са задължени да приемат плащания в брой. След това на родителите им отнело няколко месеца, за да се откажат от системата и да продължат да плащат в брой. Услугата обаче е полезна за училищните администратори, тъй като улеснява наблюдението на приходите и паричните потоци. В един от градовете, в които схемата функционира, The Bell научи, че 95 % от учениците са се регистрирали.”
“Сбербанк, която от няколко години изкупува всякакви дигитални услуги и миналата седмица обяви, че премахва думата “банка” от името си, агресивно създава база данни с биометрична информация за руските граждани. През 2018 г. банката, чиито услуги се използват от 100 млн. от общо 146 млн. жители на Русия, стартира схема за започване на събиране на биометрични данни на клиентите. В регионалните клонове клиентите дори се опасяваха, че няма да могат да използват банковите си сметки, ако биометричната им информация не бъде добавена в базата данни. Малко новини за напредъка на този проект бяха оповестени публично, но няколко месеца след стартирането му главният изпълнителен директор на Сбербанк Герман Греф се похвали, че няколко милиона души вече са предоставили биометричната си информация. Централната банка на Русия въвежда подобна система, но събира данни с много по-бавни темпове.

Защо светът трябва да се интересува

Руските интернет компании изостават от американските си колеги в много области, но американските гиганти могат само да мечтаят да получат достъп до такъв вид данни в такъв голям мащаб.

Сигурна съм, че американските гиганти “мечтаят”. Западът изостава в прехода към технокрация и “в надпреварата” с Изтока. Ще се наложи, ще бъде “принуден” да навакса с въвеждането на система за социален рейтинг по Китайски модел, както се водеше от примера на Китай в локдауните, Китай, който толкова образцово се справи с пандемията и така мощно се заключва, че ретроградният Запад само може да мечтае, защото му пречат “правата на човека”, “либерализмът” или например “капиталистическите печалби”, затова не може да заключи икономиката си и “изпусна вируса”. И прочее безсмислена пропаганда.

В статията отново попадаме на Сбербанк и онази личност, директорът на Сбербанк, Герман Греф. Нека да ги запомним, ще се появят отново в съвсем пресния скандал със златото на Русия.

“Либерални” и “демократични” ценности в Западния свят не съществуват. Ако някога са съществували, то “мерките” срещу ковид заличиха всички подобни претенции, както видяхме през последните две години. Никакъв “либерализъм” няма в цензурата, лъжите, преследването на дисиденти, отнемане на базови човешки права, медицински експерименти върху неподозиращи субекти, домашния арест, полицейската бруталност, беззаконието и противоконституционните “мерки”. Либералната демокрация защитава свободата на словото и дисидентството, а не обратно, както някои твърдят.

Дугин участва в този отвратителен преврат срещу човешкия дух, в целия пландемичен цирк и нека да цитирам един от бисерите му:

Постепенно става ясно, че няма привикване към вируса. Стадният имунитет, колективният имунитет са
невъзможни. Постепенно нашите власти, европейските власти и всички останали дори престанаха да говорят за това. Просто не може да има колективен имунитет, ако става дума за биологично оръжие.

Призоваваше за заключване на руското общество и припознаваше в пандемията “уникален шанс за традиционализма“. Наративът за това как вирусът бил преборил “глобализма”, “неолиберлизмът” бил паднал от опасния вирус, а “отвореното общество” било наказано от Божията чума, която показала колко неустойчива е тази система, е изцяло фалшив. “Това е своеобразно наказание”, забелязва Дугин, наказание “за глобализацията”. Никакъв опасен вирус нямаше, да не говорим за такъв, който е способен да свърши толкова много поразии, колкото и корумпирана да е системата. Ако кукловодите не искаха грипът да събори системата, спасителите на животи и традиционалистите нямаше да разберат за никакъв вирус, да не говорим той да предизвика някакви невъобразими икономически и геополитически катаклизми. Контролираната опозиция вдясно по линията на Тръмп, Стив Банън, Дугин и разбира се, Си Дзинпин, подобно на контролираната лява опозиция, която беше най-активна в налагането на фашистките “мерки”, припознаха във вируса “краха” на системата, което говори за това, че или лъжат и са не по-добри от корпоративните медии, или корпоративните медии успешно са успели да ги заблудят.

Хората, които тълкуват намеренията на президента Путин, четат мислите му и знаят за какви благородни каузи се бори, сигурни ли са, че наистина знаят кой е Путин и кой го постави на власт?

Нека да видим как според Дугин, Русия се бори с “Големия ресет” на Световния икономически форум. Този форум е фронт на други интереси, на много по-елитни и скрити групи като Съветът на 21 век, групата на Билдърбърг и Кръгът, който е всичко друго, но не и “либерален”, тясно свързан с Гладио: нацистиките, терористични паравоенни отряди в Европа по време на Студената война. Но Клаус Шваб, подобно на Бил Гейтс или Джордж Сорос е плашилото, върху което масите могат да изливат негодуванието и омразата си, които тези престъпници напълно заслужават, но в същото време прекаленото вторачване в тях скрива мащаба на мрежата от “заинтересовани страни” в глобалното публично-частно партньорство и центрофугата от структурни и системни промени, която обръща живота ни със или без Шваб.

Преглед: Александър Дугин за “Голямото пробуждане срещу Голямото пренастройване
Настоящите процеси на трансформация, чийто план беше представен в Давос, 2020 година от Клаус Шваб, президент на Световния икономически форум, и принц Чарлз Уелски, все повече се превръщат във фокус на общественото внимание. С книгата си “Голямото пробуждане срещу голямото пренастройване” руският интелектуалец Александър Дугин показва кои идеологии стоят зад концепцията за “голямото пренастройване” и каква съпротива се развива в резултат на “голямото пробуждане”.

“Голямото пренастройване” като идеология на либералните елити

“Голямото пренастройване” се основава на план от пет точки, който има за цел да постави икономическия подем след пандемията от корона на пътя към “устойчив” начин на правене на бизнес: радикално икономическо преминаване към нови екологични системи, пробив на научно-техническите иновации , препроектиране на системите и продоволствените вериги, насърчаване на “зелените” инвестиции и убеждаване на хората, че тези идеи трябва да доведат до устойчиво развитие, основано на контролиране на общественото съзнание (ключова дума “кансъл култура”), замяна на хората с технически работници (киборги) и разпространение на изкуствения интелект. Ключовата дума “Великият ресет” се използва особено често на фона на пандемията Ковида-19, защото Дугин вижда в нея претекст (добре дошъл за либералните елити) за налагане на контрол и пълно наблюдение на гражданите – процеси, които до голяма степен се основават на новите технологии и водят до радикално засилване на глобалисткото господство.”

По-нататък Дугин оповестява съдбовната роля на Русия в съпротивата срещу “Новия световен ред”, наречена “Великото пробуждане”, a наименованието предполагам, че резонира добре с окултисткото му минало и “New Age” вариантите в Източния “традиционализъм” на Дугин. Може би няма много смисъл в последното изречение, но с великия философ е така.

“За Дугин “тръмпистите” представляват движещата антиглобалистка сила, която, въпреки избора на Байдън, предизвика непозната досега поляризация на американския партиен пейзаж и неговите идеологически основи – затова той призовава всички противници на глобализацията и глобализма в САЩ да използват термина “тръмпизъм”.

Русия като острие на “Великото пробуждане”

Освен “тръмпистите” в САЩ, специално действащо лице във “Великото пробуждане” е и Русия при президента Владимир Путин – Дугин показва в острия си анализ, че традиционната руска идентичност в частност представлява най-силният противник на либералния индивидуализъм и очертава пътя на Русия и на света срещу либерализма и еднополюсния свят.”

Да ускорим еволюцията | Путин призовава за бърза трансфомрация на Русия в дигитална държава с технологии с изкуствен интелект
Да ускорим еволюцията | Путин призовава за бърза трансфомрация на Русия в дигитална държава с технологии с изкуствен интелект

Ако бях малко по-мнителна, щях да си помисля, че Русия, острието на “Великото пробуждане”, се появява в момент, в който на “либералните елити” им трябваше някакъв контролиран лидер, който да поведе съпротивата срещу Големия ресет. Удобен месия, спасител на бял кон, в случая на кафява мечка, който да очертае рамката на позволената съпротива, нейната форма и посока, защото цялата им пропаганда за “чумата” се разпадна, а масите бяха в предреволюционно състояние. Това не бяха просто протести. Бяха най-масовите протести в историята и според мен първата истинска, първата масова, глобална, грасрутс съпротива срещу системата и елита, които ни мачкат. Но новата съпротива, водена от “острието”, удобно помага на същите елити. Tака се получава, че последният завой на борбата с Големия ресет, ускорява цензурата до нива, екстремни дори в контекста на ковид цензурата, разпадането на продоволствените вериги, продължение на “локдауните”, въвеждането на електронни валути на централните банки, обслужва традиционната политика на САЩ за предотвратяване на съюз между Германия и Русия, осуетяването на Северен поток 2 и ускоряването на “енергийна независимост”, част от “зелената сделка”, в която ние, разбира се, се включваме с огромен ентусиазъм, като възнамеряваме да прекратим договора с Газпром.

Случайно или не, “борбата на Русия с глобалистите”, създава толкова много главоболия на глобалистите, че просто треперят от страх. Като хълбоците на Ивана са се разтресли. Като Баце на среднощна акция по задържането му за 24 часа. Като “страх тресе кочината” са се разтресли.

Какво още знаем за “борбата на Путин” с Големия ресет? Няколко пресни наблюдения от Ryan Matters от Off-Guardian.

„Неотдавнашното руско нахлуване в Украйна привлече голямо внимание както от основните, така и от алтернативните медии.

Съществуват множество теории за това какво всъщност се случва, каква е истинската причина за инвазията и какви са истинските мотиви и пристрастия на руския президент Владимир Путин.

Сред тази заплетена бъркотия от твърдения, недомислени мнения и откровено неверни предположения е и една теория, която набира популярност в средите на алтернативните медии, а именно идеята, че Путин е някакъв вид спасител и че действията му в Украйна представляват атака срещу западния, глобалистки елит.

Когато за пръв път видях това твърдение да циркулира в мрежата, незабавната мисъл, която ми дойде на ум, е, че то трябва да произлиза от тълпата QAnon. Виждате ли, в Q-вселената Владимир Путин е едно от добрите момчета и му е даден същият статут на месия като на самия божи крал Доналд Тръмп.

Много от „декодерите“ на QAnon все още са много активни в интернет и са движещата сила зад теорията за Русия, която влезе в Украйна, за да ни спаси от биолабораториите – сама по себе си любопитна идея, която изглежда се е зародила в Twitter и е била пламенно цензурирана, преди да се разпространи широко в алтернативните медии.

Неотдавна Виктория Нюланд, заместник-държавен секретар на САЩ по политическите въпроси, призна, че в Украйна се намират „съоръжения за биологични изследвания“ и изрази загриженост, че Русия ще ги завземе. Хм… Добре. Някой друг смята ли, че този разказ изглежда страшно подобен на цялата хипотеза за изтичане на информация от лабораторията на Ковид?

И в двата случая теориите следват подобен жизнен цикъл:

  • Възникнали в началото на събитието, но точният им произход е неясен
  • Широко популяризирана в алтернативните среди
  • Силно цензурирана в социалните медии и осъдена от проверяващите фактите
  • Накрая са приети като част от основния разказ.

В статията си за феномена Q подкрепих идеята, че Q всъщност е психологическа операция на военното разузнаване, ръководена от средите на западното разузнаване. Тази идея извлякох от отличните изследвания на Бърнард Гроувър, Джоузеф Фарел и Катрин Остин-Фитс.
Въпреки че „Q“ не е публикувал нищо повече от година, не вярвам, че такава сложна операция просто е изчезнала.
Всъщност имам предчувствие, че силите, стоящи зад „Q“, са научили всичко, което е трябвало да научат, за начина, по който информацията циркулира в алтернативните среди, и сега използват тези данни, за да „отровят кладенеца“, така да се каже, като фино вкарват частици дезинформация в картината, опитвайки се да проникнат в алтернативните медии и да ги дискредитират. Това обаче е тема за друга статия.
Достатъчно е да кажем, че много хора прокарват идеята, че Путин се опитва да даде отпор на западния глобалистки елит, като по този начин предполага, че той НЕ е съгласен с всеобхватната програма за технократски контрол на СИФ.
Фактите обаче изглежда сочат друго. Ето десет причини да поставим под въпрос разказа „Путин срещу Давос“.

РУСКАТА КОВИД ВАКСИНА Е СЪЩАТА КАТО ТЕЗИ НА ЗАПАД

Русия се заигра с пландемията на Ковид-19 точно както повечето други страни в света. Те дори разработиха своя собствена ваксина,
наречена „Спутник V“. Ваксината е създадена от Центъра „Гамалея“ към руското министерство на здравеопазването – институция, която се описва като „водеща изследователска институция в света“, но няма достатъчно пари дори да инсталира асансьор!
Спутник V използва аденовирусен вектор за пренасяне на синтетичен генетичен материал в клетките, който кара клетъчните механизми да произвеждат вирусния „шипов протеин“ (така се казва). Въпреки че се различават от мРНК технологията, ваксините, използващи аденовирусни вектори, вероятно все още са форма на генна терапия („Ad“ векторите се използват като средства за доставка на гени още от въвеждането на генната терапия).
Така че да, руската ваксина се основава на същата трансхуманистична технология, която се използва при всички останали инжекции. Всъщност според директора на Гамалея, Александър Гинцбург, няма съществени разлики между „Спутник V“ и ваксината на базата на аденовирус, произведена от групата Оксфорд-Астра Зенека.
Освен това през декември 2020 г. руският изследователски център „Гамалея“ подписа „меморандум за сътрудничество“ с Астра Зенека, в „борбата срещу Ковид-19“. Путин не само участва в церемонията по подписването, но и заяви, че:

„абсолютно съм убеден, че подобно отношение към партньорството днес може да послужи като добър и убедителен пример за обединяване на научните сили, технологиите и инвестициите в името на една обща цел – защита на живота, здравето и безопасността на милиони хора на планетата като цяло.“

(Да не забравяме връзките между изследователите от Оксфорд и Астра Зенека, Wellcome Trust и Британското евгенично общество).

Самият Путин открито одобри както руската ваксина, така и нейния своеобразен бустер за „интраназална ваксинация“.

Това ни води до втория въпрос…

РУСИЯ СИ СЪТРУДНИЧИ С ГОЛЯМАТА ФАРМАЦЕВТИКА

Разработчиците на руската ваксина „Спутник V“ проведоха съвместни изпитвания не само с Астра Зенека, но и с Пфайзер и Модерна!
През октомври 2021 г. Кирил Дмитриев, ръководител на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ), заяви, че според него инжекциите на Пфайзер и Спутник ще бъдат „много успешна комбинация“. Един от водещите разработчици на Спутник V също изрази подкрепата си за внедряването на чуждестранни ваксини в Русия.
Съвсем наскоро, през март тази година, руската фармацевтична компания R-Pharm подаде заявление за регистрация на ваксината на Астра Зенека в Русия. Това се случва след нов доклад, публикуван от RDIF, в който се твърди, че комбинирането на „Спутник Лайт“ и британско-шведската субстанция на Астра Зенека носи невероятни ползи.
За повече информация по тези две точки горещо препоръчвам да разгледате блога на Едуард Славскуат.

ВАКС ПАСПОРТИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ В РУСИЯ

Русия наложи рано ваксинационните паспорти. До началото на 2021 г. жителите на страната можеха да получат ковид паспорт, доказващ ваксинационния им статус. Паспортите съдържат QR код, който може да бъде сканиран на различни места и позволява на жителите да получават отстъпки и други предимства.
Паспортите остават доброволни за известно време, докато през ноември 2021 г. The Moscow Times съобщава, че:

„Руското правителство заяви в петък, че е внесло в парламента два законопроекта, които ще въведат задължителни здравни паспорти за достъп до ресторанти и обществен транспорт, на фона на нова вълна от случаи на коронавирус.“

Според статията новото законодателство е насочено към „повишаване на бавните темпове на имунизация в Русия на фона на силните антиваксърски настроения“. Звучи познато. Предполага се, че мярката е в сила до 1 юни 2022 г.

РУСИЯ РАЗРАБОТВА СОБСТВЕНА ЦИФРОВА ВАЛУТА НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА (ЦВЦБ)

Тази година Централната банка на Русия започна да изпробва своята „цифрова рубла“ – версия на цифрова валута на централната банка. Централната банка също така призова за пълна забрана на криптовалутите, като заяви, че цифровата рубла ще се превърне в алтернатива на децентрализираните пари. Три банки в Русия вече поддържат пилотни трансакции, използвайки съществуващата си банкова технология за мобилни приложения, като се очаква скоро към тях да се присъединят още девет банки.
Ако не сте запознати с „дигиталните валути на централните банки“, те представляват централизирана форма на дигитални, програмируеми пари, емитирани и контролирани от централните банки, което позволява пълно наблюдение върху всички трансакции, давайки на банките възможността да контролират кой какво може да харчи и къде.
С други думи, въвеждането на ЦВЦБ е ключова част от технократската мрежа за контрол, която глобалистите от СИФ се стремят да изградят, а Русия е напълно съгласна с плана.

РУСКИТЕ ЛОКДАУНИ СА СЪЩО ТОЛКОВА СТРОГИ, КОЛКОТО И ЗАПАДНИТЕ

Подобно на повечето страни по света, Русия въведе драконовско блокиране като мярка за „борба“ с „пандемията“ Ковид-19. Първоначалното блокиране започна през април 2020 г. и продължи около шест седмици. Столицата на Русия, Москва, въведе още едно заключване през октомври 2021 г. и също така нареди на всички неваксинирани граждани над 60-годишна възраст да си останат вкъщи в продължение на четири месеца. Четири месеца!
Вярно е, че локдауните в Русия не бяха толкова дълги или толкова многобройни, колкото в някои други държави. Въпреки това, според Ковид-19 Индекса за строгост, мерките „срещу“ вируса в Русия са били също толкова строги, колкото и на западните им колеги, а понякога и по-строги.

С други думи, Русия участва във фалшивата пандемията.

ПУТИН СЕ ОБЯВЯВА В ПОДКРЕПА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА И ПРОГРАМА 21

Миналия месец Русия и Китай публикуваха съвместно изявление относно „навлизането на международните отношения в нова ера и устойчиво развитие в световен мащаб“, в което изразиха подкрепа за глобализацията, Програма 21, ваксините, контрола на пандемиите, финансирането на изменението на климата, цифровата икономика и др. Ето някои ключови извадки от доклада (курсивът е добавен):

„Продължаващата пандемия от нова коронавирусна инфекция представлява сериозно предизвикателство за изпълнението на Програмата на ООН до 2030 г. за устойчиво развитие. Жизнено важно е да се засилят партньорските отношения в името на глобалното развитие и да се гарантира, че новият етап на глобалното развитие се определя от баланс, хармония и приобщаване…“

„За да се ускори изпълнението на Програмата на ООН до 2030 г. за устойчиво развитие, страните призовават международната общност да предприеме практически стъпки в ключови области на сътрудничество, като намаляване на бедността, продоволствена сигурност, ваксини и контрол на епидемиите, финансиране на развитието, изменение на климата, устойчиво развитие, включително зелено развитие, индустриализация, цифрова икономика и инфраструктурна свързаност.“

ПУТИН Е БЛИЗЪК ПРИЯТЕЛ НА ХЕНРИ КИСИНДЖЪР

Руският президент Владимир Путин има „дългогодишни, приятелски отношения“ с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. Според говорителя на Кремъл, Дмитрий Песков, Путин и Кисинджър „общуват постоянно“, като използват възможността да „обсъждат неотложни международни въпроси, както и да обменят мнения за глобалните перспективи“.
Очевидно Кисинджър е чест гост в Русия, откакто Путин пое властта през 2000 г. През 2007 г. Путин назначи Кисинджър за съпредседател на двустранна „работна група“, целяща подобряване на руско-американските отношения.
Кисинджър и екипът, който го придружаваше в Москва, са високопоставени членове на Съвета за международни отношения (CFR) – един от известните западни „мозъчни тръстове“, които водят кампанията за нов световен ред. Кисинджър е член и на Билдербергската група и на Бохемския клуб.

ПУТИН ИМА ВРЪЗКИ СЪС СВЕТОВНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ

Путин посещава събития, организирани от СИФ, от началото на 90-те години на миналия век. Само миналата година ръководителят на СИФ Клаус Шваб покани Путин да направи специално обръщение на годишната среща на СИФ (която се провежда в цифровия Давос).
По време на обръщението си Путин призова за повече тестове и ваксини като мерки за борба с коронавируса, като заяви, че:

„От съществено значение е да се обединят и координират усилията на целия свят за противодействие на разпространението на вируса и за осигуряване на по-голям достъп до така необходимите ваксини. Трябва да помогнем на страните, които се нуждаят от подкрепа, включително на африканските държави. Имам предвид разширяването на мащаба на тестовете и ваксинациите“

.

След това той продължава да подчертава ролята на централните банки за възстановяване на световните икономики, „засегнати от
пандемията“, с което подкрепи програмата на Шваб за Голямото нулиране:

„И така, ключовият въпрос днес е как да се изгради програма от действия, за да може не само бързо да се възстановят световните и националните икономики, засегнати от пандемията, но и да се гарантира, че това възстановяване е устойчиво в дългосрочен план, разчита на висококачествена структура и спомага за преодоляване на тежестта на социалните дисбаланси. Ясно е, че с оглед на горепосочените ограничения и макроикономическата политика икономическият растеж ще зависи до голяма степен от фискалните стимули, като ключова роля ще имат държавните бюджети и централните банки.“

Шваб дори твърди, че Путин е член на неговата програма „Млади глобални лидери“, сред чиито възпитаници са Джъстин Трюдо, Ангела Меркел, Тони Блеър, Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Еманюел Макрон. Въпреки това, освен думите на Шваб, няма други доказателства в подкрепа на това твърдение, а и Путин би бил твърде възрастен, за да се включи в програмата, когато тя е стартирала.
И така, дали Шваб просто е направил грешка? Човекът е на 80 години, така че е разбираемо, ако го е направил, или подхлъзването му е знак, че двамата споделят доста близки отношения? Все пак Путин започна обръщението си към СИФ с интимното „скъпи Клаус“…

ВОЙНАТА НА ПУТИН В УКРАЙНА УСКОРЯВА ВЪЗХОДА НА ЦИФРОВИ ВАЛУТИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

Кит Найтли от OffGuardian наскоро публикува статия, озаглавена „Украинската криза ускорява възхода на цифровите валути на централните банки“, в която се подчертава фактът, че правителствата по света разработват и изпробват ЦВЦБ.
Както беше посочено по-рано, ЦВЦБ ще дадат на държавата абсолютен контрол, като ѝ позволят да проследява индивидуалните транзакции, да ограничава разходите на хората и да гарантира, че хората купуват само стоки и услуги, които държавата счита
за приемливи.

Както Найтли с право отбелязва:

“в момента западните правителства обявяват финансова война на десетки частни граждани, които не са били обвинени – да не говорим за осъдени – за каквото и да било престъпление, само заради тяхната националност. Това се прави под претекст за “наказване на мръсни руснаци”, но това, което може да се направи на един олигарх, може да се направи на всеки.”

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОДПОМАГА ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ

Част от глобалистичния дневен ред е унищожаването на сегашната икономика, което да позволи въвеждането на нова икономическа система („Голямото пренастройване“), основана на цифрови валути на централните банки, наблюдение и управление от изкуствен интелект.

Както казах в предишна публикация:

„Елитите го обличат с гръмки думи и лозунги като „устойчиво развитие“ и „приобщаване“, но в крайна сметка „голямото презареждане“ е свързано със създаването на държава на цифрово шпиониране, управлявана от изкуствен интелект, в която всички ние извършваме транзакции с „цифрови валути на централните банки“ (които могат да бъдат наблюдавани и напълно проследени).“

Войната на Путин в Украйна спомага за постигането на тази цел, като допринася за по-нататъшната дестабилизация на световната икономика и
унищожаването на средната класа (точно това, което беше замислено да направи ковид).

Sky News съобщава, че повишаването на цените на храните е „неизбежно“ поради нарастващите разходи за торове, фуражи и горива, което поражда загриженост за продоволствената сигурност в Обединеното кралство. По същия начин New York Times съобщава, че „войната в Русия повишава цените на газа и разтърсва финансовите пазари“.

Според статията:

“Ако ефективното затваряне на руските финансови пазари и повишаването на цените на суровините доведат до по-силен спад на фондовия пазар или имат други, неочаквани последици, Фед ще се окаже в трудна ситуация. Той върви към затягане на паричните условия, но може да се наложи да даде заден ход и да се включи в друга спасителна операция, както направи през март 2020 г.”

Това се случва успоредно с прогнозите за рецесия в Европа. А има и много други причини, поради които тази война е в полза на програмата за Голямото презареждане.

НЕПЪЛНА КАРТИНА

На този етап ситуацията в Русия и Украйна е минно поле от противоречиви разкази, дезинформация и съмнителни репортажи.
Единственото, което можем да направим, е да разгледаме фактите и да се опитаме да сглобим картина на това, което може би се случва… и когато го направим, е прилично ясно, че разказът „Путин срещу Давос“ не издържа.“

Нека да добавя като заключение назряващата „киберпандемия“, за която президентът на СИФ Клаус Шваб ни предупреди, че ще е толкова сериозна, че ковид пандемията ще ни се стори като разходка в парка.

A САЩ подсказаха, че по всяка вероятност ще са виновни „руските хакери“. Тази киберпандемия може да доунищожи избрани индустрии, да занули финансовата система и да въведе цифрова самоличност онлайн.

Към Украинската криза и Новият световен ред: Американската империя

Ваня Милева

2 thoughts on “Украинската криза и Новият световен ред: Мисията на Русия”
  1. Отличен анализ, не съм виждал друг по-близо до истината, видяна, разбира се, от моята гледна точка. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40